Ú s t í n/L. - Slovanu se minulé utkání vůbec nepodařilo, když prohrál na ledě Přerova 6:1. Po Litoměřicích prohrál tak další zápas. Nyní se na svém ledě utká s Prostějovem, který se aktuálně nachází na prvním místě tabulky. Ústí si však v prvním vzájemném utkání s Jestřáby poradilo, když je v rámci šestého kola porazilo 3:4 po prodloužení. Úvodní buly sobotního duelu bude vhozeno v 17:00.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. LHK Jestřábi Prostějov

Údaje před
19. kolem

Porovnání v 1. – 18. kole
6-3-3-6
celková bilance
8-4-4-2
8.
postavení v tabulce
1.
60:58
skóre
66:46
27
získané body
36
Jan Kloz (11+8) – 19 b.
nejproduktivnější hráč
Matouš Venkrbec (9+8),
Martin Novák (6+11) – oba 17 b.
Jan Kloz – 11
nejlepší střelec
Matouš Venkrbec – 9
Daniel Vrdlovec – 13
nejvíce asistencí
Martin Novák;
Patrik Moskal – oba 11
238
trestné minuty
252
Petr Přindiš – 47 TM
nejtrestanější hráč
Aleš Holík – 38 TM
Jakub Soukup – 91,19 %;
Martin Volke – 90,98 %
úspěšnost brankářů
Pavel Kantor – 91,24 %;
Jakub Neužil – 95,40 %
Jakub Soukup – 3,14;
Martin Volke – 3,03
průměr inkasovaných branek
Pavel Kantor – 2,76;
Jakub Neužil – 1,74
3,33
průměr vstřelených branek
3,67
33,39
průměr střel na branku
32,28
15
góly v přesilovkách
18
16,85 %
využití přesilovek
20,22 %
1
góly v oslabení
3

Prostějov pod lupou

Prostějov vstoupil do soutěže prohrou s Jihlavou. Pak přidal tři výhry v řadě a vítězství byla častější než prohry. Na svém kontě má zatím šest proher, z nichž jsou pouze dvě po základní hrací době. Aktuálně mají Jestřábi na svém kontě čtyři výhry v řadě, což je dostalo až na první místo tabulky. S Kladnem mají shodně šestatřicet bodů, ale díky skóre se nacházejí před ním.

V minulém kole se představil Prostějov na svém ledě proti Frýdku Místku. Do utkání vstoupil dobře, když šel v deváté minutě do vedení. Zkraje druhé části přidal druhou branku, ale Frýdek zabojoval a srovnal. Radost mu však dlouho nevydržela, protože Jestřábi šli o necelé dvě minuty později opět do vedení. To už dokázali udržet a radovali se z výhry 3:2.

Komu se daří

LHK Jestřábi Prostějov

  • Rok založení: 1913
  • Klubové barvy: červená, zlatá, černá a bílá
  • Předseda klubu:
    Michal Tomiga
  • Trenér: Kamil Přecechtěl
  • Asistent trenéra: Jiří Vykoukal

V útočných řadách se nejvíce daří Matouši Venkrbcovi, který má na svém kontě devět branek a osm asistencí. Dohromady má tedy sedmnáct bodů, stejně jako Martin Novák. Ten vstřelil šest gólů, ke kterým přidal jedenáct asistencí. V minulosti oblékal dres Slovanu. Na záda jim dýchá třetí Lukáš Krejčík, který má o dva body méně.

Nejlepší obránce se nachází až na šesté příčce, která mu patří díky třinácti bodům. Ty má Aleš Holík za pět branek a osm přihrávek. O tři body za ním je Tomáš Protivný (2+8).

Více příležitostí v brance dostává Pavel Kantor, který odchytal 827 minut ve čtrnácti zápasech. Inkasoval osmatřicet gólů s úspěšností 91,24 %. V pěti utkáních se do branky postavil Jakub Neužil, který obdržel o třicet gólů méně s úspěšností 95,40 %.

Vzájemná střetnutí Ústí a Prostějova

V loňské sezóně spolu odehrály tyto dva týmy celkem čtyři utkání. Hned ve třech případech byl úspěšnější Prostějov. Všechna utkání však skončila rozdílem jediné branky a ve třech případech nestačil základní hrací čas. Nejprve na svém hřišti prohrálo Ústí 2:3 po samostatných nájezdech. Ve druhém zápase sezóny naopak vyhrálo 3:4 take až po samostatných nájezdech. Zbylá dvě utkání vyhrál Prostějov 3:4 a 5:4 po prodloužení.

Letos se střetlo Ústí s Prostějovem v rámci šestého kola. Děvět minut před koncem vedl Slovan 2:3, ale jednobrankový náskok nedokázal udržet. V osmapadesáté minutě se trefil Korhoň, který poslal zápas do prodloužení. V tom se už po devětatřiceti vteřinách trefil Jan Kloz a rozhodl tak o vítězství svého týmu 3:4 po samostatných nájezdech.

18. kolo z pohledu obou celků

  • HC ZUBR Přerov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:1 (3:1, 2:0, 1:0)
    Branky a nahrávky: 4. Goiš (Kovařík, Popelka), 7. Pšurný (Dostálek, L. Vágner), 14. Pšurný (Chmelíř, Milan Procházka), 29. Popelka (Kovařík, M. Novotný), 33. Plášek (T. Sýkora, L. Vágner), 43. Dvořák (M. Kratochvíl, M. Novotný) – 6. D. Merta (Z. Doležal, Poulíček).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Kasík, Vl. Brož, M. Vágner, Husák, Přindiš, Bernad, Zajíc – Roubík, Vrdlovec, D. Merta – Poulíček, Z. Doležal, Melka – Loskot, Dalecký, Navarra – Markulinec.
  • LHK Jestřábi Prostějov - HC Frýdek-Místek 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
    Branky a nahrávky: 9. L. Krejčík (Švec, Grebenyuk), 25. Půhoný (Venkrbec, M. Novák), 47. Venkrbec (Půhoný, T. Kvapil) – 31. Chmielewski (Kania), 46. M. Roman (L. Doudera).
    Sestava LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Grebeňuk, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec (C), Půhoný – Martin Novák, Moskal, Korhoň – Švec, L. Krejčík, Fiala – Hozák, Šlahař, Augustin.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže