Po dvou posledních zápasech se na štítu Ústí skví šest bodů a skóre 8:1. Opravdové zrcadlo nastaví formě Lvů bezpochyby střetnutí s průběžně druhým celkem tabulky. Havířov sice v minulém kole zaváhal v Olomouci, ale doma si drží impozantní sérii bez ztráty jediného bodu. Skóre 16:4 ze čtyř utkání je výmluvné. Ústecké tedy čeká ve středu 28. září od 17:30 hod. ve slezské metropoli velmi tvrdý oříšek k rozlousknutí.
Porovnání týmů

5-0-1-0-2 celková bilance 4-0-3-0-1
1-0-1-0-2 zápasy venku 1-0-1-0-1
4-0-0-0-0 zápasy doma 3-0-2-0-0
2. postavení v tabulce 3.
16 získané body 15
25:15 skóre 24:14
0 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 1
5:1 (Kadaň, Ostrava) nejvyšší výhra 5:0 (J.Hradec)
2:5 (Prostějov) nejvyšší prohra 3:4 (Olomouc)
F. Seman, P. Zdráhal; 10b (8+2), (1+9) nejproduktivnější hráč L. Slížek; 8b (4+4)
F. Seman; 8 nejlepší střelec L. Slížek, R. Kysela, D. Pazourek; 4
P. Zdráhal; 9 nejvíce asistencí A. Pavlas; 5
M. Balčík; 37 nejtrestanější hráč D. Pazourek; 20
M. Novotný - 94,23% úspěšnost brankáře L. Sáblík - 91,45%
M. Novotný - 1,8 průměr inkas. branek L. Sáblík - 1,75
6 góly v přesilovkách 8
18,18% využití přesilovek 19,51%
1 góly v oslabení 1
11,42% střelecká úspěšnost 8,05%

Změny v kádru

Loňská jednička mezi havířovskými tyčemi Michal Mařík se v letošním ročníku upsal Vítkovicím, ale jeho místo plnohodnotně zaplnili třinecký Marek Novotný a Radek Masný ze Vsetína.
Ze stabilních členů obranných řad se vytratila jména Pavla Marečka, jenž se zkusí prosadit u našich polských sousedů, a Adama Štěpána, který se bude bít za Přerov. Vzniklé mezery v defenzivě Slezanů zacelili David Galvas (Opava), ostravský Jan Vrtík a z juniorů povýšili Lukáš Zientek s Martinem Balčíkem.
Útok bude určitě postrádat body Milana Voláka (bez angažmá), ale tandem Pavel Zdráhal (Třinec) - Filip Seman, který už loni jako junior nakoukl v několika utkáních do “A“ týmu Havířova, si v produktivitě nijak nezadá. Naopak, oba jmenovaní si podmanili kanadské bodování Havířovských a bonbónkem je dosavadní střelecká koruna Semana a neohrožená pozice Zdráhala mezi nahravači. Svou troškou do mlýna také pravidelně přispívá Petr Lipina, díky jeho dvouletému působení ve Slovanu o tom kouč hostů Hynek ví své.

Vstup do sezóny

Základ prozatímní stříbrné pozice Panterů tkví především ve stoprocentní úspěšnosti v domácím prostředí. Pěti góly vystrojil Havířov nadílku svorně Kadani a Ostravě, s třígólovým přídělem se vracela domů Třebíč respektive Chomutov. Na ledě soupeřů už Slezané tak suverénně nepůsobí, vyprávět by o tom mohli Prostějovští, kteří přehráli Havířov 5:2. Také Olomouc se může chlubit cenným skalpem Panterů, v minulém kole přetlačili Hanáci Slezany v poměru 2:1. Poněkud překvapivě tak působí remíza 1:1 v Mladé Boleslavi a výhra Havířovských 3:1 na horkém ledu Jihlavy.

Vzájemné zápasy

Ústečtí Lvi ukořistili ze vzájemných duelů minulé sezóny všech 12 bodů a pouze v jediném inkasovali.
Ústí - Havířov 3:1
Havířov - Ústí 0:3
Havířov - Ústí 0:3
Ústí - Havířov 4:0

Předpokládané sestavy

Havířov: Novotný - Zientek, Galvas, Divíšek, Vrtík, Malinský, Vavruša - Seman, Zdráhal, Žůrek - Mikšan, Lipina, Sedlák - Rozum, Zdeněk, Heider - Sprušil, Sikora, Brynecký - Lichý.

Ústí n./L.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček, Grof - Buďa, Sýkora, Klimt - Fink, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Jankových, Kudrna, Lopuski.

Ostatní zápasy 9. kola

Beroun - Jindřichův Hradec
Třebíč - M. Boleslav
Prostějov - Ostrava
Kadaň - Jihlava
Brno - Chomutov
Hradec Králové - Olomouc

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže