Ústí n./L. - Výsledkově nepovedený domácí zápas s Českými Budějovicemi musí ústečtí hokejisté hodit za hlavu. Nic jiného jim totiž nezbývá, hned v sobotu a neděli je čekají další zápasy, ve kterých musí bodovat. Aktuálně žlutomodří ztrácí pět bodů na postupové osmé místo. Před prvním zápasem v novém roce se Miroslav Mach nechal slyšet, že pokud z následujících tří zápasů získá tým šest bodů, dalo by se hovořit o spokojenosti.

Prostějov

První zastávkou víkendového výletu je Prostějov, který je v tabulce na šestém místě. Na pátou Slavii ztrácí dva body, na sedmou Třebíč má k dobru pět bodů. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Rudovský, který v probíhající sezóně má více než bod na zápas. Nastoupil do všech 36 klání a získal 40 bodů za 14 branek a 26 přihrávek. Má nejvíce gólových přihrávek z týmu. Jen o bod méně mají dva hokejisté, které si mohou fanoušci Slovanu pamatovat z barážových bitev s Mladou Boleslaví. Jde o Tomáše Divíška (17+22) a Tomáše Nouzu (15+24). Prvně jmenovaný je nejlepším střelcem týmu. Brankářskou jedničkou týmu je Jakub Zneužil, náhradníkem Dominik Groh.

Velkou zbraní Prostějova jsou přesilové hry. V počtu přesilovek patří do středu tabulky, jenže ze 167 jich proměnil v gól hned 41. V tomto směru patří na první místo ve WSM Lize, úspěšnost využití je 24,55 %. Tomáš Divíšek zaznamenal již deset branek v přesilovce. Jedním z možných klíčů k úspěchu je disciplinovanost, neboť Prostějov fauly soupeře nekompromisně trestá.

Havířov

V neděli čeká na ústecké hokejisty další zápas, hrají proti Havířovu. V tomto zápase půjde o velmi důležité body. Domácí Havířov se potřebuje bodovým ziskem udržet v kontaktu s osmým místem. Hostující Ústí také potřebuje bodovat, aby mělo postupovou osmičku v dosahu. Nejproduktivnějším hráčem Havířova je s dvaceti body Roman Rác. Spíše mu sedí role přihrávajícího hokejisty, nahrál na 13 branek a sám jich sedm vstřelil. Další dva hráči mají o bod méně, tedy 19. Jedná se o Marka Kalouse (10+9) a Marka Sikoru (5+14). V týmu působí také Petr Kanko, tedy urostlý útočník, který nechodí pro ránu daleko. Nejvíce odchytaných zápasů má Ondřej Bláha. Havířov má velmi proměnlivé složení brankářské dvojice. Trenéři AZ vyzkoušeli v probíhající sezóně již šest brankářů (Ondřej Bláha, Kamil Šimeček, Daniel Dolejš, Jiří Matoušek, Martin Falter a Marek Laco). Stejně jsou na tom Litoměřice, které do hry poslaly rovněž šest gólmanů. Žádný jiný tým tolik maskovaných mužů nenasadil.

Havířov je druhým nejtrestanějším týmem v lize, nasbíral již 624 trestných minut. Oslabení mu příliš nejdou, ubránil jen 77,1 % početních nevýhod, rovněž druhý nejhorší výsledek v lize. Při hře v oslabení inkasoval rovných 40 branek. Hůře jsou jen Benátky nad Jizerou (47) a Kadaň (42). Zároveň ale Havířov umí přesilové hry, v jejich využití je po Prostějovu druhý nejlepší tým (19,74 %). Na třetí pozici v této statistice je pak Ústí. Současný hokej se rozhoduje v přesilovkách a oslabeních. Platit to bude především v tomto, pro ústecké hokejisty důležitém, dvojzápase.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže