Na aktivu klubů WSM Ligy se rozhodlo o tom, že WSM liga pro nadcházející sezónu dozná jistých změn. Všechny zápas druhé nejvyšší hokejové soutěže budou nově pískat čtyři rozhodčí. Po vzoru extraligy budou všem zápasům dohlížet dva hlavní rozhodčí a dva čároví. Vedení soutěže si od tohoto kroku slibuje úbytek sporných momentů. Navýšení počtu rozhodčích však není jedinou změnou pro nadcházející ročník.

Změny pro WSM Ligu 2017-2018

  • Zrušení sestupu do druhé ligy*
  • Zrušení předkola play-off
  • Zrušení play-out
  • Prvních osm týmů postoupí do play-off, ostatním sezóna po základní části končí
  • Volné listopadové a prosincové reprezentační přestávky
  • Do zápasu může nastoupit 17 hráčů, kteří nejsou v juniorském věku
  • Zavedení rozšířených statistik ze všech zápasů (po vzoru extraligy)

  • *Nesestupový systém byl schválen začátkem března a platí pro následující tři ročníky. Nový systém bude po mistrovství světa juniorů 2020, které hostí Česká republika, vyhodnocen a rozhodne se o dalším postupu.

    Kromě výše uvedených změn byl také přijat rozpis soutěže, úvodní zápas čeká na Slovan v sobotu 9. září. Na sever Čech přijede nováček soutěže Vsetín. Následující středu pojedou hokejisté Ústí nad Labem do Třebíče.

    Sdílet článek na sociálních sítích

    Nejnovější články

    • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

    • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

    • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

    Hlavní partneři

    Významní partneři

    Mediální partneři

    Partneři mládeže