Ústí nad Labem – Hokejisty Slovanu Ústí nad Labem čeká další venkovní zápas. V úterý se tým Tomáše Mareše a Miroslava Macha představil v Benátkách nad Jizerou. O dva dny později, tedy ve čtvrtek, čeká Slovan další duel. V 18:00 vypukne zápas mezi Kadaní a Ústím. Utkání můžete sledovat prostřednictvím onlajnů.

Sportovní klub Kadaň, chcete-li SK Kadaň, je tradičním účastníkem druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže. Od svého postupu na jaře roku 1998 ji hraje nepřetržitě. Ve střídavých vlnách se hokejisté Kadaně dostávají do vyřazovacích bojů a hrají o udržení. V sezóně 2015-2016 se tento tým dostal až do předkola, ve kterém nestačil na Ústí nad Labem. Ročník 2016-2017 se bude podle slov hlavního trenéra Jaroslava Becka vyvíjet odlišně.

Na aktuální problematiku hokeje v Kadani je potřeba se podívat poněkud v širších souvislostech. Piráti Chomutov zůstávají v extralize, nicméně jejich rozpočet šel po handrkování s politickým vedením města výrazně dolů. Chomutovský tým bude hospodařit s menším rozpočtem, a tak vzhledem ke spolupráci Pirátů s Kadaní, se škrty týkají rovněž Sportovního klubu Kadaň.

„Situace je pro nás velmi složitá. Řada juniorů už není pod smlouvou, a tak si hledali práci. Bylo nemožné docílit nějakého organizovanějšího systému tréninků,“ pravil hlavní kouč týmů, který následně dodal, že obhájit deváté místo bude velmi obtížné. „Jdeme do značného rizika, současná WSM Liga je velmi kvalitní soutěž. Náš výběr bude mít plné ruce práci, aby svou existenci v této soutěži obhájil,“ poznamenal Jaroslav Beck.

I přes neduhy všeho druhu se hokejisté z Kadaně začali připravovat na sezónu 2016-2017, kterou stráví ve WSM Lize. Aktuální soupiska vypadá takto. Mezi jmény je pochopitelně celá řada mladých méně zkušených hráčů. Ty jsou doplněny jmény podstatně známějšími. Jakub Trefný a Jaroslav Mrázek patří mezi nejzkušenější borce, které má trenér Jaroslav Beck k dispozici.

Trhači, jak si hokejisté Kadaně říkají, mají za sebou dva přípravné zápasy, v nichž nevyhráli ani jeden. Nejprve těsně podlehli Mostu, který o své výhře rozhodl dvěma góly v poslední třetině. V zatím posledním utkání se Kadaň postavila Litoměřicím. Stadion v zápase dominoval a slavil výhru 7:2. Sportovní klub na svou první výhru v letošní přípravě čeká. Pokud by se toto čekání ještě prodloužilo o zápas s Ústím, žádný fanoušek Slovanu by se jistě nezlobil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže