Ú s t í n/L. - I v šestém domácím přípravném utkání nenašli hokejisté Slovanu přemožitele. Do role krotitele Lvů se tentokráte snažil převtělit norský Lillehammer, ale dopadl nedobře a odváží si porážku 1:5. Vítězná trefa přišla již v osmé minutě, kdy David Pazourek tečoval Kudrnovu střelu od modré a Lvi šli do vedení o dvě branky. Za hosty korigoval skóre pouze Tomáš Sršeň, který říká: ”Ústí dnes bylo po všech stránkách lepší.”
”Byl to klasický přípravný zápas. Bylo to ztížené tím, že dnes byla ledová plocha katastrofální,“ líčil po utkání první dojmy majitel dvou kanadských bodů za gól a přihrávku David Pazourek. Norský ansámbl v první třetině mnoho muziky nepředvedl, postupem času však přidával i díky Lvům na decibelech: “Je pravda že měli horší začátek, ale potom začali zlobit. Bylo to ale také tím, že jsme pak začali hrát moc v klidu a to není dobré. Člověk se musí na hokej soustředit, jinak pak vznikají takové chyby a z toho vyplynuly jejich šance,“ uvědomoval si subtilní centr povolení disciplíny. Z toho však dokázali Lillehammerští vytěžit pouze jediný nuget v podobě Sršňovy branky. S výsledkem tak nakonec zavládla spokojenost. ”Výsledek vypadá jednoznačně, takže jsme s ním určitě spokojeni.”

S výsledkem ani s hrou však Lví smečka nemohla být spokojena při minulém přáteláku ve Vrchlabí. Tam přijel Slovan jako vysoký favorit a s nováčkem druhé ligy klopýtl. ”Těžko se mi to hodnotí. Je pravdou, že oni se na nás nahecovali. Měli větší chuť po vítězství. Nám to naopak nesedlo. V dnešním hokeji když mužstvo dostane dva góly byť od takového soupeře, tak se to těžko honí. Možná jsme je trochu podcenili, to se stává. My jsme byli na Spartu také mnohem více namotivovaní. Myslím, že právě tohle bylo příčinou naší porážky ve Vrchlabí,” našel příčinu nezdaru Pazourek.

Právě loňský asistent kapitána chyběl v prvních přípravných zápasech pro zranění a tak byla na místě otázka, zda se již dostává do té obvyklé herní pohody. ”V optimální formě se ještě necítím. Řekl bych, že je do ní mám ještě daleko. Člověk se do toho dostává pomalu, ale já doufám, že příští týden už to bude na sto procent, aby se na ten náš hokej dalo dívat.”

Již za týden začíná nová prvoligová sezóna a před Lvy stojí náročný úkol pokusit se vybojovat extraligu. ”Jdeme do toho s tím, aby se nám podařilo dosáhnout toho cíle, který jsme si dali, abychom po sezóně mohli slavit úspěch. Nepříjemným soupeřem bude Mladá Boleslav a také Chomutov. Ten má již několik let stálý mančaft a umí hrát play-off. Podle mého budou právě tato dvě mužstva našimi nejvážnějšími konkurenty,” vypočítává Pazourek pravděpodobné překážky na cestě za kýženým cílem. “Zatím si tlak nepřipouštíme. Máme zkušené mužstvo a spousta kluků tím již prošla. Pravdou je, že sezóna se láme v únoru a v březnu. Víme o co hrajeme a mužstvo je tak poskládané, aby se to podařilo. Žádná nervozita není na místě,“ zůstává v klidu zkušený matador.


Mnoha ligami protřelý borec Tomáš Sršeň měl na zápas jednoznačný názor. ”Ústí dnes bylo po všech stránkách lepší. Hráli na čtyři pětky a přebruslili nás. My jsme měli zbytečná vyloučení, v přesilovkách dal soupeř nějaké góly a my jsme pak již nestačili. My jsme na tréninkovém kempu ve Slaném a máme dost náročný program. Měli jsme včera čtyři tréninky a ta únava je tam přeci jenom trošku znát. Až se odplavila, tak jsme začali hrát, ale Ústí bylo každopádně lepší,” popisoval po zápase.
V průběhu samotného utkání se na trestné lavici Norů vystřídali téměř všichni tamní Češi, nicméně bývalý reprezentant odmítá možnost zvýšené rivality. ”Já myslím, že ne. Pro nás je to příprava. Samozřejmě stalo se a příště se toho musíme vyvarovat.”

Před odchodem do Norska působil Tomáš Sršeň naposledy v Havířově v sezóně 2003/04. Letos tedy bude kroutit svojí druhou lillehammerskou sezónu. S působením v norské Eliteserien je naprosto spokojený. ”Vloni byla norská liga na velice slušné úrovni. Bylo tam hodně hráčů z NHL i z naší extraligy jako například Macholda nebo Steiner. Uvidíme jak to bude letos. Samozřejmě je to spíše úroveň spodku extraligy. První čtyři týmy norské ligy jsou na velice dobré úrovni, ale stejně by to asi nestačilo na play-off v extralize,” charakterizuje norskou ligu. Také dějiště zimní olympiády v roce 1994 je pro bývalého reprezentanta ideálním působištěm. ”Moc se mi tam líbí. Je to olympijslé město. Pro mě jsou to krásné vzpomínky, protože tenkrát jsem tam zažil olympiádu jako hráč. Jsou tam výborné podmínky na hokej, na lyžování. Je to fajn.”

Kuriozitou Lillehammeru je hned osmička českých hokejistů na soupisce tamního klubu. Je to spíše výhoda mít mužstvo postavené z tolika krajánků nebo nevýhoda? ”V Lillehammeru jsem začínal já s Martinem Polívkou. Hlavně je to dané tím, že trenér je Čech a sází na Čechy. Dokázal přesvědčit vedení a to vsadilo na nás. Zda to bylo správně se uvidí až po sezóně. Pokud se podaří splnit cíle, bude to výborné. Pokud ne, tak nás tam příští sezónu určitě bude méně,” říká Sršeň o největší české hokejové kolonii ve světě. ”Nevím o žádné jiné. Vlastně v Rangers jich je také hodně,” připomíná slavný tým kanadsko-americké NHL.
I tu si v minulosti krátce vyzkoušel, teď však budou na bedrech nejproduktivnějšího lillehammerského hokejisty minulé sezóny ležet jiné úkoly. ” Tým se posílil, přišel výborný Pejchar. Vedení i my věříme, že bychom mohli být do šestého místa a v play-off se pak uvidí.”

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže