Ú s t í n/L. - Slovan si díky výhře v minulém kole zajistil postup do předkola play-off. Týmy na osmém až desátém místě jsou však vyrovnané, takže ještě bude bojovat o konečné umístění. Jeho středeční soupeř z Třebíče ještě nemá nic jistého. V sobotu porazil Litoměřice a díky tomu se dostal do postupové desítky. Prohra by však pro něj mohla znamenat pád zpátky a místo play-off pouze boj o udržení ve WSM Lize. Čeká nás tedy napínavý souboj, ve kterém bude rozhodně na co koukat. Zápas začíná již tradičně v 18:00 hod.

Tváří v tvář: HC Slovan Ústí nad Labem vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Údaje před
52. kolem

Porovnání v 1. - 51. kole
20-3-6-22
celková bilance
17-6-7-21
8.
postavení v tabulce
10.
175:178
skóre
129:146
72
získané body
70
Jaroslav Roubík (33+40) – 73 b.
nejproduktivnější hráč
Roman Erat (10+32) – 42 b.
Jaroslav Roubík – 33
nejlepší střelec
David Dolníček – 17
Jaroslav Roubík – 40
nejvíce asistencí
Roman Erat – 32
783
trestné minuty
756
Daniel Sobotka – 88 TM
nejtrestanější hráč
David Dolníček – 104 TM
Jakub Soukup – 91,24 %;
Martin Volke – 88,51 %
úspěšnost brankářů
Filip Šindelář – 91,89 %;
Karel Vejmelka – 91,87 %;
Martin Falter – 89,15 %
Jakub Soukup – 3,04;
Martin Volke – 4,64
průměr inkasovaných branek
Filip Šindelář – 2,42;
Karel Vejmelka – 2,66;
Martin Falter – 2,93
3,43
průměr vstřelených branek
2,53
34,67
průměr střel na branku
30,76
52
góly v přesilovkách
37
18,71 %
využití přesilovek
17,79 %
7
góly v oslabení
2

Třebíč pod lupou

Třebíčští se dostali díky výhře v minulém kole na desátou příčku, tedy na poslední místo, které zaručuje předkolo play-off. O bod za nimi jsou Litoměřice, které je ještě můžou o místo v desítce připravit. Třebíč má ale vše ve svých rukou. Oproti minulé sezóně se jí však letos nedaří. Po základní části jí patřilo třetí místo, pouze o bod za Českými Budějovicemi. Ve čtvrtfinále jasně porazila Havířov 4:0 a v semifinále podlehla Budějovicím 1:4 na zápasy. V letošním ročníku bude muset bojovat až do posledního kola základní části o předkolo play-off.

V jednapadesátém kole se postavily Třebíči do cesty Litoměřice. Třebíčští věděli, že pokud se chtějí přehoupnout do desítky, musejí vyhrát a to se jim podařilo. Skóre otevřeli už ve dvacáté osmé sekundě, kdy Matěj Pekr překonal bekhendovou kličkou hostujícího brankáře. Třebíč přidala do konce první třetiny ještě jednu branku. Litoměřice třikrát snižovaly, ale Třebíč jim nikdy nedovolila vyrovnat a díky celkovým pěti trefám slavila výhru.

Komu se daří

SK Horácká Slavia Třebíč

  • Rok založení: 1928
  • Klubové barvy: modrá, červená a bílá
  • Generální ředitel:
    Dr. Karel Čapek
  • Trenér: Jiří Mička
  • Asistent trenéra: Radek Novák

Nejlepším hráčem Třebíče je šestatřicetiletý Roman Erat. V jednačtyřiceti zápasech získal dvaačtyřicet kanadských bodů za deset gólů a dvaatřicet asistencí. Druhým nejlepším útočníkem je David Dolníček, který má o dva body méně (17+23). Se sedmnácti góly je nejlepším střelcem svého týmu.

Nejlepší obránce je v celkovém pořadí na sedmém místě. Rostislav Malena má čtrnáct bodů za tři góly a jedenáct asistencí.

Do brány Třebíče se postavilo už pět brankářů, ale největší prostor dostává Karel Vejmelka, který dostal důvěru v jednačtyřiceti zápasech. Celkově odchytal 2366 minut, ve kterých inkasoval sto pět gólů. Úspěšnost má 91,87 %. Necelých tři sta minut odchytal Filip Šindelář s úspěšností zákroků 91,89 %.

Vzájemná střetnutí Ústí a Třebíče v letošní sezoně

Ve středu 17. února je na programu poslední vzájemný zápas těchto dvou týmů, ale zároveň také poslední utkání letošní základní části. Více se daří Ústí, které slavilo ve dvou případech.

Poprvé se radovalo na hřišti soupeře, kam zavítalo v rámci třináctého kola. Slovan šel v osmé minutě do vedení, ale Třebíč dokázala ještě v té stejné minutě odpovědět. První třetina přinesla hned pět branek a do šaten odcházeli spokojenější hosté. Na další góly si museli diváci počkat do poslední části, kdy oba týmy vstřelili po jedné brance a Ústí vedlo 4:3. Domácí zkusili ještě hru bez brankáře. Ta se jim nepovedla a Ústí zpečetilo zásahem do prázdné brány vítězství 5:3.

Druhý zápas se odehrál na ústeckém ledě, kde Slovan jasně ukázal, kdo je na tomto kolbišti doma. Podařilo se mu vstřelit opět pět branek, ale tentokrát soupeře k ničemu nepustil. Jakub Soukup si dokázal poradit se všemi střelami soupeře a udržel čisté konto.

Ve třetím vzájemném zápase ukončila Třebíč Slovanu šňůru čtyř výher v řadě. Na svém ledě se jí podařilo Ústecké na druhý pokus porazit. V sedmadvacáté minutě srovnával Dalecký na 1:1. Víc branek ale už Ústí nepřidalo. Třebíč naopak vstřelila dva góly a slavila výhru 3:1.

51. kolo z pohledu obou celků

  • SK Kadaň – HC Slovan Ústí nad Labem 4:6 (2:2, 1:1, 1:3)
    Branky a nahrávky: 11. Trefný (Kverka, Kadlec), 15. Chrpa (Rohan, Hlava), 35. Ringler (Šťovíček, Dvořák), 46. Vaněk (Kolařík) – 13. Tenkrát (Skočovský), 16. Kuchler (Tenkrát, Vágner), 30. Vágner, 47. Roubík (Tůma, Kloz), 56. Tenkrát (Vágner, Kuchler), 60. Merta (Kloz).
    Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, Sobotka, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Holomek, Skočovský – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, Janák – Křivohlávek, Melka, D. Merta – Gengel, Navarra.
  • SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
    Branky a nahrávky: 1. Pekr (Malena, Erat), 8. Raška (Psota), 26. Polodna (Čech, Krisl), 41. Pekr (Malena, Erat), 58. Raška (Čejka) – 26. Valášek (Bergr, Racek), 32. Pavlas (Kopta), 57. Kalla (Nedvídek, Šulc).
    Sestava SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Niko, Čejka, Štindl, Schejbal – Pekr, Dolníček, Erat – Psota, Raška, Kusko – Přibyl, Zohorna, Wasserbauer – Kristl, Polodna, Čech.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže