Ú s t í n/L. - V dalším přípravném zápase, který měli dorostenci Ústeckých Lvů na programu ve středu 10. srpna, si odvezl Hradec Králové z krajského města výhru v poměru 1:4. Utkání se pro hosty vyvíjelo lépe již od počátku, čestné branky se domácí dočkali až v prvních minutách třetího dějství.
Utkání začalo zvolna, poprvé se musel domácí brankář pořádně hýbat až po 11. minutě, kdy hráli Hradečtí přesilovou hru. V ní si ale žádnou vážnou šanci nevypracovali, a tak museli počkat až na druhý pokus ze 14. minuty. Nebezpečná střela z voleje ale skončila pouze v náručí brankáře. Ústečtí si vypracovali jedinou příležitost první třetiny v její poslední minutě, ale Karel zaváhání obrany nevyužil.

Branky začaly padat až v prostřední části, ve 21. minutě vybojoval puk Kohout, objel branku a podél brankářových betonů přihrál Svobodovi, který chladnokrevně zakončil – 0:1. O dvě minuty později mohli náskok zvýšit Smítko s Rychterou, když ale první z nich akci 2 na 1 nevyužil. V 26. minutě pak naopak mohl vyrovnat Řídel, avšak jeho bekhendový blafák si cestu za brankovou čáru nenašel. Slovo si tedy znovu vzali Královéhradečtí a byl to konkrétně Zázvorka, jenž Čapkovu přihrávku přetavil v gól na 0:2. Po několika minutách tiché hry se v uších domácích ozvala další zvučná rána. Tentokrát Zázvorkovi připravil pozici Maleček a ležící brankář domácích neměl nejmenší šanci – 0:3.

Do posledního dějství šli tedy domácí za tříbrankové ztráty, ale zanedlouho vykřesali jiskru naděje, když se Karel prosadil v rohu, posunul kotouč na Hanzla a ten bez váhání zavěsil – 1:3. Další minuty byly ale znovu ve znamení neatraktivní podívané. Vzrušení mezi diváky vyvolal až faul Hanouska, který za kopnutí do domácího hráče vyfasoval trest ve hře. Poslal své spoluhráče do pětiminutového oslabení a sám se připravil o zbývajících osm minut třetí třetiny. Ústečtí ale jeho chyby nevyužili a v dlouhé přesilovce si nevypracovali jedinou šanci. Naopak, byli to hosté, kteří měli poslední slovo. Osmnáct sekund před závěrečnou sirénou uzavřel účet utkání díky svému rychlému zorientování se ve skrumáži Smítko - 1:4.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže