Ú s t í n/L. - Bez čtyř dní celý půlrok čekali hokejisté i fanoušci na mistrovský zápas. Po jarní prohře ve třetím finálovém zápasu s Českými Budějovicemi se Slovan rozjíždí do nové sezony. Může být historická. „Cíle jsou nejvyšší, byl by alibismus si dávat nižší,“ hlásí ústecký trenér Pavel Hynek. Ústí chce do baráže. Tu ve své historii nikdy nehrálo, třikrát skončilo před jejími branami.
Mimo loňské sezony jej v letech 1979/80 ani s Hejdukem st. v sestavě nepustil do baráže tehdejší Gottwaldov, který ve finále dominoval 2:0 na zápasy. V sezoně 1993/94 po úspěšném čtvrtfinále s Opavou vystavil barážové stop ve třech zápasech (0:3, 0:6, 2:3 sn) souboru kolem brankáře Vasileva či útočníka Rouska Vsetín, který o rok později získal mistrovský titul.

Hokejisté prožili poslední volný víkend. Od posledního zápasu již mnoho prostoru neměli. „Dolaďujeme a rozhodneme se pro konečnou sestavu. Je potřeba dělat na přesilových hrách, nabudit se do začátku,“ říkal trenér Pavel Hynek po poslední přípravě. V té zvládl Slovan osm vítězství. I když výsledky přípravných zápasech nemají velký význam, může v klubu vládnout optimismus. „Několik zápasů jsem odehráli v dobrém tempu. Výsledky v přípravě nemá cenu přeceňovat, přijde soutěž, až ta nás prověří. Pak uvidíme, jak na tom jsme,“ dodal.

V přípravě se rodila sestava pro ligu. Trenéři nechali pohromadě loňský první útok i dvojčata Pazourka s Finkem. První dvě pětky se zdají být jasné: Vála, Drábek, Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna a Jan Kudrna, Klobouček, Fink, Pazourek, Antoš. Ve třetí střelecky zářil bek Pavlas. Trefil se pětkrát. V obraně jej doplňuje Mazanec. Ke Kyselovi se Slížkem stále trenéři parťáka hledají. Naposledy se s nimi objevil Kuchler. „Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně. Mícháme třetí, čtvrtou lajnu. Může dostat změn,“ neprozradil Hynek příliš o sestavě. Do čtvrté řady tak zbývají letošní nováčci do obrany Grof se Zápotočným a Buďa, Lopuski a Klimt. Proti poslední sezoně se podle jmen zdá útok silnější, naopak oslabila obrana. Do extraligy zamířili Štěpánek s Kočím a noví se krčí ve čtvrté dvojici. „Je těžké udržet Štěpánka, který hrával minulé roky na mezinárodním poli a po odlivu hráčů do NHL pro něj vznikl prostor v extralize. Venca Kočí si svými výkony vybojoval post v extralize. To už je historie. Je tu nové mužstvo navíc obrana není jen osm beků, ale celé mužstvo a vše ukáže až soutěž,“ nespekuluje kouč nad možným oslabením zadních řad.

Letošní vysoké cíle nikdo neskrývá. „Každý rok progres dopředu. Cíle jsou jasné, nejvyšší, byl by alibismus si dávat nižší. V základní části vybojovat co nejvýhodnější pozici pro play off. Tam se během čtrnácti dnů rozhoduje o úspěchu, ale to je ještě daleko,“ ví Hynek. Je zřejmé, že loňská žeň bodů se těžko bude opakovat. „Úspěch je vždy těžké zopakovat. Loňská sezona z pohledu základní části a zisku bodů asi byla rekordní, ale každá je jiná. Záleží, jak bude vyrovnaná. Není to o vyrovnávání rekordů, přesto věřím, že na ni dokážeme navázat,“ dodal. Přál by si vyrovnanější soutěž? „Určitě. Na jednu stranu byl klid do práce, na druhou dochází k podcenění a ztrátě motivace.“

Do sezony mocně posilovala Mladá Boleslav. Bude právě ona největším konkurentem v boji o čelo? „Každoročně je silný Chomutov. Má vyspělé mužstvo s kvalitním gólmanem. Boleslav mohutně posiluje. Otázka, jak bude vypadat kádr Jihlavy po sestupu, a můžou překvapit další mužstva. Brno loni praktikovalo výborný hokej, je otázka, zda se podařilo stabilizovat ekonomicky. Ale zaměřil bych se spíše na naše výkony,“ nespekuluje Hynek.

Start čeká Ústečany ostrý. V prvních pěti kolech potkají Boleslav, Jihlavu i Chomutov. „Start je vždy důležitý. Na jednu stranu jeden zápas nedělá sezonu na druhou stranu, každý chce odstartovat úspěšně. Nejen v prvním zápase. Nemá cenu spekulovat jestli je dobře, že předpokládané nejtěžší soupeře máme na začátku. Zápasy jdou rychle za sebou. Jestli chceme něco uhrát, musíme porazit každého. V sezoně hrajeme s každým čtyřikrát. Celkem 52 kol Bude to běh na dlouhou trať,“ uzavřel Hynek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže