Ú s t í n/L. - V domácím duelu Slovan neuspěl, proti Havířovu nedal ani gól a prohrál tak 0:2. Gólově se neprosadil ani aktivní útočník Daniel Vrdlovec, který den předtím nastoupil v Litvínově v dresu Mladé Boleslavi k extraligovému utkání.

Na domácím ledě jste nevstřelili ani jeden gól. Co se stalo?
V některých zápasech jsme ze třinácti střel vstřelili tři góly. Nyní to naopak nevyšlo. Měli jsme dostatek šancí, ale nic nám tam nepadlo. Gólman Havířova dobře zachytal a měli jsme i smůlu.

Havířov dobře bránil, blokoval vám střely, jejich útočníci v obranné činnosti úspěšně clonili vašim obráncům při střelách. Skutečně jste nemohli najít místo ke gólovému úderu?
Havířov hrál výborně, blokovali nás, vyklekávali nás před brankou, lehali nám do střel. Nedokázali jsme se prosadit v jejich brankovišti. Dlouho jsem neviděl tým, který by zablokoval tolik střel a přihrávek. Následně se jim podařilo ze čtyř útoků zaznamenat dvě branky. Měli jsme spoustu šancí, přesilovek, ale neměli jsme štěstí.

Jen ve třetí třetině jste měli čtyři přesilovky, soupeř žádnou. To asi chtělo potrestat.
Dřív jsme v přesilovkách dávali spoustu gólů, někdy se nám povedlo i něco náhodně. Tentokrát nám tam nic nepadlo ani v přesilovkách.

V předchozím vzájemném zápase jste v Havířově vyhráli 8:4, teď to naopak bylo podle výsledku hodně o obranách. Proč byly oba zápasy tak rozdílné?
Každý zápas je jiný, moc bych to nesrovnával. U nich jsme prohrávali 0:3, pak jsme to během pěti minut otočili. Bylo to jiné. Havířov teď přijel k nám hodně bránit a vyplatilo se jim to.

Ve středu jste hrál v Litvínově v dresu Mladé Boleslavi. Jak se to seběhlo?
Volal mi pan Evan, že Mladá Boleslav má několik zraněných hráčů, že bych si tam měl zahrát. Nakonec jsem si ale tolik nezahrál, na ledě jsem strávil asi kolem dvou minut. Bylo to ale pro mě zajímavé.

Jakým způsobem jste se k Mladé Boleslavi připojil?
Od úterý jsem byl v Boleslavi a ve čtvrtek ráno jsem přijel do Ústí na předzápasové rozbruslení. Ještě se mnou byli v dresu Boleslavi v Litvínově Bernad s Kousalem, kteří za ně hrají častěji. Pro mě to bylo výjimečné. Jsem hráčem Slavie na dlouhodobém hostování v Ústí, asi se to provedlo nějak přes střídavé starty.

Máte zprávy, že byste ještě mohl naskočit na led v dresu Boleslavi?
Zatím ne, soustředím se na výkony v Ústí a uvidíme, zda se ještě naskytne nějaká příležitost v extralize. Ve středu jsem tam nastoupil na dvě minuty, což nebylo úplně ono.

Za Slavii máte 43 startů v extralize a k tomu jeden za bruslařský klub z Boleslavi. Co to pro vás tedy znamenalo se znovu objevit na nejvyšší scéně?
Tehdy ve Slavii jsem hrál ve třetí či čtvrté lajně, nějaké zápasy jsem tam v extralize nasbíral. V Litvínově to tedy pro mě v dresu Boleslavi nebylo úplně něco nového, ale samozřejmě bych chtěl na ledě strávit více času. Za dvě minuty toho moc vytvořit nelze.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže