Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté nastoupili k prvnímu přátelskému utkání v úterý 2. srpna 2016. Během dvou úvodních duelů dokázali dvakrát zvítězit. Nejprve na domácím ledě porazili celek z města nad Jizerou 4:3, ve čtvrtečním klání pak udolali Stadion Litoměřice 2:1. V úterý 9. srpna čeká žlutomodré odvetné utkání. Hráči Slovanu zamíří do Benátek nad Jizerou, kde od 18:00 hodin sehrají druhý vzájemný duel.

Benátky v přípravě

Bílomodří zahájili přípravné zápasy 29. července, když na ledě Liberce přivítali soupeře z dalekého Ruska. Utkání bylo velmi vyrovnané. V první části žádná branka nepadla. Skóre klání otevřel ve dvojnásobné početní výhodě Kolmann a Středočeši se ujali vedení 1:0. To ale bylo z jejich strany vše. Ve třetí periodě úřadovali už pouze hráči celku Něfťanik Almetěvsk. Ve čtyřiačtyřicáté minutě nejprve vyrovnal Baykeyev, o tři minuty později se prosadil Yadroec. Duel tak skončil výhrou hostujícího klubu 2:1.

Druhý přípravný souboj odehrál tým Středočechů v Ústí nad Labem. První gól vsítil do klece Hosnedla Bernad a zajistil domácím vedení 1:0. Ve druhé třetině se prosadili hostující Ďurač a Bittner. Na tabuli svítil stav 2:1 ve prospěch hostí. Dvě minuty před druhou sirénou Sladkovský vyrovnal na 2:2. V 50. minutě se skóre měnilo znovu, když na 3:2 zvyšoval benátecký Bittner. Sedm minut před koncem ale Markulinec vyrovnal. O chvilku později lovil benátecký gólman puk ze své sítě znovu, to když Kopta prostřelil Hosnedla a upravil na konečných 4:3 pro domácí.

Třetí měření sil dopadlo lépe pro Benátky. Sokem byl opět ruský klub Něfťanik Almetěvsk. První část vyšla lépe domácím, kteří se díky trefám Plodka, Ordoše a Krále dostali do tříbrankového vedení. V prostřední části odskočili modrobílí zásluhou Jandejska, Mikysky a Plodka na neuvěřitelných 6:0. Ruští hráči díky Khapovi snížili na 1:6, ale o chvíli později opět znovu inkasovali. Po dvou periodách byl stav 7:1 ve prospěch hokejistů od Jizery. V posledním dějství se skóre měnilo už jen nepatrně, když Mnikhovich snížil na konečných 2:7. Benátečtí tak zvítězili vysoko 7:2.

Nejlepší hráči

V přípravě se střelecky nejvíce daří Janu Plodkovi, Janu Ordošovi a Ladislavu Bittnerovi. Všichni tito hráči se během tří odehraných duelů dvakrát gólově prosadili. Po jedné brance mají Zdeněk Král, Adam Jandejsek, Josef Mikyska, Ivan Ďurač a Petr Kolmann.

Aktuální složení týmu

Benátecký kádr doznal před novou sezónou řadu změn. Kouč Čelanský má v současné době k dispozici osmatřicet hráčů. Mezi ně patří čtyři brankáři: Lukáš Hosnedl, Jan Lukáš, Jiří Stejskal a Matěj Žajdlík. Obranu středočeského celku jistí: Tomáš Havlín, Radek Hubáček, Jakub Husa, Adam Jandejsek, Petr Kalina, Michael Klinger, Václav Kočí, Petr Kolmann, Daniel Krejčí, Ondřej Mikliš, Filip Pyrochta a Tomáš Tržický.

Nejpočetnější skupinu modrobílé družiny tvoří útočníci: Jiří Babec, Matouš Bělohorský, Ladislav Bittner, Jiří Černoch, Adam Dlouhý, Ivan Ďurač, Michal Gecko, Jan Havel, Vojtěch Havlas, Kryštof Hrabík, Dominik Hrníčko, Albert Janele, Zdeněk Král, Josef Mikyska, Daniel Miškovský, Kroni Musliu, Jan Ordoš, Matěj Paločko, Jan Plodek, Daniel Špaček, Jan Víšek a Lukáš Volf. Benátečtí trenéři dávají v přípravě příležitost všem hráčům. Je tedy velmi pravděpodobné, že dojde k zúžení kádru a v sestavě zůstanou pouze ti nejlepší hokejisté.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže