Ú s t í n/L. - S Hokejovým soustředěním mládeže v těchto dnech pomáhá na ledě ústeckého zimního stadionu kromě řady ústeckých hokejových osobností také bývalý legendární obránce Marek Židlický, který přijal pozvání Jana Čalouna a předává mladým hokejistům cenné rady a zkušenosti.

Jak jste se objevil na Hokejovém soustředění mládeže v Ústí nad Labem?
Po dlouhé době jsem se setkal s Honzou Čalounem, strávili jsme spolu několik let ve Finsku a požádal mě, abych přijel do Ústí a šel s dětmi ze soustředění na led. Projekt soustředění se mi zalíbil a hned jsem přijel. Honza Čaloun mi pomohl v kariéře a hlavně ve Finsku, takže jsem neváhal přijet do Ústí.

Jak dlouho v Ústí budete?
Přijel jsem jen na otočku na jeden den. Mám další aktivity a další hokejová soustředění.

Kromě Jana Čalouna děti trénují i další hokejové osobnosti, například Milan Hejduk. Hrál i on roli v tom, že jste přijel?
Na jaře mě oslovil Honza Čaloun, zda bych nepřijel. Milana Hejduka také samozřejmě znám. Není to první hokejová škola, na které se setkáváme. To je jedině dobře. Je pěkné, že se bývalí hráči věnují dětem.

Jak děti trénují? Viděl jste na ledě už nějaké talentované hráče?
Jsou to malé děti. Ale je důležité, že je vidět, že mají z hokeje radost a chtějí se zlepšovat. Mají tu spoustu trenérů, kteří se jim permanentně věnují. Hlavní je, že je to baví a je vidět radost z hokeje.

Říká se, že je mládežnický hokej v krizi. Co byste změnil třeba na systému přípravy?
Spíše přístup trenérů. Je skvělé, že se podobná hokejová soustředění konají a rozvíjí se. Nejen tady, ale i na Kladně a v dalších městech. Je perfektní, že se takové projekty konají a to nejen pro děti, ale i trenéry. Hokeji to pomůže.

Sám jste zmínil, že hokejových škol je celá řada. Vypozoroval jste, že ta z Ústí si získává dobré renomé?
Za všechno hovoří fakt, že tu v Ústí mají spoustu dětí. Hráčů mají hodně, což svědčí o tom, že to trenéři dělají dobře. Trenéři se zde dětem věnují a má to smysl.

Pomáháte s mládeží i v rodném Kladně?
Tam také, ale nejenom tam. Moji kamarádi, kteří už s hokejem skončili takové hokejové školy také pořádají, například Martin Škoula, Radek Gardoň a další. Snažím se jim pomáhat.

Například Radek Bonk byl na ledě s Třincem, je tak pozitivní, že bývalý hráči z NHL se snaží ve městech, kde s hokejem začínali, místním týmům pomoci...
Není to jen o hráčích z NHL, ale také o lidech, kteří se kolem hokeje pohybují. Je dobré, že tito hráči pomáhají mládeži, protože musí mít v sobě velkou trpělivost s dětmi a být odhodlaní dětem pomoci, jak v jejich hokejové kariéře, tak v celkovém rozvoji.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže