Ú s t í n/L. - Přípravné období se blíží do finiše a na Ústecké Lvy již čekají pouze dva soupeři. První přijde na řadu norský Lillehammer IK. Reprezentanti skandinávského hokeje se představí v domovské aréně Lvů v úterý 30.srpna. Lvi se budou snažit složit reparát za překvapivou porážku od Vrchlabí. Na domácím kluzišti se Lvům zatím velmi daří, z pěti zápasů neprohráli ani jediný při skóre 15:5. Duel se seveřany začíná v 18 hod.
Češi v kádru Lillehammeru

Pokud by se hledal ve světě klub, ve kterém hraje nejvíce českých hokejistů kromě týmu z České republiky, vítězem by se stal pravděpodobně právě Lillehammer. Tento tým z olympijského města má ve svém středu hned osm Čechů. Konkurovat by mohli snad jen novodobí New York Rangers se šesti našinci. Výčet lze začít ochráncem lillehammerské svatyně, plzeňským odchovancem Rudolfem Pejcharem, jenž před třemi lety působil i v Ústí. Zde však příliš neuspěl, představil se pouze v šesti zápasech. Obraný val Norů čítá hned trojici Čechů. Nejstarším z nich je pětatřicetiletý Richard Adam, třicítku překročil i Martin Polívka. Nejznámějším jménem mezi obránci však pravděpodobně je Roman Prošek, vloni druhý nejproduktivnější bek Chomutova .
Útočnou sílu týmu představuje především devětatřicetiletý veterán Tomáš Sršeň s extřebíčským Michalem Kaňkou. Partu doplňují ještě forvardi Michal Pinc s novou posilou z Čech, z jihlavské Dukly odejitým Jaroslavem Marešem. Z trenérské lavičky na vše dohlíží Jiří Justra.

Minulá sezóna

V minulém ročníku norské Eliteserien se však Lillehammer příliš neprosadil. V desetičlenné soutěži skončil až na osmé pozici, zajišťující poslední postupové místo do play-off. Ve čtvrtfinále pak čekal na norsko-českou ekipu druhý tým tabulky Trondheim. Pozdější finalista play-off byl pro Lillehammer příliš tvrdou konkurencí a výsledkem byly tři porážky v řadě. Tím pro červeno-modro-bílé skončila sezóna.
V té se nejvíce bodově dařilo Tomáši Sršňovi, který se díky bilanci 20 branek a 27 asistencí prodral na 6.pozici v tabulce produktivity. Do první desítky se s bilancí 25+14 vtěsnal ještě Michal Kaňka.

Aféra

Kaňkou na celé sezóně byla únorová aféra, která vypukla díky obvinění české kolonie z údajného prodání zápasu. Rozbuškou bylo utkání na ledě Cometu Halden. V duelu devátého s osmým již o nic nešlo, oba týmy se již nemohli posunout v tabulce ani směrem nahoru ani dolů. Spekulace odstartovala skutečnost, že někdo si v Čechách vsadil vysokou částku na prohru Lillehammeru. Zápas byl následně stažen z nabídky. Polínko pod oheň pak přiložil obránce Tomáš Jakeš, který svou hrubkou umožnil soupeři ujmout se vedení v zápase, který nakonec skončil “očekávanou“ výhrou Cometu 2:1. Norský klub se však za své hráče postavil a celá kauza tak nakonec utichla.

Přípravné zápasy

V přípravě na letošní sezónu si Lillehammer naordinoval i turné po Čechách. V neděli se představil v Kladně, kde podlehl těsně 2:3. Branky poražených vstřelili Sersen s Polívkou. V úterý jsou Lillehamerští očekáváni ve Lví aréně a poznávání českých luhů a ledů ukončí ve čtvrtek na kadaňském zimním stadionu.

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík – Drábek, Vála, Kudrna, Klobouček, Pavlas, Mazanec, Gróf, Zápotočný - Jankových, Sýkora, Kudrna - Kysela, Slížek, Klimt - Fink, Pazourek, Antoš - Buďa, Kuchler, Lopuski.
Lillehammer IK: Pejchar – Prošek, Polívka, Ulseth, Strangsdad, Adam, Holm, Bakketun, Grafsronningen – Sršeň, Kaňka, Pinc, Mareš, Andersen, Klouman, Bakken, Sveum, Molstad, Sersen, Daugström, Hammerseng, Hoygard

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže