Ú s t í n/L. - I juniorský tým nastoupil po dlouhém trénování k přípravnému zápasu. 11. srpna přivítal na svém ledě soupeře z Mostu. Síla kádru se projevila, když za otěže utkání tahali od první minuty výhradně domácí. Mosteckým dovolili snížit až v samém závěru třetí třetiny.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Baník Most 6:1 (0:0, 3:0, 3:1)

Utkání začalo pozvolna, únava byl důvodem, proč v prvních 13 minutách přinesl proud hry jen tři vyloučení a nic jiného. Právě první pěkný moment byl k vidění až ve 13. minutě, kdy domácí Petrus ohrozil branku Mosteckých střelou z otočky. O 2 minuty později se probudil další z Ústeckých Lvů, Janus. Před bránou zahlédl jeho bystrý zrak Cimburka, který pak zblízka ohrozil Melichara v bráně.

První část tedy moc zajímavého nepřinesla, za to od druhé třetiny začaly po ledě létat blesky. Jako jeden z nich se z čistého nebe snesl Aleš Jedlička, který pohotově dorazil střelu Jiřího Svobody a otevřel skóre – 1:0. Asistent se rázem mohl proměnit v roli střelce, jeho pokus ale těsně skončil pod betonem Melichara. Ve 27. minutě měli hosté možnost vyrovnat, avšak Procházka nevyužil kolmého pasu od Brožovského. Vývoj nabíral na otáčkách. Při přesilovce o minutu později trefil ústecký Chromý tyč a stejný zvuk se ozval i za chvíli, když řada Mach – Hříbal – Cimburek roztočila hlavy obranné řady hostů. V pětiminutovém sledu to ale nebylo naposledy, co branková konstrukce zabránila gólu. Na druhé straně kluziště našel Hlaváček perfektně Soukupa a jeho střela pouze zazvonila o tyčku. Nedlouho na to byla k vidění patrně nejhezčí akce utkání. Weidlich z obranného pásma křižnou příhrávkou našel Jiřího Svobodu, jenž neprodleně prodloužil na Jindřicha přímo před bránu. Jindřich neváhal a poslal puk do protilehlého horního růžku – 2:0. Za minutu a půl se skóre měnilo znovu, když se kotouče zmocnil Hříbal, vystřelil z velkého úhlu a jeho pokus si čerstvý gólman Stütr srazil za záda – 3:0. Poslední slovo v prostřední části měli hosté, když faulovaný Zícha ještě marně zkoušel objet bránu a zasunout.

I třetí dvacetiminutovka přinesla pohledný hokej. Ve 44. minutě tečoval Jaklovu střelu nevyzpytatelně Gottfried. O několik sekund později už tu byla další branka, Jiří Svoboda si rozuměl s Jedličkou a ten využil zmatků před bránou ke skórování – 4:0. Pokud padl druhý gól Slovanu z nejpohlednější kolektivní akce, pak pátá branka byla z učebnice individuálních průniků. Jakub Janus si z tří obránců soupeře udělal tréninkové kužele a stejně naložil i s brankářem, kterého obelstil forhendovým blafákem a zavěsil – 5:0. Exhibici mohl ze zápasu udělat Bašta, který se zjevil před Stütrem sám. Ideální šance se ale zalekl a nedal. Nepozornosti Ústeckých v posledních minutách využili hosté k čestné brance. Po akci na ose Soukup – Šulc – Drenčko se puk dostal až za záda Kotrby a bylo to 5:1. Ve chvílích, kdy se po většinou zápas jen dohrává, však pětibrankové vedení vrátil domácím Jindřich. V čase 59:58 se zastavil čas, když jeho střela po ledě skončila v síti – 6:1.

Branky: 22. Jedlička (Jiří Svoboda), 32. Jindřich (Jiří Svoboda, Weidlich), 34. Hříbal, 45. Jedlička (Jiří Svoboda), 48. Janus (Gottfried), 60. Jindřich (Bašta) - 59. Soukup (Šulc, Brenčko).
Rozhodčí: Kašpar - Loskot, Heller.
Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže