Příprava na nadcházející sezónu začne být proložená zápasy. Přípravné duely startují a na Slovan čeká první soupeř. V úterý 31. července nastoupí od 17:30 na ledě druholigového Sokolova. Jedná se o úvodní z devíti naplánovaných přípravných zápasů. Utkání můžete sledovat na onlajnech.

HC Baník Sokolov

Sokolov hraje druhou ligu, třetí nejvyšší hokejovou soutěž v České republice. V této soutěži je dlouhou dobu, přesně od sezóny 1997-1998. Nejhůře bylo sokolovskému hokeji v sezóně 2016-2017. Po sportovní stránce se vůbec nevydařila, a tak mužstvo mělo sestoupit do krajského přeboru. Před ročníkem 2017-2018 koupil klub druholigovou licenci od Klášterce nad Ohří, a tak v Sokolově pokračovala druhá liga.

Velmi rušno bylo v sokolovském hokeji během letních měsíců. Změnami prošel zimní stadion a zázemí – vybudována byla nová střelnice, zrekonstruována posilovna, nově vymalované kabiny, zkvalitněno ozvučení, výměněno osvětlení a brány budou nově na kolících. Změnám neunikl ani sportovní úsek klubu. Karel Mlejnek se první květnový den stal sportovním manažerem a zároveň hlavním trenérem. Tento kouč dříve působil v Liberci.

Nový trenér pokračuje v nastavené spolupráci s Karlovými Vary, kterým se podařil návrat do extraligy. Bylo dojednáno celosezónní působení hráčů, kteří mají zkušenosti s Energií – Tomáš Kvapil, Adam Rulík, Tomáš Rohan či Matěj Zadražil. Do týmu přišlo několik posil, mezi nimi například Jakub Vrána (1995), Josef Stříbrný, Martin Čurda či Vincent Keszi.

Strategií klubu je využívat služeb vlastních odchovanců a hráčů z regionu. Pro Sokolov je klíčové setrvání opor Davida Hrušky, Petra Přindiše či Pavla Kuběny. Sokolov má také „B“ tým dospělých, ve kterém se budou rozehrávat hráči pro hlavní tým či nadějní junioři se budou rozkoukávat v seniorském hokeji.

Kádry obou týmů

HC Baník Sokolov: Kuchař, P. Hruška, Fečo, Pitoňák – Přindiš, Rulík, Šik, Vodička, Kellner, Kvapil, Michálek, Pajk, Přibyl – D. Hruška, Kuběna, Čurda, Rohan, Zadražil, Vrána, Čejka, Keszi, Stříbrný, Trapl, Slabý, Kovařík, Halberštát, Hotěk, Vašíček. Trenér: Karel Mlejnek.

HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý, Volke, Groh – Zdvořáček, Vágner, Látal, Hes, Zukal, Mlčoch, Vaněk, Weinhold, Mert – Gengel, Roubík, Severa, Melka, Volf, Vrdlovec, Merta, Davídek, Navarra, Krliš, Tůma, Planý, Dörner, Kašek, Costa Trenéři: Jan Čaloun, Vladimír Machulda.

Tučně vyznačení hráči v minulosti nastupovali v dresu soupeře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže