Ú s t í n/L. - Ani v letošních přípravných zápasech nebudou hokejoví fanoušci ochuzeni o konfrontaci se zahraničním soupeřem. Prvním ze dvou vyslanců z ciziny bude slovinský mistr a vítěz Interligy HK Acroni Jesenice. Slovan si v letošní přípravě vede skvěle a bude zajímavé sledovat, jak dopadne konfrontace se Slovinci. Zápas se hraje ve Lví aréně v pondělí 22.srpna od 18hod.
Na minulou sezónu budou příznivci Jesenice vzpomínat rozhodně pouze v tom nejlepším. Po mnoha letech se totiž týmu z města poblíž slovinsko-rakouských hranic podařilo dobýt titul slovinského mistra, když ve finále tamní ligy přejeli 4:0 na zápasy šampiona z předcházejících devíti ročníků Olimpiji Lublaň. K finálovému úspěchu Jesenických přispěl svými góly i v Čechách dobře známý útočník Tomaž Razingar, který si minulou sezónu stačil zahrát také za Pardubice a Hradec Králové. Ústeckému publiku pak bude dobře známý bek Miha Rebolj

To však nebylo vše. Jesenice se zúčastnila také mezinárodní Interligy, kterou si kromě příštího soupeře Lvů zahráli ještě další dva slovinské týmy Lublaň a Slavija, maďarské Alba Volan a Invitel a chorvatský Medveščak. A ani tyto týmy nebyly pro Jesenici tou pravou konkurencí. Ve finále soutěže se potkali s Alba Volanem, který byl stejně neúspěšný, jako Lublaň ve finále slovinské ligy. Výsledek - 3:0 na zápasy.
Při vyhlašování nejlepších hráčů Interligy pak Jeseničtí pobrali téměř všechny ceny. Nejužitečnějším hráčem byl zvolen již zmiňovaný Tomaž Razingar, nejlepším gólmanem se stal Robert Kristian, mezi beky kraloval Jurij Goličič a nejlepším střelcem byl opět Tomaž Razingar. Stereotyp nabouralo pouze udělení ceny pro nejlepšího útočníka, jejímž držitelem se stal Maďar Majoross z Volanu.

Z pozice šéftrenéra se na úspěších týmu podílel také František Výborný, který v letošní sezóně povede z lavičky slovinskou reprezentaci. Perličkou na závěr je fakt, že hokejisté Hk Acroni Jesenice neprohráli za celou sezónu ani jediný zápas! Celkem sehráli 50 zápasů z nichž vyhráli 48, dvě utkání skončila remízou. Také vstup do letošní sezóny byl impozantní. V prvním přípravném utkání porazili Slovinci chorvatský Medvěščak 13:4. Už téměř zapomenutou chuť porážky tak budou mít Jeseničtí “šanci” poznat v letošních přípravných zápasech zatím nepokořené Lví aréně.

V té si zatím na místních borcích vylámali zuby týmy Kadaně (3:1), Mladé Boleslavi (2:1), Berouna (2:0) a vyvrcholením byl debakl pražské Sparty (6:2). V přípravných zápasech se pak na ústeckém stadionu objeví kromě Jesenice ještě norský Lillehammer a porci domácích přípravných utkání uzavře v první zářijový den HC VČE Hradec Králové.

Statistika produktivity v přípravných utkání

1. Fink 6b. (1+5)
2. Mazanec 5b. (1+4)
3. Pavlas 4b. (4+0)
4. Antoš 4b. (3+1)
5. Kuchler 4b. (2+2)
6.-7. Jankových 4b. (1+3)
6.-7. Kysela 4b. (1+3)

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Zápotočný, Vála, Klobouček, Grof, Mazanec, Pavlas - Jankových, Sýkora, Kudrna - Kysela, Slížek, Klimt - Fink, Pazourek, Antoš - Buďa, Kuchler, Lopuski.
Acroni Jesenice: Kristian – Rebolj, Kranjc, Goličič, Vukčevič, Sotlar, Dervarič, Mlinarec, Klinar – Razingar, Rodman, Pretnar – Rožič, Polončič, Žagar – Terlikar, Hafner, Bremec – Manfreda, Varl, Tišlar.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže