hodnotí vstup do soutěže zpětně Vítězslav Jankových. ">
Ú s t í n/L. - Po sedmi zápasech měli devět bodů a krčili se až na sedmé příčce. V zápase nedali více než tři branky a vyhráli jen dvakrát. To byli Ústečtí Lvi na začátku soutěže, nikoliv však proti Jindřichově Hradci, který vyprovodili výsledkem 5:0, a dali tak snad zapomenout na prvotní nezdary. "Můžeme to nazvat nějakou malou krizí a doufejme, že další nepřijde," hodnotí vstup do soutěže zpětně Vítězslav Jankových.
Domácí nezačali utkání proti poslednímu týmu tabulky nijak zvlášť aktivně a dokonce hráli do desáté minut dvakrát ve čtyřech, což jejich výkon sráželo. Nakonec ale dali první branku a ve druhé třetině přidali další dvě, které očividně jejich nahlodané sebevědomí zvýšily. Nakonec pak po minulých nezdarech Lvi dotáhli utkání do zdárného konce a připsali si 3 důležité body. “Ten začátek byl, myslím, ještě trochu nervózní, protože se nám teď nedaří. Ale herně to tak špatné nebylo, akorát musíme proměňovat šance, protože se na góly nadřeme. Ve druhé třetině jsme to zlepšili, dali jsme góly a potom jsme se jednoznačně přehrávali. Já na tom vidím jenom klady, dobře zachytal i Lukáš Sáblík,“ chválí svého spoluhráče Vítězslav Jankových. Mužstvo do nynějšího zápasu nedalo více než tři branky během 60 minut. Proti Jindřichově Hradci však už útok svou sílu ukázal a nasázel soupeři pět branek. “Je to v tom, že jsme doteď ty šance neproměňovali, i když jsme soupeře přehrávali. Je to možná nervozitou, protože je tu tlak. Ale asi si to sami moc bereme na sebe a v tom rozhodujícím okamžiku jsme pak nervózní, netrefíme to, jak chceme, nebo nám přeskočí puk či ve chvíli, kdybychom měli nahrát, zvolíme střelu…“ uvažuje nad možnými důsledky úvodních nezdarů jeden z nejzkušenějších hráčů Ústeckých Lvů. On sám dal v utkání dva góly a zvlášť ten první byl skvostný. Po přihrávce od Klimta se napřáhl a z voleje trefil rychle letící puk tak, že zapadl přímo do levého horního růžku Štůralovy branky. “Já můžu být spokojen jen dneska, protože se mi do teď nedařilo. Je to v tom najít optimální pohodu a optimální složení mužstva, protože jednotlivci nerozhodnou zápas,“ není stále úplně spokojen.

Mužstvo zatím z šesti zápasů vyhrálo jen dvakrát, třikrát se v utkání vítěz nenašel a jednou odešli Lvi poraženi. Takový začátek si asi nikdo z fanoušků nepředstavoval, když jejich tým loni končil základní část s pětadvacetibodovým náskokem na třetího. “Můžeme to nazvat nějakou malou krizí a doufejme, že další nepřijde. Ale já si myslím, že jsme nehráli špatně. Jen jsme nevyužívali šance a pak nám třeba soupeře dvakrát třikrát ujel a dal z toho dva góly, což pak mančaft strašně psychicky sráží,“ vysvětluje Jankových. Přestože se konečně Lvi probudili z letargie a domácímu publiku předvedli pěkných pět branek, přece jen hráli proti poslednímu týmu tabulky. Nemělo by být samozřejmostí v takových utkáních vítězit? “Nebylo to o tom, že jsme hráli proti poslednímu. Bylo to o tom, že jsme konečně dali pět branek a proměňovali jsme v koncovce. A že třeba Lukáš chytil nulu. Viděl bych to v těchto maličkostech, které budou rozhodovat víc a víc zápasů,“ představuje na věc zcela odlišný pohled Jankových.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže