Ú s t í n/L. - V závěru třetí třetiny vyslal skvostnou přihrávkou do sóla Milana Buďu. Ten sice blafák neproměnil, přesto právě tato akce naznačila, že o sobě členové nové formace začínají vědět. Na levém křídle totiž vedle ústecké stálice a exkadaňského Jiřího Kuchlera bojoval Jakub Langhammer. Mladík absolvuje ve žlutomodrém dresu týdenní zkoušku. „Po tréninku na Spartě mi řekli, že mám být ráno tady. Jsem tady a uvidíme, co bude dál,“ suše komentuje své zjevení v Ústí.
Se svým prvním zápasem v dresu Lvů byl spokojený. „Hráli jsme spolu poprvé a řekl bych dobře. Mohlo by to svědčit,“ zhodnotil účinkování útočné trojky. Jako levé křídlo měl hlavně bránit. „Hrát dozadu. Bránit. Nějaké speciální úkoly jsem vůbec nedostal,“ stroze popsal Langhammer svou úlohu ve formaci.

Útočník, který zítra oslaví jednadvacetiny, toho stihl na své mládí poměrně dost. Z kladenského dorostu přešel na Spartu. Loni nepomohl zachránit Opavu, předtím dva roky působil v zámoří. „Porce zápasů byly strašně náročné, ale po hokejové stránce mi to mnoho nedalo,“ kriticky hodnotí zámořskou zkušennost. Ještě důraznější slova volí na adresu loňského zaměstnavatele: „Já osobně jsem měl celkem dobrou sezonu, dařilo se, ale jinak to bylo hrozné. Nebyly peníze, nebylo nic.“ Během posledních let se dost nacestoval, ale nestěžuje si. „Osobně mi to nevadí. Na to, že mi bude jednadvacet, jsem toho stihl dost, ale takový je život,“ tvrdí.

Tento týden by měl Langhammer zůstat v Ústí, ale již v pondělí odlétá opět se Spartou do Švýcarska. „Dozvěděl jsem se, že jdu sem, i když jsem s tím už počítal. Po tréninku na Spartě mi řekli, že mám být ráno tady. Jsem tady a uvidíme, co bude dál. Budu tu týden, příští týden jedu se Spartou na turnaj do Davosu. Pak se rozhodne.“ Připadá vám, že vše bere flegmaticky? „Beru to. Co mám dělat? Jsem mladej a nemůžu si diktovat. Musím poslouchat a uvidí se.“

Přestože by se samozřejmě nejraději viděl v dresu Sparty, naděje si příliš velké nedává. „Určitě se budu snažit prosadit, ale kádr je každý rok nabitý a nikdo z mladých to nemá lehké,“ vypočítává vysoký mladík, který má další prvoligové nabídky, ale v Ústí by zůstal rád. „Chtěl bych zůstat tady. Jsou tu veliké ambice. Dobré tréninky, lepší než jinde v první lize, co mám nabídky. V Berouně, Třebíči či Havířově, navíc to je všechno strašně daleko. Pro mě jako Kladeňáka je to tady nejblíž a je tu nejlepší tým,“ uzavřel Langhammer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže