Ú s t í n/L. - Je to tady! Dlouhé čekání všech hráčů, trenérů i fanoušků končí. Téměř přesně po půl roce se budou Ústečtí Lvi bít v duelu, ve kterém půjde o více než o čest. První tři ligové body budou ve hře v souboji s týmem, který letos nebude mít velké ambice. Do domovského stánku Lvů zavítají hosté z Třebíče a zahájí tak sezónu, ve které se od hokejistů Slovanu budou očekávat výsledky, jenž umožní zahrát si vytouženou baráž. První z dlouhé řady zápasů čekajících na Lvy se odehraje ve středu od 18 hod.
Loňská sezóna

Zatímco v předminulé sezóně se hokejisté Horácké Slavie Třebíč na poslední chvíli prodrali mezi osm vyvolených týmů pro play-off, kde zle potrápili Chomutov, v té loňské v hodině dvanácté doklopýtali na dvanáctou pozici, zajišťující záchranu v první lize. Rozhodl o tom až závěr soutěže, kdy se Slávistům podařilo přeskočit Opavu. Přestože převážnou část soutěže strávili na barážových pozicích, nakonec Slezany ze stěžejní pozice ve 49.kole vystrnadili a dobytou kótu již neopustili i přes to, že v posledním kole základní části podlehli právě Slezanu 2:3.
Celkově nevydařená sezóna tak měla pro Třebíčské šťastný konec a na Vysočině se mohli začít chystat na tu novou.

Změny v kádru

Kádr Třebíče musí na první pohled vyvolávat obavy. Ne ovšem u soupeřů a jejich příznivců, ale u fanoušků týmu s hvězdou na hrudi. Stručně řečeno všichni co ještě něco v již tak dost vybraném souboru uměli, vzali nohy na ramena.
Hned trojice borců – Kučný, Horák, Valko - zamířila pomoci tonoucímu Vsetínu, několik dalších hokejistů zamířilo zpět do svých mateřských klubů – Beroun do Znojma, Míka s Vrbatou do Sparty (nyní Beroun, resp.Mladá Boleslav), Škoda do Budějovic (nyní Jindřichův Hradec) a výčtem by se dalo ještě pokračovat.
Nejvýznamnější ztráty na závěr. Hokejovou kariéru v jedenatřiceti letech překvapivě ukončil kapitán týmu a nejproduktivnější forvard Jakub Žiška, který se bude nadále věnovat profesi právníka. Elitní bek Oldřich Kališ pak zamířil spolu s Robertem Holým posílit brněnskou Kometu.
A posily? Kadaňský Pelán, Chrenko z Nitry a Panter Šefčík. Za zmínku stojí také gólman Šindelář, který zamířil do Třebíče ze slovenské Dubnice. Ostatní nováčci v týmu jsou buď loňští junioři nebo hráči z druhé ligy.

Příprava

V předsezónním období absolvovali Třebíčští jedenáct zápasů s bilancí 3-3-5. Dařilo se jim hlavně na nováčka první ligy Jindřichův Hradec, se kterým se utkali dvakrát a pokaždé uspěli (4:1 a 2:1). Pak už přelstili jen Kometu, které v úvodním přípravném zápase nadělili šest branek (6:1). Vyrovnané zápasy sehráli s Olomoucí (1:1 a 2:2) a s Kometou (1:1). Další soupeři již byli nad síly Horácké Slavie. Podlehli postupně Liberci (2:6), dvakrát Hradci Králové (0:2 a 2:5), Dukle Jihlava (1:3) a take druholigové Technice Brno (2:4).
Střelecky se v přípravě nejvíce dařilo posile z Blanska Ondřeji Látalovi, jenž byl autorem pěti slávistických branek. Po třech úspěšných trefách pak zaznamenali další dvě posily, osmnáctiletý třebíčský junior Marek Laš a expelhřimovský Petr Zahradník.

Vzájemné zápasy

Ústečtí Lvi mají s Třebíčí výbornou bilanci. V minulé sezóně s ní ztratili pouhý bod a obdrželi jediný gól z hole Kališe.
Třebíč – Ústí 0:3
Ústí – Třebíč 6:0
Třebíč – Ústí 1:2pr.
Ústí – Třebíč 4:0

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna, Klobouček, Pavlas, Mazanec, Gróf, Zápotočný - Jankových, Sýkora, Kudrna - Fink, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Klimt, Lopuski.
HS Třebíč Šindelář - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Rehák, Lučka, Ščerban, Bulička, Sláma - Pelán, Chrenko, Zahradník - Laš, Oliva, Látal - Fryauf, Sobotka, Přibyl - Čech.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže