Ú s t í n/L. - Hvězdou letošního play-off WSM Ligy se stává útočník Slovanu David Tůma, který pořádně trápil kladenského soupeře a s deseti brankami vévodí střelcům vyřazovacích bojů! I ve středečním duelu zaznamenal veledůležitou branku na 3:3, kterou nasměroval Slovan k následnému vítězství.

Jak hodnotíte vítěznou sérii s Kladnem? Rytíře jste porazili 4:2 na zápasy...
Série se povedla celému týmu i mně osobně. Hlavně mám skvělé spoluhráče, kteří mě dokázali najít a já už to doklepával do branky (úsměv). Samozřejmě to není jen o mně, ale o celé pětce.

Vedli jste 3:2 na zápasy, ale poslední krok bývá nejtěžší. Jak jste se cítili v domácím šestém zápase?
Kladno bylo velmi sebevědomé, po prvním zápase si mysleli, že postup mají v kapse. Dokonce i za stavu 2:3 na zápasy si pořád věřili, že si to v pohodě uhrají. Ale nedali jsme se a vyhráli.

V play-off rozhodují početní výhody a ty se vám dařily náramně...
Rozhodují přesilovky. Ve středu jsme dali dva góly v početní výhodě. Ale hráli jsme dobře i při hře pět na pět. Byla to vyhecovaná série, měli jsme v týmu několik hráčů s kladenskými zkušenostmi. Bylo to pořádné play-off, hrálo se tvrdě, ale ne zákeřně.

V předkole play-off jste museli vyřadit Kadaň. Byla to výhoda pro další sérii?
Měli jsme v nohách už čtyři zápasy z předkola, takže výhoda to být nemohla. Ale s přibývajícími výhrami jsme se cítili lépe a lépe.

Jaké máte pocity po vyřazení Rytířů z Kladna?
Považovali nás za outsidera a vyřadili jsme favorita celé ligy. Máme skvělé pocity. A klobouk dolů před našimi fanoušky, přišel skoro plný barák, atmosféra byla neskutečná.

Ve třetí třetině jste v přesilovce vyrovnával na 3:3. A to po velmi pěkné akci, která připomínala finty finského hračičky Mikaela Granlunda...
Měl jsem dost času a prostoru na to, abych se podíval jak stojí spoluhráči. Mensator navíc už udělal rozklek a byl na zemi. Takže jsem mu to poslal bekhendem nahoru k přední tyči a vyšlo to.

V závěru třetí třetiny Kladno střídalo brankáře. Věřili jste, že byste mohli zaskočit nerozchytaného Cikánka?
Co se stalo Mensatorovi, nevím. Ale pro náhradního gólmana je vždy těžké, když jde nerozchytaný do branky v 57. minutě. Ale některé střely pochytal, takže byl připravený. Naštěstí v prodloužení jsme tam ten puk dotlačili.

Nyní vás v semifinále čeká Dukla Jihlava. Jaký to bude protivník?
S Jihlavou to bude těžké. Dukla je nepříjemný soupeř a asi nás určitě nepodcení. Ale můžeme je zaskočit naší pohodou. Budeme si hrát to svoje a snad je potrápíme. Teď máme dva dny volno, budeme odpočívat.

Po utkání s Kladnem se ostříhal do hola asistent trenéra Mareš. O co šlo?
Dohola šel asistent trenéra Mareš. Prohrál sázku, takže musí jít dohola (smích.)

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže