Ú s t í n/L. - Jediný zápas na domácím ledě Ústeckým Lvům v přípravě nevyšel. Pohříchu v generálce na toužebně očekávaný start soutěže. Začala škola, přišlo za celé léto nejméně diváků, a tak porážka zas tolik nebolela. O všem se rozhodlo už v první třetině, ve které Slovan inkasoval třikrát. „Nepřistoupili jsme k tomu laxněji, ale smolněji. Z pár střel dali góly, my žádný,“ řekl ústecký bek Jan Klobouček.
„Udělali jsme chyby, ale nemyslím, že to bylo kvůli špatnému přístupu,“ ujišťoval. Vítězný gól nakonec zaznamenal exústecký smíšek Martin Koudelka. Ve dvanácté minutě najel před Sáblíka a zasunul mu koutouč po ledě za čáru. „ Koudys splňuje očekávání. Já ho znám už delší dobu. S Valkem a Vondráčkem se vhodně doplňují. Snad Tomáše Martince nahradí, i když to bude mít těžké, protože ten měl skvělou sezonu,“ pochvaluje si exústeckého forvarda hradecký lodivod.

Ve druhé a třetí třetině Sloval zapnul. Zasypal Duška v brance Hradce Králové sprškou více než čtyřiceti střel. Ten však kapituloval jedinkrát. „Řekněte mi, který gólman proti nám kromě Schwarze, když tady hrála Sparta, vynikajicí výkon nepodal. Myslím, že jsou šance a příležitosti, které i kdyby tam stál Hašek, tak toho góla dát musíte,“ spílal domácím střelcům jejich šéf Pavel Hynek. „Musíme se tlačit víc před branku. Místy byla naše převaha velká. Měli jsme hodně střeleckých příležitostí, ale před bránou jsme nebyli. V prostoru, kde to nejvíc bolí, jsme chyběli,“ dodal.

V době největšího náporu, v přesilovce pět na tři, se chtěl Jan Klobouček opřít do střely. Rána však nevyšla. Ústecký obránce zlomil hůl. „To se stane v hokeji, že se zlomí hokejka,“ lakonicky prohodil. Že to bylo v nejnevhodnější okamžik… „Byl to ten pech, co jsme měli. Nespadlo to tam. Když už to bylo nalité z první, zlomí se hokejka…To se stává. Je to sport, není to jen o tom, kdo kolik a jakých má hráčů, ale o tom, co se ukáže na ledě. Někdy máte štěstí, jindy ne. Proto je hokej krásný, a proto se hraje,“ zafilozofoval. Za chvíli se sice trefil Kysela a snížil. Ústečtí však již další branku nepřidali, a když se Sáblík chystal na štřídačku, aby naskočil šestý hráč, inkasovali počtvrté.

Univerzální hokejista, který si v loňské sezoně i v Ústí vyzkoušel vedle postu beka i roli levého křídla, dokonce v první formaci, hraje letos stabilně v obraně po boku Jana Kudrny. „Mně se s ním hraje velmi dobře. Každý máme trošku jiný styl, ale vyhovíme si. Doplňuje me se. Takže v pohodě,“ pochvaluje si Klobouček spolupráci v druhé obranné dvojici.

Poslední přípravný zápas se tedy Ústeckým nevydařil. Jaký bude vstup do ligy? Ta začíná ve středu 7. září. „Jasně, že se těšíme. Bude o něčem jiném než příprava. Už o něco půjde. Bude to mít jiný náboj a budeme to prožívat,“ uzavřel Klobouček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže