Ústecký Slovan ve 49. kole WSM ligy podlehl kladenským Rytířům na vlastním ledě 2:6. David Tůma a Jan Kloz nastoupili na straně hostí, ač je každý ústecký fanoušek pamatuje z jejich působení na severu Čech. Právě David Tůma hodnotil utkání a zároveň popsal, jaké to je zahrát si proti bývalým spoluhráčům, nebo jaké jsou kladenské cíle směrem k blížícímu se play-off.

Porazili jste domácí Slovan 6:2. Jak byste zhodnotil utkání?
Vstřelili jsme šest gólů. Hráli jsme dobře celý zápas až na nějaké tři minuty v poslední třetině. Padl gól na 5:2 a my jsme byli moc vyhecovaní, zazmatkovali jsme a udělali jsme faul. Kdyby Ústí v ten moment snížilo na 5:3, ještě by mělo šanci o něco hrát. Tudíž pro nás bylo hodně důležité, že jsme toto oslabení ubránili a výsledek si už pohlídali.

Ústí trefilo za stavu 1:2 tyč, načež vy jste vzápětí přidali třetí gól. Jak důležitý byl tento moment?
Za stavu 2:1 tam může padnout cokoliv včetně střel od modré a šikovné teči a je to hned 2:2. Ale jakmile je tam rozdíl dvou gólů, hraje se hned lépe. Tým si může víc dovolit a já jsem rád, že jsme na ten dvougólový rozdíl odskočili a vyhráli jsme.

Vy jste byl prvním střelcem, otevřel jste skóre, je to vcelku symbolické, že právě proti týmu, ve kterém jste ještě loňskou sezónu působil…
Ono to tak většinou bývá. Když někdo přestoupí, tak bývalému klubu dá gól. (směje se)

Co byste tedy ke svému gólu řekl? Byla to druhá minuta, tudíž zápas sotva začal…
Josh tam výborně po buly vletěl do obránců a ke mně se puk odrazil, vytáhl jsem si ho a bekhendem jsem to dal Martinovi (Volkemu poz. red.) do protisměru.

Byl jste zvyklý z Ústí mít Martina Volkeho za zády a dnes jste mu jako soupeři nastříleli šest gólů, sledoval jste, kromě toho svého, jak góly padly?
Viděl jsem všechny, ale abych pravdu řekl, já mu neuměl dát gól ani na tréninku v loňské sezóně, takže pro mě je to opravu hrozně těžké ho prostřelit. Takže jsem rád, že jsem mu dal aspoň jeden, i když příležitostí jsem tam měl víc. (směje se)

David Tůma

Od vašeho přestupu z Ústí do Kladna už jste odehrál několik vzájemných zápasů, Už jste si zvykl být v pozici hostí na ledě Slovanu?
Už je to asi šestý zápas i s přípravou, ale na dnešní zápas jsem se hodně těšil. Nejsem už z toho nijak nervózní, to vůbec. Spíš jsem se těšil tady na ten led a na fanoušky, kteří jsou skvělí.


Do Ústí se tedy vracíte rád? Jste v kontaktu s bývalými spoluhráči?
Jezdím sem opravdu rád. S kluky si občas zavoláme a podpoříme se. Domů jezdíme docela často, protože je to po nové dálnici asi hodinka cesty.

S Janem Klozem jste v lajně i letos, funguje vám to pořád tak dobře?
Víme o sobě pořád, že tam ten druhý je. Ale pořád to není stoprocentní, pořád se má co zlepšovat.

Naopak Jaroslav Roubík jako soupeř… Pomáhá vám, že znáte jeho herní myšlenky, když jste byli spolu v lajně takovou dobu?
Je to zvláštní, Jarda byl takovej náš taťka. A sice jeho myšlenky známe, ale on je tak nevyzpytatelný hráč, že překvapí vždycky něčím jiným.

Tůma ve dresu Slovanu

Říká se, že mu v lajně hodně s Janem Klozem chybíte a že už jeho výkony nejsou takové jako loni… Co si o tom myslíte?
Nemyslím si, že by bez nás hrál hůř, i když se to možná říká. V tomto zápase opět ukázal, že patří k nejlepším hráčům a na ledě byl hodně vidět. Já mu přeji, ať se mu daří tak, jak se mu dařilo doteď.

S Jihlavou bojujete o druhé místo v tabulce, jaké máte do play-off cíle?
Chceme být co nejvýš a hlavně postoupit přes první kolo. Do konce základní části jsou ještě tři zápasy, takže na druhé pozici může být Jihlava i my. Takže se necháme překvapit.

Zápas byl ke konci hodně vyhrocený. Je to kvůli loňskému čtvrtfinále, ve kterém jste ve dresu Slovanu vyřadil Kladno?
Myslím si, že jo. Je to takový ten pikantnější zápas už jen kvůli loňskému play-off. Ale i loni v základní části byly zápasy vypjaté. Je dobře, že takový druh zápasů je.

Co kdyby se opakovala loňská situace a narazilo by Kladno na Ústí? Máte nějakou představu?
Já bych se neuvěřitelně těšil. Bylo by to takové déja vu, akorát z opačné strany. Snad bych stál opět na vítězné straně, jen by to tentokrát bylo za Kladno.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže