Ú s t í n/L. - Slovan na svém ledě dokázal porazit Benátky nad Jizerou 6:2. Jednadvaceti úspěšnými zákroky k tomu pomohl brankář Jan Dlouhý, který odchytal první zápas za Ústí v probíhajícím ročníku WSM Ligy. Po zápase poskytl rozhovor webovým stránkám klubu.

Jak se vám chytalo?
Po dlouhé době jsem chytal za Slovan, jinak jezdím pomáhat do Děčína, kde se držím v zápasovém tempu. Proti Benátkám se mi chytalo dobře. Soupeř mnoho střel neměl, ale když už vypálil, byly to nepříjemné střely. Trochu mě mrzí druhý gól, ten puk jsem měl mít. Jsem rád, že jsem chytal a vyhráli jsme.

V první třetině na vás šlo sedm střel, příliš práce jste neměl…
To je pravda, ale první část hry mi přišla taková dlouhá, roztahaná. Ledaři upravovali branku, navíc jsem si příliš utáhl brusli, takže to nebylo úplně příjemné (smích). Jinak to byl z mého pohledu dobrý zápas.

Je pro brankáře lepší zápas, když jde na něho méně nebo více střel?
Já si myslím, že každému brankáři vyhovuje něco jiného. Někdo má raději více práce, třicet čtyřicet střel. Je možné, že nějaké góly dostane, ale zachytá si. Pak jsou gólmani, kteří mají raději méně střel. Já jsem dnes čelil tuším jednadvaceti střelám a přišlo mi to tak akorát.

Jak jste spokojení s návštěvností?
No… upřímně, mohlo by to být lepší. Na zápas s Benátkami přišlo necelých sedm set lidí. Snad to v sobotu bude lepší.

Čeká vás zápas proti Varům, jak se na utkání připravíte?
Připracovat se budeme hned od čtvrtečního tréninku. Myslím si, že důležité budou přesilovky a oslabení, tomuto se pravděpodobně budeme věnovat. Vrátíme se k vzájemným střetnutím, řekneme si, co hrát lépe.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže