HC Slavia Praha a HC Dukla Jihlava, jakožto vítězové semifinálových sérií, postoupily do baráže o Tipsport extraligu. V prolínací soutěži je doplnila dvojice nejhorších týmů z extraligy – HC Verva Litvínov a HC Energie Karlovy Vary. Verva nedokázala navázat na úspěšnou sezónu 2014-2015, na jejímž konci slavila mistrovský titul. Generální manažer Varů, Miroslav Vaněk, pro změnu motivoval hráče prostřednictvím jejich platů. Týmy z WSM Ligy chtěly co nejvíce potrápit favority a pokusit se o postup mezi elitu.

HC Verva Litvínov

Severočeskému klubu se po fenomenální sezóně 2014-2015 nepodařilo navázat na dobré výkony. Jistou roli v tom mohla hrát také změna kádru. Například brankář Pavel Francouz vyslyšel lákání z Kontinentální Ligy a upsal se Traktoru Čeljabinsk. Litvínov prožil nejhorší základní část za posledních patnáct let, vedl si nejhůře od zavedení tříbodového systému. Z dvaapadesáti zápasů vybojoval pouze pětapadesát bodů. Klub trápila také koncovka, v základní části vstřelil pouze 110 branek. V Play-out se hra Litvínova zvedla, bodoval ve všech zápasech. Vzhledem k tomu, že se do této části započítávají body ze základní části, nepodařilo se jim opustit barážové příčky. Verva se v baráži zachránila s předstihem již v 9. kole, do té doby ztratila jen 4 body. Tři kola před koncem se mohl Litvínov radovat ze setrvání v nejvyšší soutěži.

Energie Karlovy Vary

Na konci základní části extraligy, kdy se Karlovy Vary stále pohybovaly v dolních místech tabulky, a účast v baráži nabírala na realitě, se vedení klubu rozhodlo pro radikální krok. Generální manažer klubu, Miroslav Vaněk, se nechal slyšet, že sníží platy hráčům o polovinu. Toto rozhodnutí mělo posílit touhu a odhodlání nejvyšší soutěž ve městě udržet. „Chci oznámit, že hráči budou zpětně od 1. února pobírat o padesát procent menší výplatu, a to i za březen a za duben. V případě, že zachrání extraligu v Karlových Varech, se jim vše proplatí. Ale v případě, že nikoliv, o ty peníze přišli,“ citoval Vaňka server Idnes.cz. Energie klopýtala mezi výhrami a prohrami. Extraligu se Varům podařilo definitivně udržet kolo před koncem baráže. Díky výhře v Jihlavě 6:2 spadl fanouškům karlovarského hokeje velký kámen ze srdce. Těžkou sezónu Energie zakončila setrváním mezi elitou.

HC Slavia Praha

Sešívaní naladili formu na správný čas. Poslední čtyři zápasy základní části WSM Ligy dokázali vyhrát a rozjetý tým vstoupil do play-off ve vynikající formě. Čtvrtfinále proti Prostějovu se stalo jednoznačnou záležitostí, Slavia vyhrála 4:0 na zápasy a nejrychlejším možným způsobem postoupila do semifinále. Série s Českými Budějovicemi měla být o poznání dramatičtější. Pražané však překvapili úplně všechny, když si s Motorem dokázali poradit stejně rychle. Výhra 4:0 na zápasy otevřela týmu brány baráže a sen o nejvyšší soutěži plynul dál. Zlom přišel mezi barážovými zápasy číslo 5 a 8. Z možných 12 bodů vybojoval tým pouze dva body. To se ukázalo jako jeden z klíčových důvodů, proč se Slavia nemohla radovat z postupu do extraligy.

HC Dukla Jihlava

Druhé místo po dlouhodobé části přisoudilo Jihlavě jako soupeře pro čtvrtfinále Havířov. Dukla úvodní dva domácí duely vyhrála. Třetí duel série ale vyhrál AZ, čímž pouze oddálil konec sezóny, protože následující dva zápasy Jihlava vyhrála, a tak mohla na svém ledě slavit postup do semifinále. V něm se postavila proti Ústí nad Labem. Zápasy na Vysočině Jihlava vyhrála v nájezdech a v prodloužení. Slovan třetí mač série vyhrál. Pak ale na severu Čech Dukla vyhrála. Za stavu 3:1 pro bývalý armádní celek se série stěhovala zpět do Jihlavy. V pátém zápase Dukla vyhrála 7:2 a postoupila do baráže o extraligu. V ní se od samého začátku pohybovala na posledním místě tabulky. Z dvanácti zápasů získala pouze 10 bodů, což znamenalo čtvrtou pozici. „Zpočátku jsme drželi krok, ale pak se ukázalo, že výkonnost extraligistů je větší,“ řekl Bedřich Ščerban, který rovněž prohlásil, že klub byl ale rovnocenným soupeřem týmů z extraligy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže