Ú s t í n/L. - V utkání 46. kola WSM Ligy doma ústecký Slovan nestačil na Přerov, se kterým prohrál 2:3 a trochu si zkomplikoval boj o postup do předkola play-off. Stále ale drží místo v postupové desítce. Proti Přerovu se trefil ústecký útočník Jan Kloz, ale na body to nestačilo.

Jak hodnotíte porážku s Přerovem a faktickým sousedem v tabulce?
Prohráli jsme a do konce základní části zbývá jen šest zápasů. Tato porážka nás velmi mrzí. Chybou je, že téměř v každém zápase prohráváme. Bere nám to síly. Už jsme několikrát dokázali zápas otočit, například v Šumperku, ale skoro v každém zápase dotahujeme náskok soupeře. To je chyba.

Vstup do utkání se vám ale povedl a vedli jste 1:0...
Začátek nám vyšel, dostali jsme se do vedení. Ale i Přerov měl v první třetině několik šancí. Podržel nás gólman.

Co se stalo ve druhé třetině, ve které jste třikrát inkasovali?
Vedli jsme, ale stává se nám často, že během dvou minut dostaneme dva góly a rázem musíme skóre otáčet. Během chvilky jsme ztratili zápas. Nevím čím to je. Možná se moc bojíme, abychom neudělali chybu, až ji uděláme.

V předchozím kole v Šumperku se vám ale podařilo otočit skóre z 0:3 na 4:3...
V Šumperku jsme sice zápas otočili, ale to se nepodaří pokaždé. Na to nemůžeme spoléhat. Každý zápas bojujeme do poslední minuty o vyrovnání, a to bere síly.

Vy osobně jste proti Přerovu otevřel skóre. Jak k brance došlo?
Hrálo se mi dobře, vrátil jsem se na led po menší pauze. Byl jsem odpočinutý a cítil jsem se dobře. První branku jsme snad dali v přesilovce po pěkné kombinaci, po zakončení Davida Tůmy jsem už posílal puk do prázdné branky.

Jak vidíte situaci v tabulce s ohledem na postup do play-off?
Jsme na desátém místě. Mrzí mě, že ztrácíme zbytečně body a často se soupeři, se kterými bychom prohrávat neměli. Přerov byl rozhodně k poražení. Také se nám nedaří vytvořit si nějakou vítěznou sérii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže