Ú s t í n/L. - Opět po roce se v předkole play-off WSM Ligy utká Ústí nad Labem s Kadaní. Letos s tím rozdílem, že série hraná na tři vítězné zápasy začíná v Ústí. Připomeňme si loňské bitvy v předkole. Zápasy byly orámované dobrou defenzivní hrou Slovanu a skvělými výkony gólmana Michaela Petráska.

1. zápas Kadaň – Ústí 0:1

Úvodní zápas předkola nabídl taktickou bitvu, v níž se dlouhou dobu čekalo na první gól. Ústí přečkalo tlak soupeře, který byl zejména v prvních minutách jednoznačně lepší. Oba týmy měly k dispozici mnoho přesilových her, devět vyloučených hráčů měla Kadaň, Ústí dokonce ještě o dva více. Padaly i vyšší tresty, domácí Havel a Pavlas vyfasovali osobní trest za nesportovní chování. Slovan dokázal jednu z početních výhod využít. Ve třinácté minutě Martin Vágner našel Martina Hanza, který přihrál mezi kruhy stojícímu Janu Klozovi. Ten se prosadil střelou na vzdálenější tyč. Gólman Mouček neměl šanci zasáhnout. Kadaň se nevzdávala, celkem třicet ran vyslala na branku Michaela Petráska. Ústecký brankář neinkasoval, a tak pomohl svým spoluhráčům k první výhře v sérii.

2. zápas Kadaň – Ústí 3:2

Po prvním zápase, který přinesl jediný gól, se očekávalo klání s více góly. To se také potvrdilo. Domácí Kadaň skórovala jako první. V osmnácté minutě poslal Lukáš Novák do samostatného úniku Jakuba Nováka, který z kruhu trefil přesně horní růžek Petráskovy branky. Dlouhou dobu eliminoval šance Sportovního klubu Michael Petrásek. Z kraje třetí třetiny Slovan špatně střídal, a tak dostal trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Přesilovou hru domácí využili, po Tonově přihrávce se z pravého kruhu prosadil Dominik Tejnor – 2:0. Slovan se do zápasu dokázal vrátit poměrně rychle, dvaaosmdesát sekund po domácí brance skórovalo i Ústí. Ondřej Holomek se nenechal odstavit od kotouče a po přihrávce od Jakuba Pořického snížil. Necelou minutu poté už bylo vyrovnáno. Tomáš Kolafa nahrál mezi kruhy a Jaroslav Roubík věděl, co s pukem udělat. V 53. minutě se hrálo čtyři na čtyři, u levého mantinelu vybojoval kotouč Radek Havel, který z velkého úhlu vystřelil. Michael Petrásek nedokázal zasáhnout, a tak se Kadaň dostala do vedení, které udržela. Stav série: 1:1.

3. zápas Ústí - Kadaň 4:0

Za vyrovnaného stavu se předkolo přesunulo na ústecký zimní stadion. Slovan domácího prostředí využíval hned od úvodního buly. Již v šesté minutě hráli žlutomodří přesilovou hru, v níž se střelou mezi betony prosadil David Tůma. Ústí dál pokračovalo v aktivní hře, která přinesla další přesilovou hru. V početní výhodě se k odraženému puku dostal znovu David Tůma, který poslal puk za Moučka. Třetí branku Severočechů přidala posila z nejvyšší soutěže – Patrik Poulíček. To běžela 23. minuta a Kadaň vystřídala brankáře. Krátce před koncem druhé třetiny vystřelil od modré čáry Ondřej Smetana a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Kadaň byla i ve třetím zápase série střelecky aktivnější, ale Michael Petrásek podával skvělé výkony, podobně jako defenziva Slovanu.

4. zápas Ústí - Kadaň 2:0

S vědomím, že play-off je velmi blízko, nastoupil Slovan ke druhému zápasu na svém ledě. Úvodní třetina přinesla jedinou branku, k velké radosti fanoušků Ústí, se prosadili jejich oblíbenci. V přesilové hře přihrál Tomáš Kolafa Jaroslavu Roubíkovi, jehož rána skončila v síti. V šestnácté minutě se tak Slovan dostal do vedení. Z kraje druhé třetiny hráli domácí další přesilovku, kterou i tentokrát dokázali využít. Po přihrávce Jana Pohla se prosadil podruhé Jaroslav Roubík. Ústí vedlo 2:0 a mířilo za postupem. Vůbec poprvé v sérii byl Slovan střelecky aktivnější – 35:28. I tentokrát podali žlutomodří dobrý defenzivní výkon, Michael Petrásek znovu s čistým kontem. Ústí nad Labem sérii vyhrálo 3:1 na zápasy a postoupilo do čtvrtfinále.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže