Ú s t í n/L. - Hokejisté Slovanu Ústí nad Labem v neděli 24. července poprvé vyjeli na led v rámci přípravy na nadcházející ročník. Trenér Miroslav Mach přivítal na úvodním tréninku přes pětadvacet hráčů a čtyři brankáře včetně několika nových posil. Po tréninku pak klubovému webu kouč Slovanu poskytl rozhovor, ve kterém se rozpovídal o stavu přípravy a aktuální situaci v týmu.

Jak hodnotíte úvodní trénink na ledě?
Hned na poprvé jsme se nevěnovali ničemu velkému, hráči si osahali novou výstroj, měli jsme rozbruslení a od dalšího tréninku už jedeme naplno.

Hráči se vrací do přípravy po měsíční dovolené. Plnili hokejisté i ve svém volnu nějaký tréninkový program?
Hráči jsou už zkušení, takže vědí, jak se udržovat v kondici. Přišli v dobrém stavu a už se těšíme na další fázi přípravy na ledě.

Jaký tedy budete mít nyní program?
Od pondělí do pátku budeme střídat program dvoufázových a třífázových tréninků. Budeme se zaměřovat na kondici, budeme chodit do posilovny, k tomu budeme trénovat na ledě.

Jak se jeví po prvním tréninku nové posily?
Po prvním tréninku na ledě těžko hodnotit, ale tyto hráče jsme chtěli a nyní už máme skoro uzavřený kádr a se stávající sestavou budeme pracovat.

Je možné, že klub ještě někdo posílí?
Protože Daniel Sobotka odešel do Kanady, sháníme ještě jednoho obránce. Jinak se do přípravy zapojili mladí hráči Kopta, Navarra, Macek, navrch tu máme dva juniory ze Sparty a Slavie.

Můžete zkoušené hráče z pražských klubů více přiblížit?
Jedná se o Aleše Furcha ze Slavie a Vojtěcha Komárka ze Sparty. Jsou to ročníky 97 a 98 a budeme je zkoušet.

Jak jste spokojen se skladbou přípravných zápasů?
Přípravné zápasy máme každý rok podobné, své soupeře dobře známe a těšíme se na ně. Čeká nás osm přípravných utkání. Budeme točit útoky, zkoušet různé formace. Ze zahraničních celků nás prověří například Lausitzer Füchse.

V minulosti se Slovan účastnil přípravných turnajů, například Tipsport Cupu. Je něco podobného v plánu?
Bohužel ne. Chtěli jsme sehrát utkání proti extraligovým celkům, ale například Chomutov nás odmítl. Takže budeme hrát proti soupeřům z první ligy.

Jak se těšíte na nový ročník WSM Ligy a bude mít nějaký vliv, že ani jeden z celků v uplynulém ročníku nepostoupil do extraligy?
Na sezónu se těšíme. Do extraligy žádný klub nepostoupil, což pro nás ale nemá nějaký vliv a na utkání se Slavií či Českými Budějovicemi se těšíme. Kvalitu jistě bude mít i nováček z Frýdku-Místku, který posílil a je farmou extraligového Třince.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže