Lukáš Sáblík, kterého jsme spolu s třebíčským Bedřichech Ščerbanem po utkání zpovídali. ">
Ú s t í n/L. - Po téměř půlroční pauze vyjeli opět Ústečtí Lvi na led, aby se v ligovém zápase představili domácímu publiku. V nových dresech. Sytě žlutá barva, v jejímž odstínu mají hráči i helmy a štulpny, ale neladí k Sáblíkovým betonům. "Překvapila mě ta barva, ale jinak jsou pěkné. Akorát mi k tomu neladí betony," usmívá se Lukáš Sáblík, kterého jsme spolu s třebíčským Bedřichech Ščerbanem po utkání zpovídali.
K prvnímu ligovému zápasu na domácím ledě nastoupili Ústečtí Lvi v nových tmavě žlutých dresech, které postrádají kontrast modré barvy. K nim ladila i barva návleků, helem i štulpen, které zářily do dáli. „Překvapila mě ta barva, ale jinak jsou pěkné. Akorát mi k tomu neladí betony a přišly mi rukavice v jiné barvě. Ziki to má přesně naopak, tomu neladí rukavice. Ale oproti loňské sezóně jsou třeba ty návleky o polovinu lehčí a to je dobré,“ popisuje pocity z nové sady dresů Sáblík. Ten pustil za svá záda už asi druhou střelu hostí a jeho tým prohrával v 7. minutě 0:1. “Ten gól padl ve zmatku. Já jsem dvakrát vystřeloval puk, dvakrát jsem se vracel do brány. Byly tam zmatky, protože nás šest se nedokázalo domluvit, já jsem byl takovej rozlítanej a z toho pak padla ta branka. Ten hráč se dostal k puku, plácl do něj a trefil to,“ rozebírá studenou sprchu z vodáren třebíčských hráčů. Po vedoucím gólu Třebíčských hráli domácí ještě oslabení ve třech a nechybělo málo k dvoubrankovému rozdílu. “Určitě by to bylo špatně, kdybychom inkasovali. Nikdo by nečekal, že budeme doma prohrávat 2:0 a asi bychom se těžko zvedali. Zaplať pánbůh za ten vyrovnávací gól,“ předbíhá Sáblík. Ten přišel v 17. minutě, když od modré vypálil po přihrávce Finka Jan Kudrna a jeho puk si vydláždil cestu až do klece hostů.

Přes nevelký počet branek v celém utkání, které nakonec doslova zastínil výpadek proudu, mají Lvi 3 body v tabulce. “Můžeme být spokojení s bodama. Třebíč nebyla špatná, ale mohla být i lepší. My jsme nečekali, že se nějak pohrnou do útoku. Že se budou spíš soustředit na obranu a to se potvrdilo. Jenže my jsme v koncovce nebyli schopni dát gól, i když jsme měli hru pod kontrolou,“ zadumal nad produktivitou útoku brankář, jež sleduje celou hru přímo z ledu. Přestože domácí hráči zasypali třebíčského brankáře Šindeláře třiatřiceti střelami, góly mu dokázali dát jen dva. “Tak určitě každý trochu nervózní byl, nikdo nemůže říct, že ne. Ale když to srovnám se zápasem s Jesenicí, tak ti byli úplně neškodní a taky jsme měli zápas pod kontrolou. A přesto jsme vyhráli jen 2:1. Nedokážeme si vytvořit gólové šance a když se do nich dostaneme, tak je nevyužíváme. A v tom je celý problém. Musíme na tom zapracovat. Já vím, že diváci čekají od nových posil více branek, ale myslím, že to nebude jiné než loni. A zvlášť v té první čtvrtině, ve které určitě nebudou padat vysoké výsledky,“ filosofuje nad výsledky ligy. A nebylo tomu jinak. Ze sedmi zápasů první ligy skončilo šest vítězstvím domácího celku a čtyřikrát se do análů zapíše výsledek 3:1, včetně výhry Slovanu. Žádné gólové hody se v úvodních utkáních nekonaly. “Ta první čtvrtina bude celá bojovná. Všechny mančafty budou mít dost sil, takže každý zápas bude vyrovnaný,“ odhaduje dokonce Sáblík.


Třebíč přijela k zápasu do Ústí s notně omlazeným výběrem, když pouze pětice hráčů byla starší dvaceti pěti let. Nefalšovaným veteránem je pak kapitán týmu, jedenačtyřicetiletý Bedřich Ščerban. Navzdory prohře byl třebíčský matador vcelku spokojen i s dvougólovou porážkou. ”Musím říct, že jsem spokojený. Máme mladé mužstvo, které sbírá zkušenosti. Spousta kluků tuhle soutěž ještě v životě nehrála. Z tohoto hlediska jsem s výsledkem spokojený. Samozřejmě, mysleli jsme si během utkání, že bychom mohli urvat nějaký bod, ale na to mužstvo, co máme k dispozici, na to, že to byl první zápas, tak si myslím, že jsme tu udělali dobrý výsledek.”
Hokejistům Horácké Slavie se náramně podařil vstup do utkání, když již v šesté minutě zamířil přesně Čech. Hned vzápětí krátce po sobě zamířili na trestnou lavici dva domácí borci a před soupeřem se rýsovala možnost zvýšit náskok ve dvojnásobné přesilovce a přivodit možný rozhodující moment utkání. ”Tyto přesilovky je potřeba využívat, protože jak je vidět, tak ty zápasy končí těsně. Dlouho jsme prohrávali těsným rozdílem 1:2 a na 1:3 jsme dostali při power-play. V případě, že bychom tuto šanci využili, tak tam ten bod byl. Nehráli bysme v závěru power-play a možná bychom to udrželi,“ cítil šanci na export bodů bývalý reprezentant.
Předsezónní prognózy nedávali hokejistům Třebíče příliš velké naděje na úspěch v soutěži. Vzhledem k finančním možnostem se tým oslabil o mnoho hokejistů, a tak byl výkon, který svěřenci trenéra Horešovského předvedli ve Lví aréně, pro mnohé jistým překvapením. Kromě očekávaného boje o každou píď ledu přidali hosté i nebezpečné ataky směrem k Sáblíkově svatyni a drželi tak Lvy až do konce utkání v napětí. ”Pokud se na to dívám z tohoto hlediska, tak jsem s mančaftem maximálně spokojený. Na ty možnosti, co máme, jsme tu odehráli parádní zápas a dlouho, vlastně až do poslední vteřiny, jsme se rvali o ten výsledek. Jde i o to, že mužstvo může díky tomuto výkonu získat sebedůvěru, která možná dnes hrála tu rozhodující roli. Lvi mají zkušenější mužstvo, které si víc věřilo a to bylo to rozhodující závaží na miskách vah,” uzavírá hodnocení utkání Ščerban.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže