Ú s t í n/L. - WSM Liga má odehranou první čtvrtinu základní části, po které patří Slovanu šesté místo. Ve středu 12. 10. přivítá Ústí na svém ledě od 18:00 hod. Most. S tím si v prvním utkání nové sezóny dokázalo poradit až po samostatných nájezdech, ve kterých byl hlavním hrdinou David Bernad, který překonal mosteckého brankáře hned třikrát. Slovan by tak rád navázal nejen na toto vítězství, ale také na poslední kolo, ve kterém porazil Třebíč 4:1.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Most

Údaje před
14. kolem

Porovnání v 1.-13. kole
4-3-2-4
celková bilance
4-1-2-6
6.
postavení v tabulce
12.
46:42
skóre
31:44
20
získané body
16
Jan Kloz (9+7) – 16 b.
nejproduktivnější hráč
Tomáš Rod (5+5),
Jan Alinč (2+8) – oba 10 b.
Jan Kloz – 9
nejlepší střelec
Tomáš Rod – 5
Daniel Vrdlovec –11
nejvíce asistencí
Jan Alinč - 8
159
trestné minuty
138
Petr Přindiš – 45 TM
nejtrestanější hráč
Jan Strejček – 22 TM
Jakub Soukup – 92,06 %;
Martin Volke – 89,22 %
úspěšnost brankářů
Marek Pinc – 91,86 %;
Jaroslav Hübl – 94,64 %
Jakub Soukup – 2,92;
Martin Volke – 3,71
průměr inkasovaných branek
Marek Pinc – 3,26;
Jaroslav Hübl – 2,21
3,54
průměr vstřelených branek
2,38
32,46
průměr střel na branku
29,92
13
góly v přesilovkách
4
19,40 %
využití přesilovek
7,14 %
0
góly v oslabení
1

Most pod lupou

Mostečtí nevstoupili do nové sezóny vůbec dobře, na úvod si totiž připsali čtyři prohry v řadě. Poté začali střídat výhry s prohrami. Po vítězství nad Benátkami 2:1, přišly dvě prohry. V osmém kole si vyšlápli na pražskou Slavii na jejím ledě, kde ji dokázali porazit 1:4. Po prohře s Jihlavou, přišla výhra s Třebíčí a opět porážka, tentokrát od Litoměřic. Nyní má zatím Most na kontě dvě vítězství v řadě. Zajímavostí je, že z pěti vyhraných utkání se hned třikrát radoval na hřišti soupeře. Aktuálně mu tak se šestnácti body patří až dvanáctá příčka.

V posledním odehraném utkání porazil venku Most Frýdek-Místek. Z úvodní branky se radoval už v první minutě, kdy se po dvaačtyřiceti sekundách hry radoval Smolka. Frýdek srovnával téměř ve stejném čase zkraje prostřední části, ale Most přidal ve stejné třetině další tři branky. Domácí sice snížili deset sekund před druhou sirénou, ale jednalo se o poslední gól, který diváci v zápase viděli. Most si tak odvezl tři body za výhru 2:4.

Komu se daří

HC Most

  • Rok založení: 1946
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Trenér: Jiří Doležal
  • Asistent trenéra: Jaroslav Barvíř

Ústecký dres v minulosti oblékli dva aktuálně nejlepší útočníci Mostu Tomáš Rod a Jan Alinč. Oba mají shodně deset bodů. První jmenovaný má na svém kontě po dvanácti zápasech pět přesných zásahů a stejný počet asistencí. Alinč vstřelil o tři branky méně. Na záda jim dýchá Tomáš Divíšek, který má osm bodů (4+4).

Nejlepším z obránců je Martin Kokeš, který také oblékl dres Slovanu, i když pouze v pěti utkáních. Jednadvacetiletý hokejista si připsal pouze asistence a to za čtyři přesné přihrávky. O bod méně má Jan Strejček, který má kromě jedné asistence také dva přesné zásahy.

Do mostecké brány se postavili už čtyři brankáři, nejvíce prostoru však dostává Marek Pinc. Ten inkasoval jednadvacet branek s úspěšností 91, 86 %. Čtyři utkání s úspěšností 94,64 % odchytal Jaroslav Hübl. Nejmladším z čtveřice je dvacetiletý Patrik Špěšný, který odchytal pouze dvě třetiny, ve kterých inkasoval jeden gól. Čtveřici uzavírá Tomáš Halász, který inkasoval ve dvou zápasech jedenáct gólů.

Vzájemná utkání

Loňská vzájemná utkání skončila nerozhodně 2:2. Stejně jako letos, se i loni v prvním zápase radoval Slovan, když na svém ledě vyhrál 3:1. Ústí vyhrálo také druhé domácí utkání. V tom přidalo ještě o dvě branky více a zvítězilo 5:1. Také Most vyhrál oba duely před svými fanoušky. Po výhře 5:2 získal dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Také první letošní severočeské derby skončilo až po samostatných nájezdech. Do utkání vstoupil lépe Most, který se radoval díky Stříbrnému už ve čtvrté minutě. Stejný hráč poslal čtyři minuty před druhou sirénou svůj tým do dvoubrankového vedení. Slovan dokázal ještě ve stejné třetině snížit, ale Most si v závěrečné dvacetiminutovce vzal dvoubrankové vedení zpátky. Ani to mu však k výhře nestačilo. Ústí vyrovnalo a vynutilo si prodloužení. To rozhodnutí nepřineslo a na řadu musely tak přijít samostatné nájezdy. Tam byl hlavním hrdinou David Bernad, který překonal domácího brankáře hned třikrát a rozhodl tak o vítězství Ústí 3:4 po samostatných nájezdech.

13. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem – SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 24. Loskot (Kloz, Vrdlovec), 32. Vrdlovec (Husák, Kloz), 52. Z. Doležal, 56. Kloz (Vrdlovec, Loskot) – 34. Kristl (R. Erat, Dolníček).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Kasík, Bernad, M. Vágner, Husák, Přindiš, Brož – Loskot, Vrdlovec, Kloz – Z. Doležal, Poulíček, Merta – Moučka, Melka, Gengel – Markulinec, Komárek, Navarra.
  • HC Frýdek-Místek – HC Most 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
    Branky a nahrávky: 21. Miloš Roman (Christov), 40. O. Kovařčík (Chmielewski, Matyáš) – 1. Smolka (Rod, Alinč), 27. Smolka (Alinč), 28. J. Šimeček (Divíšek, Slavíček), 39. Strejček (Alinč, Smolka).
    Sestava HC Most: J. Hübl – Strejček, J. Novák, Šesták, Hora, Charousek, Cvrk, Bednárik – Rod, Alinč, Smolka – J. Doležal, Divíšek, Slavíček – Mical, Havlíček, Kubinčák – J. Šimeček, Řehoř.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže