Ú s t í n/L. - Ústecký Slovan si připsal velmi cenný skalp lídra tabulky, prostějovské Jestřáby porazil 3:2. Skóre sobotního duelu otevřel útočník Zdeněk Doležal, který si po utkání pochvaloval skalp vedoucího týmu prvoligové tabulky. "Doma jsme silní. Je to změna oproti zápasům venku na Moravě, kde na vás řvou a je to těžké," přiznává kanonýr Zdeněk Doležal.

Porazili jste lídra WSM ligy, Jestřábi Prostějov, 3:2. Co tomu říkáte?
Prostějov je sice první, ale tabulka je velmi vyrovnaná. Není proto důvod se dívat na to, kdo je první v tabulce. Samozřejmě jsme čekali těžkého soupeře, což se potvrdilo. Ale hráli jsme výborně. Bohužel se soupeř vrátil do zápasu po té špatné úvodní minutě ve třetí třetině, kdy Prostějov snížil z 0:3 na 2:3. Ale důležité je, že jsme vyhráli.

Vedli jste už 3:0 po dvou třetinách. Čím si vysvětlujete, že Prostějov klidně mohl v závěru dokonce vyrovnat?
Bývá to tak. Prostějov prohrával, neměl co ztratit. Dotlačili jeden gól, pak pod naším brankářem proklouzl gól na 2:3, a nakonec to bylo hektické.

Dvě ze tří branek jste vstřelili v přesilovce. Zdá se tedy, že se vám přesilovky daří...
Všeobecně v útoku nám to klape. Když dáme góly v přesilovkách, je to o to cennější, protože utkání se rozhodují v početních výhodách.

Vyhráli jste už na ledě Prostějova a nyní jste Jestřábi porazili doma. Vyhovuje vám tento soupeř?
Nyní v domácím prostředí jsme byli určitě lepším týmem. U nich jsme také byli o kousek lepší. Hokej Jestřábů nám vyhovuje a získáváme proti nim body. Ale samozřejmě se také jedná o těžké zápasy.

Jak bylo těžké nastoupit do domácího utkání po vysoké porážce v Přerově 1:6?
V Přerově to byl pro nás smolný zápas, trefili jsme tam asi dvě tyčky, soupeř pak odskočil. A za rozhodnutého stavu už bylo složité hrát. Nyní jsme věděli, že musíme vyhrát, protože nás poté čekají tři zápasy venku.

Doma máte velmi úspěšnou bilanci, naopak při venkovních zápasech moc bodů nezískáváte. Čím to?
Rozhodně jsou těžké zápasy na Moravě. V Přerově přišly dva tisíce lidí, řvou na vás, dlouhá cesta... Stejné to měl Prostějov u nás. V této lize absolvujeme dlouhé cesty a není to pokaždé jednoduché.

Proti Prostějovu jste otevíral skóre, nedávno jste vstřelil hattrick proti Mostu. Máte střeleckou formu?
Jsem rád, že to tam padá. A pokud vyhráváme, je to ještě lepší. Jsem spokojen.

Nyní hrajete třikrát venku a pak máte doma Kladno. Očekáváte těžké zápasy?
Pravděpodobně ano. Jedeme do Českých Budějovic, pak do Benátek. Bude reprezentační přestávka a za Benátky asi nastoupí i hráči z Liberce. Potřebovali jsme nyní doma vyhrát, ale věřím, že dokážeme získat body i venku.

WSM liga je letos nadmíru vyrovnaná. Jak prožíváte letošní sezónu?
Je to pravda. První polovina tabulky je velmi našlapaná. Celky od devátého místa níže už mají nějakou ztrátu a tabulka se začne trhat. Nyní jsme potřebovali Prostějov porazit, aby se ztráta na špici tabulky nezvýšila až moc, což se povedlo. Chceme se dostat do šestého místa v tabulce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže