Ústí nad Labem - Čtvrtfinále WSM Ligy je v plném proudu a po dvou venkovních zápasech čekají nyní Slovan dva domácí. V Kladně si Ústečtí splnili svůj cíl, se kterým odjížděli na led soupeře. Vybojovali jeden bod, díky čemuž je série vyrovnaná 1:1. Druhé utkání rozhodl David Tůma až v 68. minutě. Tento čtyřiadvacetiletý útočník vstřelil zatím všechny tři branky Ústí. Nejen on nyní čeká velkou podporu od zaplněného stadionu, utkání začínají v pátek v 18:00 hod. a v sobotu v 17:00 hod.

Komu se v play-off daří?

V týmu Kladna mají po dvou odehraných zápasech tři hráči dva body, kteří mají shodně po jednom gólu a asistenci. Jedná se o útočníky Denisa Kindla, Davida Stacha a Jakuba Strnada.

V brance se představil pouze Lukáš Mensator. Ten odchytal obě utkání s úspěšností 94,55 %. Celkem inkasoval tři góly.

Ústí odehrálo díky předkolu o čtyři zápasy více. S devíti body je na prvním místě Jan Kloz, který má na svém kontě devět bodů za čtyři branky a pět asistencí. Nejlepším střelcem týmu je David Tůma (6+2), který zatím jako jediný skóroval v zápasech s Kladnem. Za Klozem zaostává o jediný bod, stejně jako Jaroslav Roubík (3+5).

V bráně dostali důvěru oba dva brankáři. Do čtyř zápasů nastoupil Jakub Soukup, který inkasoval třináct branek s úspěšností 91,22 %. Martin Volke odchytal dvě utkání a inkasoval pouze dva góly.

První utkání

První zápas měli jasně ve své režii Kladenští, kteří vyhráli 5:1. Ústí se nepovedly vstupy do jednotlivých třetin, v každé inkasovalo do tří minut branku. Na konci druhé části šlo Kladno do vedení 4:0. David Tůma vstřelil v 51. minutě pouze čestný gól a první bod v sérii si připsali domácí.

  • SK Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 2. Stach (Dvořáček, Kindl), 23. Strnad (Skuhravý, Ptáček), 31. Machač (Stach, Strnad), 39. Nash, 42. Růžička (Repe) – 51. Tůma (Kloz).
    Sestava Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Kehar, D. Růžička, Repe, Ptáček, Těrnavskij – Rudovský, Skuhravý, Procházka – V. Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, Machač – Strnad, Lukáč, Redlich.
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Holomek, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, od 40. Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, Pohl – Gengel, Melka, D. Merta – od 40. Křivohlávek, od 40. Macek.

Druhé utkání

Druhý zápas přinesl o polovinu branek méně. Až do třiapadesáté minuty byl stav nerozhodný 0:0. Právě sedm minut před koncem základní hrací doby se trefil ústecký David Tůma. Denis Kindl však o čtyři minuty později vyrovnal a svým gólem poslal utkání do prodloužení. V tom rozhodl o vítěství Slovanu svojí druhou brankou Tůma a vyrovnal stav série na 1:1.

  • SK Rytíři Kladno – HC Slovan Ústí nad Labem 1:2 po pr. (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1)
    Branky a nahrávky: 57. Kindl (Pitule, Procházka) – 53. Tůma (Roubík, Pohl), 68. Tůma (Roubík).
    Sestava Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Kehar, D. Růžička, Repe, Ptáček, Těrnavskij – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, V. Bílek – Machač, Pitule, Dvořáček – Redlich, Lukáč, Strnad.
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Volke – Pohl, Bernad, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Smetana – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, D. Merta – Křivohlávek, Melka, Navarra.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže