Jihlava - Sérii Ústí s Kladnem prakticky rozhodla první lajna Slovanu. Formace Jan Kloz, Jaroslav Roubík, David Tůma si připsala dvanáct gólů z celkových devatenácti v kladenské síti, další dvě trefy přidala první obranná dvojice Jan Pohl, David Bernad. I v semifinále proti Dukle tato formace řádí. Ve dvou utkáních v Jihlavě vstřelili Ústečtí sedm branek, v šesti z nich měl prsty právě elitní útok.

„Nemáme se za co stydět. Přešli jsme přes Kladno a chceme potrápit Jihlavu, což se nám zatím daří hodně nadmíru. Zápasy to byly dobré, to musí každý uznat,“ ohlíží se za dvojzápasem Jan Kloz, jenž ve druhém utkání vstřelil dvě branky a dvakrát přesně nahrával. Nakonec to nestačilo, Jihlava vyhrála 5:4 v prodloužení.

V obou utkáních se Slovan vydal ze všech sil, ač to byl jeho v pořadí jedenáctý a dvanáctý zápas během posledních sedmadvaceti dnů. K tomu je třeba připočíst, že jeho druhý zápas předkola s Kadaní rozhodla 70. minuta prodloužení, druhý a šestý čtvrtfinálový s Kladnem a druhý mač s Jihlavou rozklíčoval časový údaj o dvě minuty kratší a první semifinále s Duklou dokonce dospělo až na nájezdy. Pořádná to porce zápasů, tím spíše, že Ústí hraje de facto na tři lajny.

Tým ale táhne hlavně první formace. Jan Kloz, Jaroslav Roubík, David Tůma a beci Jan Pohl, David Bernad nasbírali v dosavadním průběhu play-off, včetně předkola, celkem 76 bodů (32+44) při účasti na ledě +17.

Fotogalerie z druhého zápasu semifinále

Prohrané zápasy se hodnotí těžce, tím spíše, když první mač rozhodnou samostatné nájezdy, o den později pak gól v závěru prodloužení. Navíc Slovan měl v obou zápasech během desetiminutového nastavení možnost početní výhody. „Přesilovka v prodloužení mohla rozhodnout, bohužel... Nedá se nic dělat, zápasy to byly dobré,“ sdělil bezprostředně po druhém utkání Jan Kloz.

Na celé 2. semifinále Dukla – Ústí se můžete podívat zde (autor: HZStv1)

Oba dva semifinálové zápasy v Jihlavě jste prohráli. První utkání na samostatné nájezdy, druhé v prodloužení. Která porážka byla z Vašeho pohledu horší?
Horší... Daly se vyhrát oba zápasy. V prvním utkání jsme byli k výhře možná i blíže, protože jsme jakoby pořád vedli. Jihlava musela dotahovat. Ale nedá se nic dělat. Zápasy to byly dobré, lidem se musely líbit. V tolika lidech, co hrajeme, se nemáme za co stydět. Přešli jsme přes Kladno a chceme potrápit Jihlavu, což se nám zatím daří hodně nadmíru. Ať už se říká cokoliv, tak nejsme slabým soupeřem. Škoda pro nás, že jsme v Jihlavě nevyhráli alespoň jedno utkání.

Je horší prohrát vyšším poměrem, než třeba v druhém zápase v prodloužení? Tím spíše, že jste v něm měli dvouminutovou přesilovou hru a poté velkou šanci, načež jste inkasovali?
Každá porážka mrzí. Asi je kolikrát lepší prohrát vyšším rozdílem, i když to jsme taky zrovna nechtěli (pousměje se). Každý si myslel, že dostaneme šest sedm nula nebo kolik. Ukázalo se, že hokej hrát docela umíme. Přesilovka v prodloužení mohla rozhodnout, bohužel... Nedá se nic dělat.

Vaše formace ve druhém semifinále vstřelila všechny čtyři góly. Vy jste se prosadil dvakrát, dal jste třetí a čtvrtý gól svého týmu. Můžete obě branky popsat?
Při prvním gólu jsme dobře napadali. Čekal jsem na odražený puk. Dopředu jsem předpovídal, že by se to někde mohlo odrazit, což se tedy stalo náhodně, ale přímo "do kuchyně" (směje se). Někdy se to tak stane, takových gólu jsem v životě moc nedal, aby se mi puk odrazil přímo před branku, já k němu přijel a dal ho do prázdné. Vyšlo to krásně.

Druhý gól? Samozřejmě z přesilové hry, jak jinak (usměje se). Šlo o krásně sehranou přesilovku. Byli jsme v ní hodně trpěliví, protože někdo by šel možná rychleji střídat. Na přesilovky si věříme. Hezky jsme si podrželi puk. Vznikl z toho nádherný gól. Roubas (Jaroslav Roubík – pozn. aut.) to dal hezky do strany Tůmičovi (David Tůma – pozn. aut.), který mi úplně krásně přihrál. Věděl jsem totiž tak pět vteřin dopředu, že mi puk takhle dá, takže jsem si počkal. I když si gólman sáhl – možná jsem ho trefil do masky, tak z toho byl gól. Ale dá se říct, že byl k ničemu.

Ve čtvrtfinále jste hodně překvapivě vyřadili Kladno. Pomáhá Vám, že semifinále můžete hrát hodně uvolněně a v naprosté pohodě, aniž by od Ústí někdo něco očekával?
Je to jiné. Potvrdilo se to u Kladna, protože ti museli, každý na ně vyvíjel tlak. My jsme hráli úplně v pohodě, ale to neznamená, že si jdeme jen tak vyloženě zahrát, chceme také vyhrát. Ale s tím rozdílem, že naše uvolněnost prostě musí být znát. Hraje to velkou roli.

Zrovna Jihlava mi nepřišla, že by byla nějak nervózní. Na rozdíl od Kladna. To bylo nervózní až moc, nevím, co s nimi bylo. O to víc si myslím, že aspoň jeden zápas jsme tady mohli vyhrát. Bohužel, ale to nevadí, hrajeme doma dobře. Doufám, že přijde hodně lidí a Dukla to s námi ještě bude mít těžké.

NEJLEPŠÍ SEMIFINÁLOVÝ HRÁČ ÚSTÍ. Útočník a dvougólový střelec Slovanu v druhém semifinále Jan Kloz byl zvolen nejlepším hráčem svého týmu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže