Ústí nad Labem - Martin Vágner se po téměř dvouměsíčním léčení s kolenem vrátil do základní sestavy Slovanu, když si po zranění připsal do statistik třetí start. Ústí nad Labem mělo dobře rozehrané bitvy s Prostějovem a Slavií Praha, ani jeden souboj ale nedokázali svěřenci Miroslava Macha a Tomáše Mareše dotáhnout do vítězného konce. Brána do předkola play-off je tak stále otevřená a rozhodovat bude pravděpodobně až poslední kolo letošní základní části.

V utkání 50. kola WSM Ligy se Vám podařilo otočit nepříznivý stav, o dvoubrankové vedení jste ale v závěru střetnutí přišli. Jak jste viděl duel se Slavií z Vašeho pohledu?
Řekl bych, že se celkově jednalo o dobrý zápas na obě strany. Nedokázali jsme ve třetí třetině náskok udržet. Špatně jsme odbránili oslabení ve třech proti čtyřem, které nemuselo kvůli zbytečnému faulu vůbec přijít. Slavii se početní výhoda při dohánění skóre náramně hodila. Když by nám někdo před úvodním vhazováním řekl, že získáme bod, řekli bychom o něm, že se zbláznil. Takto se jedná o ztrátu.

Označil byste neubráněné oslabení za klíčový moment?
Přestali jsme mírně hrát a začali zmatkovat. Místo toho, abychom pokračovali ve hře, která nám přinesla vedení, jsme se báli, že náskok ztratíme a také se tak stalo. Bránili jsme podle mého názoru až příliš. Zcela určitě nedošlo v závěru řádné hrací doby k žádnému uspokojení, Slavia má silný tým a věděli jsme, že Pražanům nesmíme nechat nic zadarmo.

Martin Vágner vyhlášen v měření sil s pražskou Slavií nejlepším domácím hráčem utkání.
V nájezdech se Vám nezadařilo, neprosadili jste se ani jednou, zatímco Pražané byli z obou nájezdů stoprocentní. Je to věc, na kterou se zaměříte na trénincích?
Nájezdy trénujeme, v danou chvíli je to loterie a možná i trochu náhoda. Věřím, že se nám to povede příště.

Podepsalo se na klání také odstoupení obránců Ondřeje Smetany a Davida Bernada?
Myslím si, že ne. Člověk je rád, když je častěji ve hře. Hráli jsme od třicáté třetí minuty na pět obránců a pro nikoho to nebyl žádný problém. Já se potřebuji vrátit do kondice, únavu jsem necítil.

Odehrál jste třetí zápas po necelé dvouměsíční odmlce způsobené zraněním. Jaké bylo sledovat předchozí duely z tribuny a jste již v pořádku?
Nebyl jsem v klidu, hodně jsem utkání prožíval. Nemám rád, když do zápasu nemohu zasáhnout. V kabině jsem jinak fungoval normálně a byl jsem na stadionu stejně jako kluci. Chodil jsem do posilovny nebo se alespoň dorazil dívat. Koleno už se má dobře, musel jsem podstoupit operaci levého kolene kvůli utrženému postrannímu vazu.

Když se podíváme na předchozí dvě kola, utrpěli jste nešťastné prohry, neboť i ve střetnutí proti Prostějovu jste vedli rozdílem dvou branek. Nesrazí Vás to před důležitým derby v Kadani?
Nemůžeme se ohlížet na předchozí utkání. Doufám, že zápas zvládneme a situace se uklidní. Každý bod je pro nás důležitý a nemůžeme hledět na to, že Kadaň nyní není ve formě.

Závěr základní části nabídne velké drama v boji o postupová místa do předkola play-off ...
O to, že se to zlomí na konci základní části, to bude hezčí. Loni jsme také body doháněli, kde se dalo. Člověk nemá klid, když víme, že nemůžeme vypnout. Nejsme tak suverénní, abychom si mohli říct, že máme play-off jisté.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže