Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu se v neděli 23. července sešli k prvnímu tréninku na ledě v rámci přípravy na nadcházející sezónu. Mezi hráči na ledě byl i obránce Patrik Husák, který povyprávěl o začátku přípravy i svých postřezích na WSM ligu.

Jaké máte dojmy z prvního tréninku na ledě?
Prvních patnáct minut bylo strašných, ale pak už jsem se rozjezdil (úsměv). Cítil jsem se dobře, výstroj mám z minulého roku, nic mě netlačilo. Snad si to sedne a příště to bude lepší.

Na úvodním tréninku bylo hodně nových tváří. Jaká byla souhra?
Kluky moc neznám, ale určitě si to sedne. Vytvoříme partu jako minulý rok a snad uděláme nějaký úspěch.

Přípravné zápasy začínají už zanedlouho. Jak se na ně těšíte?
Vždy je lepší hrát, než trénovat. První zápasy bývají ubojované, trochu v křeči, ale ten správný čas ještě přijde. A už se těšíme na ligovou soutěž.

Jak by tým mohl vypadat v sezóně?
Ambice určitě musíme mít, minimálně postup do play-off je povinností. Aby fanoušci na nás chodili a bylo o co hrát.

Soutěž je uzavřená, nikdo nesestupuje a odpadá předkolo play-off. Změní to WSM ligu?
Je to možné. Myslím si, že uzavřít soutěž byla od hokejového svazu chyba. Liga šla nahoru v posledních dvou, třech letech. Jak mediálně, tak herně. Uzavřít ligu kvůli mladým kluků... Uvidíme.

Z druhé ligy postoupil Vsetín, z extraligy sestoupily Karlovy Vary. Na koho se v první lize nejvíce těšíte?
Do Vsetína se těším, ale netěším se na tu cestu autobusem. Vary budou zajímavé. Slavia, Budějovice, do Vsetína přijde hodně lidí. Jsou tam atraktivní týmy, jen se mi nelíbí, že nikdo nesestupuje.

V lize bude hodně celků z Moravy. V autobuse strávíte hodně času...
Je to džungle (smích). Čekají nás daleké cesty, ale už jsme na to trochu zvyklí. Pustíme si v autobuse film, pospíme si a vlítneme na to (úsměv).

Ve Varech asi bude lákadlem hrát v nové KV Aréně...
Tam je to krásné. Ještě jsem tam hrál za Spartu. Je to moderní hala podobná té z Liberce. Tam se těším.

Jaká je vaše role v týmu? Pamatujeme i nějaké vaše rvačky v zápasech...
Chtěl bych pomáhat týmu, hrát co nejlépe a bodovat. Chtěl bych ochránit Jardu Roubíka, když se něco semele, nebojím se shodit rukavice. Ale hlavně chci hrát hokej. Rád bych na tom statisticky byl lépe než v minulé sezóně.

Chybí vám parťák z obranné řady Petr Přindiš...
Na konci sezóny byl zraněný, hrál pod prášky. Hrál jsem s Přinďou i Vagim. V play-off nám zranění hráči chyběli, hráli jsme na šest beků. I tak jsme Kladno potrápili, hlavně tedy v prvním zápase.

Na úvodní trénink na ledě dorazila i skupinka fanoušků. Překvapilo vás to?
Koukali jsme na to. Jsme rádi, že se šli podívat a snad budou chodit v hojném počtu i v zápasech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže