Během šestnáctého kola WSM Ligy pojede ústecký Slovan do Benátek. Benátky nad Jizerou se v tabulce nachází až na jedenáctém místě, Ústí na šestém. Je ale nutno zmínit, že mezi oběma celky je rozdíl pouhé dva body. V posledním zápase Ústí těsně porazilo doma Třebíč 3:2, Benátky naopak nakonec prohrály s Havířovem 2:3, i když po první třetině vedly 2:0. Tím pádem do zápasu budou pravděpodobně vstupovat hráči Benátek s větším nasazením, aby si u domácích fanoušků odčinili středeční smolnou prohru.

Tváří v tvář: HC Benátky nad Jizerou - HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
16. kolem

Porovnání v 1.-15. kole
5-1-3-5
celková bilance
5-1-5-4
11.
postavení v tabulce
6.
38:44
skóre
52:51
20
získané body
22
Zdeněk Král – 15 b.
nejproduktivnější hráč
Antonín Melka – 18 b.
Petr Kolman;
Ladislav Bittner – oba 5
nejlepší střelec
Antonín Melka – 9
Zdeněk Král – 11
nejvíce asistencí
David Bernad – 14
360
trestné minuty
180
Adam Jandejsek - 41
nejtrestanější hráč
Patrik Husák - 30
Josef Kořenář – 94,14 %;
Aleš Stezka – 90,28 %
úspěšnost brankářů
Jan Růžička – 92,70 %;
Jakub Soukup – 90,67 %;
Martin Volke – 91,52 %
Josef Kořenář – 2,27;
Aleš Stezka – 3,54
průměr inkasovaných branek
Jan Růžička – 2,45;
Martin Volke – 3,37;
Jakub Soukup – 3,50
16
góly v přesilovkách
18
22,86 %
využití přesilovek
28,13 %
3
góly v oslabení
3

Benátky se v tabulce nachází na místě jedenáctém, kde mají dvoubodový náskok před Třebíčí a na desáté Litoměřice ztrácí pouze bod. V patnácti zápasech pětkrát vyhrály v základní hrací době a jednou v prodloužení. Proher mají dohromady osm z toho třikrát v prodloužení. V posledním zápase Benátky nakonec podlehly venku Havířovu 2:3, i když již po první třetině vedly 2:0. V druhé třetině však Havířov třemi góly zápas otočil a třetí třetinu si výsledek už jen pohlídal.

V posledních pěti zápasech dokázaly Benátky vyhrát jen dvakrát a třikrát prohrály, z toho jednou v prodloužení. Za připomenutí však stojí zápas ze čtrnáctého kola, kdy Benátky nakonec v napínavé bitvě přestřílely doma Třebíč 6:4. Již první třetina byla velmi záživná, jelikož v ní padly 3 branky, z toho dvě do brány hostující Třebíče. Druhá třetina nebyla už tak gólově bohatá, ale stále byl předváděn kvalitní hokej z obou stran, i když branku vstřelila pouze Třebíč, a tím vyrovnala skóre. Za vyrovnaného stavu oba týmy vlétly do třetí třetiny s velkým úsilím, které vyústilo v kanonádu. Během poslední třetiny dokázala Třebíč skórovat dvakrát, avšak Benátky naopak čtyřikrát a zápas dovedly do vítězného konce.

HC Benátky nad Jizerou

  • Rok založení: 1976
  • Klubové barvy: červená, bílá
  • Vedoucí mužstva:
    Martin Kurajský
  • Trenér: Jiří Juřík
  • Asistent trenéra: Marek Malík

Vzájemná střetnutí

V minulé sezóně se Ústí nad Labem utkalo s Benátkami čtyřikrát, z nichž mají týmy bilanci 2:2 na zápasy. Všechna utkání šla do prodloužení a z bodu navíc se vždy radoval tým hostí. Týmy se v letošní sezóně utkaly již jednou a to na ledě Slovanu. Utkání sice šlo do prodloužení, jak je u těchto celků už skoro zvykem, dva body však bral domácí tým po gólu Roubíka.

Statistické zajímavosti

HC Benátky nad Jizerou

Benátky si tuto sezónu odpykaly již 360 trestných minut a řadí se tak na první místo v tabulce nejtrestanějších týmů. Slovan jich má oproti Benátkám pouhých 180.

Nejúspěšnějším hráčem Frýdku na vhazování je Ondřej Chrtek, který má úspěšnost 48,95 %.

HC Slovan Ústí nad Labem

David Bernad má celkově největší ice time ve WSM Lize. Se svými 402 minutami dominuje a druhý Martin Novotný z Přerova na něj ztrácí necelých 35 minut.

Ústí vstřelilo za tuto sezónu 32 gólů na ledě soupeře, a řadí se tak v tomto ohledu na první místo v lize.

15. kolo z pohledu obou celků

  • AZ RESIDOMO Havířov – HC Benátky nad Jizerou 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 24. Pořízek (Kurovský, Krisl), 29. M. Kalus (Jergl, R. Havel), 30. Kotala (Pořízek, Kurovský) – 15. Hrabík (Jeník, Z. Král), 19. Pyrochta (Z. Král, Bittner).
    Sestava HC Benátky nad Jizerou: Kořenář (Žajdlík) – Husa, Kunst, Pyrochta, Turský, Maier (A), Jandejsek – A. Dlouhý (A), Chrtek, Hrníčko – Průžek, Bittner (C), Psota – Jeník, Z. Král, Hrabík – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.
  • HC Slovan Ústí nad Labem – SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 19. Smolka (Bernad, Melka), 31. Melka (Bernad, Severa), 32. M. Vágner (Vrdlovec) – 8. Paták (Malec), 35. Paták (Malec).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Hes, Bernad, M. Vágner (C), Husák, Macek, M. Zdvořáček – Melka, Roubík (A), Smolka – D. Merta, Vrdlovec (A), P. Kousal – Gengel, Najman, Severa – Navarra, L. Volf, Sladkovský.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže