Jedním z účastníků nedělní exhibice, která se nesla v duchu vzpomínek na extraligu, byl také výtečný bývalý hráč Slovanu Pavel Janků. Podařilo se mu vstřelit gól a připsat si asistenci. Po utkání zavzpomínal na své působení ve Slovanu.

Jak jste si užil dnešní zápas, jeho atmosféru a vstřelený gól?
Užil jsem si to dost. Uvědomil jsem si, jak mi kluci chybí. Už je to sedm let, co nehraju a i když si člověk zvykne, sranda a kabina mi chybí. Dnes jsem zase zažil, jak to bylo super, zvlášť v Ústí. Na Ústí mám jenom ty nejlepší vzpomínky. A ten gól? Kluci mi říkali, ať to zkusím, že jsme to tak spolu hrávali. Nejprve to nevyšlo, ale potom jsem to zkusil a vyšlo to dobře, takže jsem rád.

Které bývalé spoluhráče jste rád znovu viděl?
My se občas vidíme, protože se pohybujeme v hokejové brandži. Občas se tedy potkáme. Viděl jsem rád kluky, kteří mi byli nejblíž, takže Anty, Pazi, Klobouk... nerad bych ale na někoho zapomněl. Rád jsem potkal i ty, se kterými se vídám málo nebo vůbec. Třeba Binga nebo Vlčáka, takže ty jsem taky rád viděl.

Jak tedy vzpomínáte na postup do extraligy?
Pro mě to bylo vlastně první týmové vítězství, co jsem zažil, takže spoustu okamžiků z toho si pamatuji hodně dobře. Byla to euforie. Podařilo se nám to, byla tady skvělá parta a užili jsme si to. Bylo to super.

Na jaké chvíle v Ústí kromě postupu do extraligy ještě vzpomínáte?
Na dvě vítězství v první lize. Končil jsem tady kariéru a měl jsem z toho strach, ale těch pět let tady bylo opravdu vynikajících. Moc se mi tu líbilo, lidé okolo klubu byli výborní, spoluhráči v kabině také. To udělalo hodně, byla tady skvělá parta. Takhle vzpomínám na Ústí.

Dlouho jste zůstal aktivním hráčem, co vás vedlo k tomu, neukončit kariéru dříve?
Původně jsem chtěl končit někdy v 36 letech, ale bývalí špičkoví hráči, které jsem znal a kteří hráli hokej dlouho, třeba jako Rosťa Vlach, mi říkali: hraj, dokud můžeš. V tu dobu tady byly utvořené takové podmínky a parta, že jsem neměl důvod končit. Cítil jsem se dobře, a tak jsem hrál. Až ta poslední sezóna už byla navíc, to musím přiznat. Ale ty čtyři byly opravdu skvělé.

Jaká je podle Vašeho názoru a Vašich zkušeností ,,cesta k úspěchu´´, ať už v hokeji, nebo ve sportu obecně?
V první řadě je vždy láska ke sportu. To znamená, že ten hokej musíte milovat. Z vlastní zkušenosti vím, že každého hráče potkají křivdy, nespravedlnosti, různá zranění a další překážky. Ale díky tomu, že máte rád to, co děláte, vás nikdy nenapadne skončit. A když máte nějaké předpoklady a přidá se k tomu to, že se snažíte víc než ostatní, což musíte, tak to všechno do sebe zapadne a máte šanci se někam dostat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže