Ú s t í n/L. - Slovan se dlouho nacházel na poslední postupové příčce do play-off. V posledních dvou kolech pořádně zabral, získal celkem pět bodů proti Kladnu a Benátkám a posunul se na deváté místo před Litoměřice. V pondělí 8. února se Ústečtí chystají na led Prostějova, kde v letošním ročníku už jednou brali dva body. Zápas začíná v 18:00 hod.

Tváří v tvář: LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slovan Ústí nad Labem

Údaje před
49. kolem

Porovnání v 1. - 48. kole
20-2-10-15
celková bilance
19-3-4-22
6.
postavení v tabulce
9.
128:140
skóre
162:165
74
získané body
67
Michal Dragoun (11+21) – 32 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (31+38) – 69 b.
Matouš Venkrbec – 15
nejlepší střelec
Jaroslav Roubík – 31
Patrik Moskal – 23
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík – 38
671
trestné minuty
749
Patrik Husák – 95 TM
nejtrestanější hráč
Daniel Sobotka – 88 TM
Luboš Horčička – 92,21 %;
Jakub Neužil – 80,49 %
úspěšnost brankářů
Jakub Soukup – 91,29 %;
Martin Volke – 88,51 %
Luboš Horčička – 2,57;
Jakub Neužil – 6,86
průměr inkasovaných branek
Jakub Soukup – 2,98;
Martin Volke – 4,64
2,72
průměr vstřelených branek
3,38
34,43
průměr střel na branku
34,48
31
góly v přesilovkách
48
14,09 %
využití přesilovek
18,25 %
5
góly v oslabení
6

    Forma soupeře

    Prostějov má na svém kontě o zápas méně a se čtyřiasedmdesáti body se nachází na šesté příčce, která zaručuje předkolo play-off. Celkem bodoval ve dvaatřiceti zápasech, z toho mu ve dvanácti případech na ně nestačilo šedesát minut. V nastaveném čase, popřípadě na nájezdy se mu ale nedaří. Pouze dvakrát byl úspěšný. Jednou proti Mostu a podruhé proti Ústí.

    V minulém kole zajížděli Jestřábi na litoměřický led, kde brali všechny tři body. Jako první šli do vedení domácí, ale Prostějov si vše po své vyrovnávací brance na 1:1 pohlídal a soupeře už téměř k ničemu nepustil. Jestřábi tak vyhráli 5:2. Nejvíce se dařilo Čuříkovi, který vstřelil dvě branky a navrch přidal ještě jednu asistenci.

    Komu se daří

    LHK Jestřábi Prostějov

    • Rok založení: 1913
    • Klubové barvy: červená, zlatá, černá a bílá
    • Předseda klubu:
      Michal Tomiga
    • Trenér Kamil Přecechtěl
    • Asistent trenéra Jiří Vykoukal

    Mužstvo Prostějova bodově táhne Michal Dragoun (11+21), který si během dvaatřiceti zápasů připsal stejný počet kanadských bodů.

    Na druhém, respektive třetím místě ho pronásleduje dvojice Matouš Venkrbec (15+15) a Patrik Moskal (7+23). Oba hokejisté si připsali celkem třicet bodů do tabulky produktivity, ačkoli Venkrbcovi na dosažení této mety stačilo pouhých čtyřiatřicet zápasů, což je o třináct méně zápasů než Moskal. Za to Moskal se může pyšnit s třiadvaceti asistencemi "nálepkou" nejlepšího nahrávače týmu.

    Nejproduktivnějším obráncem Jestřábů je na pátém místě týmové produktivity Marek Drtina (10+18), který zaznamenal deset branek, ke kterým přidal osmnáct přihrávek. V probíhající sezóně zasáhl do všech klání.

    V brankovišti Prostějovských se vyskytuje dvojice brankářů. Více prostoru mezi třemi tyčemi dostává Luboš Horčička, který se může pyšnit 92,21% úspěšností zákroků. Průměrně tento maskovaný muž obdrží 2,57 branek za zápas. Jakub Neužil je druhým brankářem, který kryje záda Horčičkovi. Neužil zasáhl pouze do šesti zápasu, ve kterých zaznamenal 80,49% úspěšnost zákroků s průměrem 6,86 branek na zápas.

    Vzájemná měření sil v letošní sezóně

    Oba týmy čeká poslední vzájemné měření sil. Více se zatím dařilo Prostějovu, který bral šest bodů. Utkání jsou však vyrovnaná a ve dvou případech museli rozhodovat samostatné nájezdy.

    První zápas proběhl v rámci desátého kola na ledě Ústí. Slovan šel ve druhé třetině do vedení 2:0, Jestřábi se však nelekli, ve třetí třetině vyrovnali a vynutili si samostatné nájezdy. V těch byli nakonec úspěšnější a odvezli si z Ústí dva body.

    I třiadvacáté kolo z pohledu těchto dvou celků musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Obě mužstva se prala po celý zápas. Prostějov šel dvakrát do vedení, ale v 59. minutě vyrovnal za hosty David Merta. Tentokrát byl při nájezdech úspěšnější Slovan a připsat si o bod navíc on.

    Poslední utkání, opět na ledě Ústí ovládl Prostějov. Slovan prohrával už 0:3, nesložil však zbraně a v 54. minutě vyrovnával Pohl. O minutu později se ale trefil hostující Drtina a Ústí nezískalo ani bod.

    Poslední zápasy z pohledu obou celků

    • HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
      Branky a nahrávky: 15. Kopta (Vantuch), 29. Kalla (Doležal, Toman) – 16. Protivný (Čuřík, Novák), 19. Čuřík (Novák, Moskal), 30. Kuncek (Luňák, Husák), 34. Šlahař (Krejčík, Illéš), 60. Čuřík (Novák, Moskal).
      Sestava LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Rudl, Husák, Protivný, Kaluža – Luňák, Venkrbec, Kuncek – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Illéš, Krejčík.
    • HC Slovan Ústí nad Labem – HC Benátky nad Jizerou 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
      Branky a nahrávky: 16. Bernad (Melka, Křovohlávek), 34. Brož (Tenkrát, Kuchler), 39. Roubík (Kloz), 53. Roubík (Tůma).
      Sestava HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Chalupa, D. Sobotka, Vl. Brož, M. Vágner, Bernad, Holomek, Smetana – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Čurda, Kuchler – Křivohlávek, Melka, D. Merta – Navarra, Gengel, Janák.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže