Ústí n/L - Po šestigóvém přídělu od Litvínova vyrukovala Lvíčata se stejnou mincí na hosty z Děčína. Po první třetině však bylo ze strany domácích zaděláno na další nepodařený zápas. Děčínští dvěma slepenými góly v polovině prvního dějství evidentně zaskočili ústecké mladíky, ale ti zlepšeným výkonem navázali na podařená utkání s Mostem respektive s Chomutovem a zvítězili 6:2.
Jako už tradičně při přípravných zápasech zahrozili jako první domácí. Kapitán Hillmich vybojoval v útočném pásmu kotouč a bleskovou střelou z pravého kruhu donutil k zásahu gólmana hostí Michálka. První pětiminutovka vyzněla jasně ve prospěch Ústí. Ve 3. minutě přihrával od zadního hrazení Jindřich a Hříbal měl před Michálkem dost času na dvě důrazné dorážky. Jen po pár sekundách se dostal ke střele z pravého křídla Pospíšil, jehož pokus nebezpečně tečoval Mach a v závěru úvodního náporu Lvíčat se po ráně Kočiše ozvala branková konstrukce. Strážce ústecké svatyně Baroch byl prakticky bez práce až do 6. minuty, kdy se před ním zčistajasna zjevil děčínský Šohaj, ale brankář domácích betonem zachránil. Ne tak už v 9. minutě - Přibyl si dojel pro svou odraženou střelu a napodruhé nedal ranou pod víko Barochovi šanci - 0:1. Necelou minutu poté přenechal Kubát puk Dudovi, který v pádu zmrazil rychlým švihem kromě hráčů Slovanu i domácí publikum - 0:2. První se z šoku probrala v 16. minutě dvojice Mach - Hříbal, jejich spolupráce ovšem skončila Hříbalovým zakončením nad. Pár sekund před odchodem do šaten ještě nahazoval Weidlich, avšak nikdo z jeho spoluhráčů pobídku k teči nevyslyšel.

Po dvou minutách druhé třetiny mohla Lvíčata snížit, kdyby po Jedličkově zadovce mířil přesněji Weidlich. V čase 25:12 se už domácí zaslouženého úspěchu dočkali, byť k němu velkou hrubkou dopomohl brankář Děčína. Michálek se snažil od zadního hrazení o rozehru, ale jeho nahození trefilo napadajícího Gottfrieda a od něj se kotouč štastně dokutálel za brankovou čáru - 1:2. V té samé minutě mohli modrožlutí i srovnat. Po zmatku způsobeném Fryčovou střílenou přihrávkou se zkoušel bekhendově prosadit Kočiš, který z otočky trefil tyč. V polovině utkání se do ústecké klece postavil místo Barocha Kotrba a jeho příchod jakoby mužstvo polil živou vodou. Nejprve srovnal skóre na 2:2 z mrtvého úhlu Mach, jemuž do jízdy přiťukl v 33. minutě Kučera a 27 sekund nato se ujali domácí dokonce vedení. Z pravé strany poslal puk do ohně Gottfried, jehož pas milimetrovým bekhendem usměrnil do sítě Petrus. Strhující minutu Slovanu uzavřel po Janusově vysunutí sólovým nájezdem Bašta, který zahanbil Michálka jesličkami - 4:2. Děčínští se snažili kontrovat o dvě minuty později, kdy přes všechny čáry vyslal Rupec do brejku Polcara, Kotrba však Lvíčata podržel. V závěru prostřední části se po buly naskytla šance Janusovi, jeho pokus se ale otřel jen o boční síť. Děčín i s novým mužem v brance Kotasem tak opouštěl led za stavu 4:2.

Závěrečné dějství záhajila příležitost ústeckého týmu, to když po vhazování prověřil Kotase švihem Kučera. Ve 45. minutě bylo horko naopak Kotrbovi, neboť Polcar šikovně změnil směr Ženkova prudkého pasu. Nedlouho poté našel Gottfried před děčínskou brankou Kloze, který se z první neúspěšně pokoušel překonat Kotase. V těchto chvílích se hrálo nahoru dolů. Špatné rozehry domácích málem využili Přibyl s Polcarem, avšak zadovka prvního jmenovaného k Polcarovi nedoputovala. 10. minuta přinesla starosti opět Kotasovi. Gottfried se podél mantinelu projel obranným pásmem hostů, křížem vyzval ke skórování znovu Kloze, ale soupeřův gólman zachránil pohotovým příložníkem. Časomíra začala odpočítávat posledních pět minut řádné hrací doby, když Lví aréna spatřila nejhezčí akci utkání. K levému kruhu si pro puk dobruslil Janus, všiml si před brankou volného Cimburka, ten celou souhru vyšperkoval posunutím na nikým nehlídaného Kočiše a pro něj bylo hračkou trefit prázdnou klec - 5:2. Domácí však stále nekončili. Jako kočka s myší si v přesilovce 5 na 4 pohrál Janus s trojicí děčínských a efektní představení svého spoluhráče zužitkoval Kočiš, jenž zápěstím uzavřel účet zápasu na 6:2. Diváci ještě měli možnost zhlédnout vzájemnou potyčku domácího Jedličky s Bulvou, po níž oba hráči putovali na trestnou lavici.

Branky: 26. Gottfried, 33. Mach (Kučera), 33. Petrus (Gottfried), 34. Bašta (Janus), 56. Kočiš (Cimburek, Janus), 59. Kočiš (Janus) - 9. Přibyl, 10. Duda (Kubát).
Rozhodčí: Kašpar - Heller, Loskot. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže