Ú s t í n/L. - Ústecký hokejový klub si pozval na malou exkurzi děti z nízkoprahového klubu. Tento klub je jedním z projektů mládežnické organizace YMCA (Křesťanské sdružení mladých lidí), která nabízí aktivity pro děti a právě nízkoprahový klub se stará o to, aby děti netrávili svůj volný čas na ulicích. Za přítomnosti kamer TV LYRA je útrobami stadionu provedl marketingový asistent Přemysl Zeman.
S dětmi přišel na návštěvu pan Bartoníček, který v YMCE vypomáhá jako dobrovolník a přiblížil nám působnost Křesťanského sdružení mladých lidí. “YMCA je občanské sdružení působící samostatně. Sídlíme v kostele svatého Vojtěcha a nabízíme různé aktivity nejen pro teenagery, ale pro malé děti s rodiči. Pořádáme různé koncerty, výstavy a tak dále. Ta škála je dost rozmanitá. Jednou z možností je právě zabavení takovýchto dětí, kteří tráví obvykle svůj volný čas na ulici,“ řekl pokleslým hlasem. YMCA sídlí v kostele svatého Vojtěcha a teenageři sem mohou bezplatně chodit během prázdnin po celý týden. Nemusí nijak spolupracovat, na ničem se podílet. Mohou si ale zahrát fotbálek, šipky a bezpečně se bavit bez alkoholu, drog a kouření. “Nabízíme různé možnosti jak mohou děti trávit svůj volný čas, mimoškolní aktivity. To znamená buď v rámci toho klubu nebo nějakými návštěvami jako třeba dneska,“ dodává Bartoníček. Na otázku, zda-li jeho svěřenci navštěvují školu, odpovídá jasně. “Do školy víceméně chodí, ale velká většina z nich do zvláštní.“

A co přivedlo mladé křesťany na zimní stadion? “Nás sem přivedly dvě věci. Já myslím, že hokej je hodně zajímavý sport a jeho zázemí je odlišné od jiných odvětví. A za druhé, Slovan je velice úspěšný klub v rámci regionu a je tady asi nejpopulárnější,“ dodal na závěr Bartoníček.


Za přítomnosti kamer TV LYRA děti přivítal před vrátnicí zimního stadionu marketingový asistent klubu Přemysl Zeman (zcela vpravo).


Jeden z nejotrlejších kluků si vyzkoušel roli hlasatele a spolu s kamarádem povzbuzovali hráče Slovanu, kteří právě trénovali na ledě. “Hejbněte kostrou,“zaznělo z reproduktorů. Potom mladí křesťané popřáli hráčům co nejlepší výsledek ve večerním utkání s Berounem a šlo se dál.


U fotografií pověšených na zdi jižní tribuny byli seznámení s historií stadionu a hlavně s jeho rekonstrukcí.


Ochotný strojovník p.Weber prozradil dětem tajemství přípravy ledové plochy a provedl je strojovnou.


Asi největší očekávání měli v očích kluci a jedna dívka před vchodovými dveřmi do kabiny „A“ týmu. A strnulý postoj v jejím prostředku je toho důkazem.


Bratři Kudrnové odpověděli krátce na několik otázek a dál se protahovali na novém klubovém koberečku.


V tajnosti nezůstala ani vířivka u sprch, ve které se hráči rádi regenerují.


A nakonec přišlo velké překvapení. Děti se vrhli ke stolu ve VIP salónku, kde jim bylo předáno několik maličkostí v podobě suvenýrů.


Ještě zývalo předat slavnostně dres Ústeckých Lvů, za který pan Bartoníček vřele poděkoval, a děti se odebrali k odchodu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže