Ú s t í n/L. - Z posledních tří zápasů získali ústečtí hokejisté šest bodů, boj o postupovou osmičku rozhodně nevzdávají a budou bojovat do poslední chvíle. Martina Volkeho, který si v utkání s Třebíčí připsal 35 zákroků, příliš nemrzí, že nevychytal nulu. Podle jeho slov jsou klíčové tři body a týmová výhra.

Jak hodnotíte utkání?
Podařilo se nám získat tři body, takže zápas hodnotíme kladně. Před zápasem jsme se kvalitně připravili na hru soupeře. Řekli jsme si, jak hrají přesilovky a oslabení. Podařilo se nám plnit taktiku, kterou jsme stanovili. Máme důležité tři body.

Jakou roli ve vaší přípravě na zápasy hraje video?
Dlouhodobě spolupracujeme s Martinem Müllerem, který nám zápasy natáčí. Pak si jednotlivé momenty rozebereme, zpomalíme si zákroky i gólové situace. Zbytečně v tom nehledáme nějaké složitosti, ale hledáme, co a jak udělat příště lépe.

Pomáhá to?
Člověk se učí chytat celý život. Je to podobné jako s řízením auta, taky se to pořád učíte a nikdy nejste takový profík, že můžete říct, všechno umím, už se nic učit nepotřebuju.

Vedete si poznámky o tom, který hráč jak zakončuje?
Během zápasů to nějak základně sleduji. Kdo je pravák, levák, jak drží hůl a podobně. Jmenný seznam hráčů a jejich oblíbeného zakončení opravdu nemám. Pokud bych si toto měl evidovat, tak se už houpu pověšený na nějaké větvi (smích).

V zápase proti Třebíči jste si poměrně zachytal, 35 zákroků…
Abych pravdu řekl, tak ani nepočítám, kolika střelám jsem čelil. Osobní statistiky příliš neřeším, hokej je týmový sport a hlavní jsou tak získané body.

Celkem pravidelně vyjíždíte z branky a rozehráváte puky. Snažíte se tak pomáhat obraně?
Když vidím, že obrana je přetížená, tak se snažím s rozehrávkou pomoct. Musím se ale rychle vracet do branky (smích).

Ve třetí třetině se puk před vaší brankou zvláštně odrazil a byla z toho tyč..
Puk se o hranu čepele hokejky odrazil, změnil směr a do branky se nedostal. Bylo to štěstí, pokud by směřoval do branky, asi bych ho nedokázal zachytit.

Na závěr rozhovoru poděkoval Martin Volke fanouškům i divákům za podporu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže