Ú s t í n/L. - Okamžik, na který ústecké publikum dlouho nezapomene. Po porážce Českých Budějovic před Vánocemi 2004 si odvezla porážku i mocná Sparta. Z její kabiny zněly po zápase hlasy říkající, že by Ústí mělo jít rovnou do baráže. “To už teď říkali? No, možná že bychom jí měli hrát. Ale já hlavně myslím, že Sparta se teď třese, aby do ní nespadla,“ vtipkoval po úspěšném tahu Kysela.
Sparta přijela oslabená o sedm hráčů základní sestavy, hrály jen tři pětky. Za ústecký prvoligový tým nenastoupili pro změnu tři základní kameny – Klimt, Drábek a obránce Kudrna. Pražené si odvezli výprask 6:2. “Vítězství nad Spartou mě potěší. V té sestavě, ve které tady byli, to je poloviční Sparta, ale oni to hodně podcenili a myslím, že je vidět, že kluci ze třetích čtvrtých pětek mají co dělat udržet tempo s týmem, který se drží v první lize na špici,“ říká Milan Antoš. Na tribunách sedělo přes dva tisíce diváků, kteří mohli sledovat, jak jejich mužstvo rozkládá Spartu v polovině zápasu 4:0. “Jsem překvapenej, to je úplně super návštěva, jen aby to pokračovalo a ty lidi chodili,“ . Útočník ze Slavie ale přece musí být na takové návštěvy z Edenu zvyklý. “Ne ne, to je úplně výjimečný, že přijde na Spartu dva a půl tisíce lidí. Je tu vynikající atmosféra a je vidět, že Ústí začíná hokejem žít,“ neskrývá nadšení pětatřicetiletý forvard. Přes tak pokročilý věk na hokejistu podává téměř vynikající výkony a je jedním z tahounů. “Já jsem vždycky spokojenej, když mužstvo vyhraje. To, jestli já hraju dobře nebo špatně, není tak důležitý jako to, jestli tým vyhrává. My zatím vyhráváme a myslím, že předvádíme docela slušný hokej,“ přesvědčuje všechny přítomné o nepodstatnosti výkonu jedince v týmu.


Po celý rozhovor s Antošem stál s úsměvem na rtech za jeho zády další z matadorů - Robert Kysela. Rozhovor nemohl začít jinak než reakcemi na výsledek zápasu. “Sparta se neporáží každý den. Já jsem byl v poslední době na Kladně a tam jsme je poráželi dost, takže pro mě to až takový svátek není, ale asi se nad sebou budou muset zamyslet, když v Ústí prohráli docela vysokým rozdílem,“ začal vážně litvínovský odchovanec. Jak už bylo řečeno, Sparta přijela značně oslabena. To ale Kysela rázně odmítl. “Sedm absencí, ano. Ale Sparta je takový klub, který má mít sedm hráčů v záloze a oni si myslí, že je mají kvalitní,“ říká Kysela. Před jeho příchodem před klubko diktafonů byl svědkem toho, jak trenér Sparty Jaromír Šindel ihned po zodpovězení všech otázek přešel k Jakubu Langhammerovi a oznámil mu, že odjíždí se Spartou do Prahy pro nedostatek hráčů v české metropoli. “Poslali nám sem mladýho Langhammera a hned jim dal gól,“ odmlčí se a vzápětí dodává: „tak si ho berou zpátky,“ vtipkuje útočník pověstný helmou typu „skořápka“. Vzápětí byl Kysela obohacen o zajímavou informaci – z kabiny hostí byly slyšet hlasy naznačující, že by Ústí mělo jít rovnou do baráže. “To už teď říkali? No, možná že bychom jí měli hrát. Ale já hlavně myslím, že Sparta se teď třese, aby do ní nespadla,“ pokračuje s velkou dávkou humoru. Další komentář přidal k velké návštěvě, která přihlížela skvělému čtvrtečnímu hokeji. “Já jsem nezažil, že by někde – ani v extraligovém klubu – přišlo dva a půl tisíce diváků. Možná je to pochopitelné, protože Sparta sem nejezdí každý den. Takže se publikum přišlo podívat spíš na ně než na nás, ale oni toho zas tolik nepředvedli,“ uzavírá Kysela.


K rozhovoru jsme si pozvali i bývalého „ranaře“ v obranných řadách Ústí Milana Tomana. Ten se na sever Čech vrátil po třech letech. V roce 2002 odešel za extraligou do Kladna, poté následoval přestup do Znojma a nakonec se propracoval až do týmu Sparty, se kterou zavítal k přátelskému zápasu. “Zvenku se to nezměnilo, ale vnitřek je perfektní, vypadá to hodně dobře,“ neskrývá Toman překvapení z rekonstruovaného stadionu. “Na Ústí vzpomínám v dobrém. Přišel jsem sem v sedmnácti letech a prožil jsem tu toho dost, takže opravdu jedině v dobrém,“ dodává s dalším dechem. V éře jeho působení v Ústí by spojení Sparta a výhra 6:2 znělo jako pohádka. Ta se ale ve čtvrtek stala skutečností a Milan byl na straně poražených. “Já si myslím, že nějaký hlubší komentář ani nebude potřeba, protože tam těch věcí asi bylo víc. Chybí nám elitní útočníci a ty zápasy v přípravě jsou takové střídavé. My jsme teď v úterý odehráli skvělý zápas proti Klotenu a dneska jsme měli opravdu hodně zraněných,“ začíná bek s výškou pouhých 175 cm. “Ale nemá cenu se vymlouvat, navíc Ústí hrálo velice dobře a kombinace těchto okolností přinesla takovýto výsledek,“ uznává kvalitu soupeře a vysvětluje, proč Sparta utržila největší porážku v přípravě na ledě prvoligového týmu. “Mají tam spoustu jmen, snad všichni tam mají nějaký start v extralize,“ dodává na konec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže