Ú s t í n/L. - Den před představením mužů Ústeckých Lvů v Mladé Boleslavi se utkali ústečtí junioři v posledním přípravném zápase se stejným soupeřem. Zápas měli už od první minuty pod kontrolou a silný tým vedl po první třetině 4:0. Přes drobná zaváhání si zkušení borci nenechali vedení vzít a nakonec zvítězili poměrem 7:2. Dvěma góly přispěl k úspěchu ještě v loňské sezóně dorostenec Mach.
V první šanci se ocitl po 6 minutách Bašta, kterého přihrávkou z rohu vybídl ke střele Petrus. Další zteč zařídil Gottfried, který se při přesilovce prosmýkl okolo obránce a zkoušel bekhendový blafák. Puk projel okolo brankoviště a po mantinelu se dostal až k Ivanu Kučerovi, který vystřelil od modré a využil přesilovku – 1:0. V 11. minutě byl opět Gottfried blízko gólu, když stojíce na hranici brankoviště trefil tyč. A opět to bylo předznamenání změny skóre, protože o chvíli později vyjel z trestné lavice Janus, ihned se zmocnil puku a zavěsil – 2:0. Do třetice všeho dobrého, ozývalo se po třetí brance domácích v 16. minutě. Tentokrát totiž trefil Kupec spojnici a o pár sekund později využil zmatků Gottfried a trefil se přímo do horního růžku, tedy o pár centimetrů vedle než Kupec – 3:0. Ústečtí měli hru pod kontrolou a soupeře nepouštěli za bezpečného stavu k ničemu. Do první sirény zbývalo 30 sekund, když ještě v závaru napřáhl Mach a jeho plácnutí do puku znamenalo čtvrtý gól – 4:0.

I po přestávce byli aktivnější hráči ve žlutých dresech a potvrdili to i Bašta s Jindřichem, kteří se marně snažili zvýšit. Naopak úvodní nadějná příležitost hostí přišla ve 27. minutě, když ujížděl Klaban, který ale střílel jen do lapačky Švambergera. A přestože se Mladoboleslavští osmělili až zhruba v polovině utkání, dokázali vzápětí snížit. Bříška se v rohu zmocnil kotouče, najel si k brance, naznačil kličku a když se gólman přesouval, vsítil u bližší tyče – 4:1. Severočeši však odpověděli brzo. Ve 33. minutě Janus projevil týmového ducha a v dobré pozici předložil ještě lépe stojícímu Machovi, který upravil na 5:1. O 5 minut později hráli domácí přesilovku, Chromý skvěle našel před bránou Kočiše, ten si počkal, zakvedlal kotoučem a poté namířil do horního rohu svatyně hostí – 6:1.

Po druhém odpočinku v kabinách měl šanci na snížení Klaban, ale sám si se Švambergerem nedokázal poradit. Ve 49. minutě už ale hosté vývoj klání přibrzdili, když těsně po přesilové hře Skalický využil nepozornosti a nedůraznosti domácí obrany – 6:2. Pojistit výhru mohl na druhé straně v 52. minutě Janus, jenže ani on sólo v branku přetavit neuměl. Stejně si počínal tváří v tvář Kamešovi i Hříbal, jemuž se překážkou staly betony brankáře. Přátelský zápas se v posledních minutách jen dohrával, ale domácí měli po šesti brankových úspěších chuť do hry a Gottfried spolu s Klozem si doslova pohrávali se zadními řadami Boleslavi. Poté naservíroval Kloz Jiřímu Svobodovi a ten zpečetil utkání – 7:2.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže