Ú s t í n/L. - Ústečtí junioři podávají slušné výkony. Výpraskem 6:1 vyprovodili ve čtvrtek Most a v pondělí mohli na cestu Chomutovským zaklepat hokejkami také šestkrát. Jen v kolonce obdržených branek bylo vyšší číslo, ale výhra 6:2 se počítá za úspěch. Utkání bylo zajímavé také tím, že se o góly podělili rovnoměrně tří hráči - Luboš Hříbal, Jiří Svoboda a Petr Fryč se trefili dvakrát. Hříbal, který se trefil i proti Mostu, a Fryč přišli z dorostu a zdá se, že se jim mezi staršími daří.
Zápas si vzali do režie domácí už od prvních vteřin, ihned po buly se dostal dravě před bránu Jakl, jenž ale v pádu nedokázal zamířit přesně. Dvě minuty na to už nebylo pochyb o tom, kdo že to bude udávat tempo hry. Mach v rohu úspěšně forčekoval a jeho snahy využil Hříbal, který před bránou jen chladnokrevně poslal puk po zemi mezi betony Kaplana – 1:0. Ve 4. minutě naznačil hostující Mezera, že tak jednoduché to Ústečtí mít nebudou, ale jeho pokus zblízka nebyl dost razantní na to, aby prošel Barochovou výstrojí. V čase 7:55 ale jeho výstrahu ztlumil Jiří Svoboda. Krásně si projel celým hřištěm a v pádu zakončil přesnou střelou – 2:0. V následujících minutách byli i nadále domácí lepším týmem, avšak herní vyjádření bylo neutrální. Až ve 13. minutě se opět dostali Ústečtí do šance, kterou také Fryč přetavil v branku, když dorazil Baštův pokus – 3:0. V předposlední minutě hráli pak domácí přesilovku, Weidlich se na modré napřáhl a jeho projektil tečoval přesně Svoboda - 4:0.

Druhá třetina se ale nevyvíjela zrovna podle očekávání, Chomutovští využili ukolébaní domcích a převzali otěže utkání. Ve 24. minutě sice ještě při oslabení unikl sám, ale bekhend nedotáhl do zdárného konce. Ve 28. minutě už se hosté prosadili i gólově, když nejdříve Šedivý vyprášil Barochovy betony a následně Rabts dorazil do sítě – 4:1. Ve chvílích, kdy se zápas přehoupl do své druhé poloviny, se před domácí svatyní prosadil Šedivý a bekhendem pokořil ležícího brankáře znovu – 4:2. V závěru prostřední části se domácí probudili z letargie, ale Cimburkův skvělý forčeking skončil vniveč, když se tváří v tvář Štěrbovi – nové tváři v kleci Chomutova – neprosadil. Stejně si později počínal i Janus, který předvedl další kousek ze své ekvilibristické sbírky.

Poslední třetina začala dalším samostatným únikem, ale Bašta ho stejně jako jeho dva předchůdci také nedokázal využít. Vše napravil až obránce Fryč, jehož střela od modré doplachtila až za záda Štěrby – 5:2. Ve 45. minutě už to mohlo být o čtyři branky, ale Janusova bomba z kruhu mířená přímo do horního růžku si neporadila s rychlou lapačkou chomutovského brankáře. Další vyloženou příležitost měl o 2 minuty později Jedlička, ale nadvakrát se nedokázal prosadit. Ve 48. minutě ale zapracovala dvojice Jindřich – Hříbal, když akci zakončil střelec, jenž zařídil i první branku – 6:2. Pohlednou souhru převedla v 54. minutě ještě trojice Weidlich – Jedlička – Svoboda. Zakončující Svoboda ale zastínil cit pro přihrávku svých spoluhráčů, když šanci v gól nepřetavil.

Branky: 3. Hříbal (Mach), 8. Svoboda (Jedlička), 13. Fryč (Bašta), 20. Svoboda (Weidlich), 43. Fryč, 48. Hříbal (Jindřich) – 28. Rabts, 31. Šedivý (Hauner).
Rozhodčí: Heller – Loskot, Biedermann. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže