Ú s t í n/L. - Zvolna se rozjíždějící program první ligy dospěl ke třetímu kolu, které pro Ústecké Lvy nachystalo loňského nováčka, ostravskou Sarezu. Lvi si v dosavadních dvou kolech připsali čtyři body za úvodní výhru nad Třebíčí a remízu na ledě ambiciózní Boleslavi a úspěšně tak odstartovali do nové sezóny. Navázat na předchozí výsledky a dostat se před duely s Jihlavou a Chomutovem do optimální pohody se budou Lvi snažit na domácím ledě ve středu 14.září. Utkání začíná v 18 hod.
Loňská sezóna

HC Sareza Ostrava, klub postavený v roce 2001 na základech porubského hokeje, se dokázala již po třech letech své existence dostat do první ligy, kterou premiérově odehrála v ročníku 2004/05. Jako nováček se ostravský klub ovšem nechoval a vcelku bez problémů se probil na osmou pozici, zajišťující účast v play-off. Tam však narazil na největšího favorita vyřazovací části soutěže a nyní již opět extraligové HC České Budějovice. Jihočeši byli pro Sarezu příliš tvrdým oříškem a po výsledcích 0:6, 0:4 a 2:3 byli Ostravští z kola venku.

Změny v kádru

Kádr ostravských hokejistů zaznamenal oprati minulému ročníku výraznou obměnu. Bývalá gólmanská jednička Robert Hamrla zamířil do Přerova, a tak budou v Ostravě spoléhat na nejmladší brankářskou dvojku v lize, reprezentanta do 20 let Jakuba Štěpánka a navrátilce ze zámořské juniorské soutěže Jakuba Čecha.
Velké změny se udály též v obranných řadách. Nejproduktivnější bek týmu a zároveň třetí nejproduktivnější bek celé ligy Jakub Gróf zamířil do týmu Ústeckých Lvů, Jan Vrtík posílil konkurenty z Havířova a zahraniční angažmá si vyzkouší David Mocek (Trenčín) s Michalem Grmanem (Liptovský Mikuláš). Do české extraligy povýšil Lukáš Chmelíř (Vítkovice). Nahradit by je měli exopavští Mojmír Kramný s Lukášem Vnenkem, dále Dušan Brincko z Boleslavi a Roman Chatrnúch z Trenčína.
Odchody se udály i mezi členy útočné vozby. Výraznou ztrátou je odchod Radka Procházky do Vítkovic a Lukáše Duby do Vsetína. Dres změnili též Filip Čech (Prostějov) s Dušanem Bařicou (Kometa). Jejich místa zaujali exopavský Daniel Boháč, z Komety přišel Milan Baranyk a z Písku problémový Jaroslav Polák. Kvalitu do útoku by měl přinést i obrovitý Libor Polášek, jenž strávil poslední dvě sezóny ve slovenské extralize.

Příprava a vstup do soutěže

Ostravští si naplánovali celkem deset přípravných zápasů s kvalitními soupeři především ze slovenské (Trenčín, Martin, Liptovský Mikuláš) i české extraligy (Vítkovice, Třinec). S bilancí 4 výhry, 2 remízy a 4 porážky tak mohli být určitě spokojeni.
Kvalitní výkon předvedl ostravský tým již při prvním mistrovském zápase, kdy potrápil favorizovaný Chomutov. Severočechům nakonec podlehli 1:3 až díky dvěma brankám obdrženým v poslední třetině. V prvním domácím utkání pak již body nerozdávali a porazili Olomouc 3:2.

Vzájemné zápasy

Se Sarezou ztratili Lvi body pouze v prvním vzájemném měření sil, pak už nedali soupeři šanci. Nejvíce se proti Ostravským dařilo první lajně Slovanu, která zaznamenala osm branek z celkových osmnácti.
Sareza – Ústí 3:3
Ústí – Sareza 4:1
Sareza – Ústí 2:4
Ústí – Sareza 7:3

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Zápotočný, Vála, Klobouček, Grof, Mazanec, Pavlas - Jankových, Sýkora, Kudrna - Fink, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Klimt, Lopuski.
Sareza Ostrava: Štěpánek - Pazdera, Chatrnúch, Holík, Brincko, Ovšák, Vnenk, Tesařík, Kramný - Janeček, Sochorek, Šebesta - Polák, Boháč, Baranyk - Polášek (od 23. Šebesta), Badžo, Holuša - Gelačák, Mleko, Heřman.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže