Ú s t í n/L. - Ve včerejším utkání si Ústí poradilo s Havířovem 3:1. Další důležitý výjezd čeká v sobotu hráče Slovanu do nedalekého Kladna, kde budou chtít zvítězit a přiblížit se tak svému soupeři ve WSM lize, který momentálně okupuje tabulku na prvním místě s náskokem pěti bodů.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. Rytíři Kladno

Údaje před
10. kolem

Porovnání v 1.-9. kole
3-3-1-2
celková bilance
6-1-1-1
2.
postavení v tabulce
1.
40:31
skóre
26:17
16
získané body
21
Jan Kloz (8+4) – 12 b.
nejproduktivnější hráč
Roman Přikryl (0+7) - 7 b.
Jan Kloz – 8
nejlepší střelec
David Tůma,
Jakub Strnad,
Ladislav Zikmund,
Patrik Machač,
Peter Jánský
– všichni 3
Daniel Vrdlovec – 9
nejvíce asistencí
Roman Přikryl - 7
121
trestné minuty
115
Petr Přindiš – 39 TM
nejtrestanější hráč
Jurij Repe – 29 TM
Jakub Soukup – 92,43 %
úspěšnost brankářů
Miroslav Hanuljak – 94,96 %
Jakub Soukup – 2,78
průměr inkasovaných branek
Miroslav Hanuljak – 2,01
4,44
průměr vstřelených branek
2,89
32,78
průměr střel na branku
34,11
12
góly v přesilovkách
5
26,09 %
využití přesilovek
11,90 %
0
góly v oslabení
1

Kladno pod lupou

Rytíři zatím dominují WSM lize, jelikož jsou momentálně usazeni na první příčce s náskokem pěti bodů na druhý Slovan.

Dva úvodní zápasy se Kladnu moc nepovedly, když sice první domácí utkání vyhrálo nad Benátkami 3:2p, ale druhý zápas prohrálo na ledě Havířova 2:1. V dalších střetnutích se Rytířům dařilo, akorát je v šestém zápase zaskočila Třebíč, se kterou prohráli 3:4sn. Dále už všechny body bral tým Jaromíra Jágra ml.

Vzájemná střetnutí Ústí a Kladna v loňské sezoně

Rytíři Kladno

  • Rok založení: 1949
  • Klubové barvy: modrá a bílá
  • Vlastník klubu:
    Jaromír Jágr ml.
  • Trenér: Pavel Patera
  • Asist. trenéra: František Kaberle

Minulou sezonu se v základní části tyto týmy střetly, jak je už zvykem ve čtyřech zápasech, kde úspěšnější nebyl ani jeden tým a oba měly na svém kontě po dvou výhrách. První domácí utkání se Slovanu vůbec nevyvedlo, i když po první třetině vedl, nakonec prohrál 3:6. Ve druhém zápase jasně dominoval domácí tým ze středních Čech s výsledkem 6:2, ale to bylo v základní části s výhrami Kladna vše. Druhé domácí utkání se neslo ve znamení přestřelkové bitvy, kde nakonec se stavem 6:5 zvítězil tým ze severu. Poslední zápas byl opět na ledě Rytířů, kde se jednalo také o velice těsné skóre 2:3p.

Kladno postupovalo do play-off jako jasný favorit WSM ligy, jelikož umístění, na kterém skončilo v základní části, bylo to nejvyšší. Zato Slovan byl poslední postupující do vyřazovacích bojů a pokud chtěl hrát s Kladnem čtvrtfinále, musel vyhrát v předkole, což se mu podařilo a čekal ho souboj, na který všichni netrpělivě čekali. Zápasy tohoto play-off přinesly opravdu krásnou podívanou, nakonec úspěšnějším týmem byl Slovan s výsledkem 4:2 na zápasy. Bylo opravdu co slavit, jelikož tým umístěný na 8. místě postoupil do play-off jen tak tak.

9. kolo z pohledu obou celků

  • HC Slovan Ústí nad Labem - HC AZ Havířov 2010 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 18. Poulíček (Husák, M. Vágner), 32. Kloz (Loskot), 38. Kloz (Loskot, Vrdlovec) – 54. Haas (D. Seman, Maruna).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (Volke) – Bernad, Kasík, Husák, M. Vágner, Vl. Brož, Přindiš, Hes – Loskot, Vrdlovec, J. Kloz – Z. Doležal, Poulíček, D. Merta – Gengel, Melka, Moučka – Markulinec, Komárek, Navarra.
  • HC Frýdek-Místek – Rytíři Kladno 1:2 (0:1, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky: 17. Ptáček (Strnad, R. Přikryl), 25. Tůma (Ulrych, Kubík).
    Sestava Rytíři Kladno: Hanuljak (Cikánek) – D. Růžička, P. Hořava, J. Drtina, Repe, Ptáček, Ulrych, F. Matula – Ton, Burger (C), Tenkrát – Tůma, Kubík, Machač – Jánský, R. Přikryl, Strnad – Zikmund, Pekr, Cetkovský.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže