Ú s t í n/L. - Před dvanácti lety opustil ústecký klub, aby ho cesty po různých hokejových štacích na sever Čech znovu zavedly. V loňské sezóně brázdil slovenská extraligová kluziště, v té letošní se představí na ledě prvoligových týmů. Během šesti přátelských duelů nasbíral tři kanadské body, za jeden gól a dvě asistence. Řeč je o třiatřicetiletém obránci Jaroslavu Kasíkovi.

V dnešním souboji jste vyzvali Rytíře. Co říkáte na výkon Slovanu?
Myslím si, že to bylo dobré utkání. Byl to vítězný zápas, což je pro nás dobré. Hrálo se nahoru a dolů, pro lidi to mohlo být zajímavé. Měli jsme dostatek šancí, ale dali jsme málo gólů. Jsou to ale stále jen přípravné zápasy.

Proběhla nějaká speciální příprava nebo se připravujete na každý zápas stejně?
Žádné rozbory hry jsme nedělali. Je to příprava a každý musí ukázat, co v něm je. Máme určitou taktiku, ale že bychom se extra připravovali na tuto pětku nebo jinou pětku, to ne.

Na konci první třetiny Kladno vstřelilo gól, ale branka uznána nebyla. Proč?
Je možné, že byla posunutá brána nebo gól padl až po odpískání.

Co rozhodlo o tom, že jste dnes zvítězili?
Tři góly. Ale samozřejmě jsme hráli zodpovědně. Nebylo tam tolik chyb, jako třeba proti Budějovicím, které je také naštěstí nepotrestaly. Myslím, že jsme jich dnes proti Kladnu tolik neudělali. Byl to celkem zodpovědný výkon.

V obraně hrajete s Patrikem Husákem, jak hodnotíte Vaší spolupráci?
Dobře. Asi šest let zpátky jsme spolu hráli na Spartě, takže se známe. Nevím, zda jsme sehraní. Spíše se dohadujeme, kdo bude bránit. Jsme taková celá útočná pětka. Kdo z nás dříve vyjede s útokem, ten s nimi může jet a ten druhý musí bránit. S Patrikem hrajeme spolu od začátku. Je pravda, že obrany se nijak moc neměnily v posledních utkáních.

Do Ústí jste zamířil z Popradu, jak k tomuto příchodu došlo?
Oslovil mě pan Evan s panem Machem. Byl jsem v Popradu už nějakou dobu. Během deseti let, sedm sezón a chtěl jsem být také trochu doma. Měl jsem nabídky i odjinud, ale v Ústí jsem už před dvanácti lety byl. Tak nějak to tady znám a je to kousek od Prahy. Poměrně dost kluků jsem odsud znal, takže asi tohle všechno nějakým způsobem rozhodovalo.

Jak Vás kluci přijali mezi sebe?
Jsem spokojený, je to paráda. Vycházíme spolu dobře. Když se vyhrává, tak je dobrá nálada. Uvidíme, jak to potom bude v sezóně.

Popradský klub hraje slovenskou nejvyšší soutěž, dá se srovnat s WSM ligou?
Jak které zápasy. Nějaké zápasy jsou hodně kvalitní, některé méně. Těžko hodnotit. Slovenská extraliga je něco mezi českou extraligou a první ligou, ale nechci to srovnávat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže