Ú s t í n/L. - Jen den volna měli ústečtí fanoušci a už je čeká srpnová lahůdka z největších. Ve čtvrtek 18. 8. pokračuje Slovan v přípravných zápasech na ústeckém ledě a přivítá mocnou Spartu Praha. Lvi v úterý zvládli partii s Berounem a proti pražskému velkoklubu je čeká zřejmě trochu jiný zápas. „Sparta bude silná, my se můžeme přiučit. Může nám ukázat, co se nám nestane třeba když hrajeme s Kadaní nebo slabšími soupeři, kteří nás tolik pod tlak nedostanou, odhalí nedostatky v obranné fázi,“ vyjmenovával po úterním zápase s Berounem Ladislav Slížek.
Osmadvacetiletý útočník přišel jako jedna z největších ústeckých posil před sezonou právě z Berouna, kde s dvouletou přestávkou působil šest let. Přípravný zápas ale ještě neviděl jako příležitost k hecování se s kamarády. „Myslím, že to teprve přijde. Mám tam spoustu kamarádů. Jsem s nimi samozřejmě ve styku. Hrál jsem tam dlouhou dobu, ale to opravdické hecování přijde až v lize,“ řekl Ladislav Slížek.

Byl to typický zápas, který sehrává Beroun?
Určitě, pro ně typický zápas, co je znám, vždycky dobře bruslili, dobře napadali, hráli jednoduchý hokej a vždycky to přinášelo úspěch, tedy aspoň proti Ústí.

Ve čtvrtek hrajete se Spartou, přestože je to příprava, je to větší lákadlo?
Je to lákadlo, určitě i pro lidi, pro nás jako klub, který chce hrát nahoře další srovnání. Sparta bude silná, my se můžeme přiučit. Může nám ukázat, co se nám nestane třeba, když hrajeme s Kadaní nebo slabšími soupeři, kteří nás tolik pod tlak nedostanou. Ukáže nám to nedostatky v obranné fázi, tak uvidíme…

Co říkáte, že na přípravu chodí dost lidí, myslím, že v Berouně o moc víc nechodilo na ligu?
Jsem mile překvapen a jsem rád. Hokej hraji pro lidi. Myslím, že v lize to bude lepší, nebo určitě to bude ještě lepší. Doufám, že budeme vyhrávat a budou chodit v co největším počtu.

Tři útočné formace již nastupují v téměř neměnném složení. Vy s Kyselou a Klimtem tvoříte možná nejzkušenější ústecký útok, jak podle vás, zatím spolupráce klape?
Já myslím, že nějaké chyby tam ještě asi jsou, teda určitě tam jsou, ale zvykáme si na sebe a já věřím, že to bude čím dál lepší. Na sto procent to bude lepší.

Kde jsou ty chyby zatím?
Měli bychom chodit víc do koncovky, ale to je také tím, že jsme unavení. Není to ještě ono, chybí nám trochu šťáva, ale myslím, že to přijde, až odlehčíme trochu tréninky. Bude to dobré.

Vedení vyhlásilo jasný cíl: dostat se minimálně do baráže. Přecejen v průběhu celé sezony vám to bude každý předhazovat, nebude to svazující.
Kádr je tu natolik zkušený, že se s tím musíme srovnat. Všichni víme, že ten klub ty ambice má, proto jsme sem i my noví šli a myslím, že bychom se s tím měli srovnat. Neříkám, že do té báraže určitě postoupíme, ale uděláme pro to maximum. Na druhou stranu je jen sport a v tom play off se může stát cokoliv, ale opakuji, my proto uděláme maximum a věřím, že se to povede.

Projděme vaši kariéru. Jako mladý jste se prosadil do sestavy Slávie, proč jste v Praze nevydržel déle?
No tak prosadil…, dostal jsem nějakou šanci, jestli se dá mluvit o šanci. Dostal jsem se do kádru, ale ten kádr byl v té době tak nabitý. Když se podíváte dnes na soupisky, všude je deset, dvanáct juniorů a tam v té době byli dva. Kádr byl opravdu našlapaný. Těch šancí jsem nedostal moc, prostě pak přišlo, že mě vyměnili do Berouna a já to beru. Proč sem se neprosadil, je asi na déle. Chybělo trošku štěstí. Nejsem hráč, který když hraje pět minut, tak se prosadí. Potřebuji víc prostoru a cítit důvěru trenéra. Když se po mě chtělo, abych jen vyhazoval, to nebyl hokej pro mě. Asi nečekali, že budu dělat hned body, ale čekal jsem, že mě víc podrží a to se nestalo. Život jde dál.

Na tribuně sedící nynější metodik Slovanu pan Kolek vzpomínal, že když pracoval na dánském velvyslanectví, žádal jste o dánské vízum. Jaké byly roky strávené na severu?
Byl jsem rok v Dánsku a rok ve Švédsku, vzpomínám na to jen v dobrém. Mentalita je jiná. Funguje to spíše na poloprofesionální bázi, ale když vidíte kluky, jak do toho jdou. Nestěžují si, že přijdou po práci a trénují naplno. Jedou furt. Pro mě to byla zkušenost a opakuji, vzpomínám na to rád.

Lze porovnávat třeba dánský hokej s první českou ligou?
Dánové to nahrazují spíš větší bojovností, než technickou vyspělostí, ale jinak tam hodně dělají cizinci. Dánové se od nich hodně učí. Cizinci kvalitu hodně zvedají. Ale srovnávat to…Nemyslím, že by se nějaký dánský tým výrazně prosadil v této soutěži.

Své dosud nejlepší roky jste strávil v Berouně, proč jste dále nepokračoval tam?
Dostal jsem výbornou nabídku odsud. Pro mě v osmadvaceti letech je to třeba jedna z posledních nabídek a mužstvo tu má velké ambice a já doufám, že je pomůžu naplnit. Proto jsem změnil působiště. V Berouně je spíš domácká atmosféra bez velkých ambic. Chybělo mi hrát o něco. Nebaví mě hrát jen tak. Tam to bylo takové, že když se dostaneme do play off, tak jo. Když ne, tak se nic neděje. Chci hrát co nejlépe, chci hrát nahoře, pro lidi. Ten hokej mě baví. Chci, aby práce a úsilí, co tomu věnuji, aby to mělo nějaký užitek a aby to bylo co nejlepší.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže