Ú s t í n/L. - Vítězný gól třetího přípravného zápasu Slovanu na novou sezonu trefil tři minuty před koncem druhé třetiny uzdravený David Pazourek, který v předchozích utkáních nehrál. Stmelil řadu, v níž se na pravém křídle tradičně proháněl Patrik Fink, na levém bojovala jedna z největších letních ústeckých posil Milan Antoš. Ve třetí třetině si lajna připravila řadu dalších možností. Další zásah do Hynkovy klece však již nepřidala.
Sám Antoš při jediném střídání pálil na boleslavskou branku dokonce čtyřikrát. Vypadá to, že se rodí úderná trojka. Budou spolu nastupovat i nadále? „To se musíte zeptat trenéra, ale hrajeme takhle od začátku, tak pravděpodobně jo,“ přemítá posila ze Slavie. Přesto jeho role ve formaci by měla být jiná, než se starat o střelbu. „Měl bych puky vybojovat a kluci by měli dávat góly. Když už jsem se do šance dostal, měl bych ji ale proměnit. Že jsem nedal, to se stává. Dneska dvakrát. Jednou vedle, podruhé jsem mu trefil brusli. Celkově jsme měli spoustu šancí,“ dodal Milan Antoš.

Koncovka vás trápila i první domácí zápas…
Je to věc únavy, která je v začátku přípravy, kdy ten krok vždycky chybí. Nedělal bych z toho vědu. Je to věc tréninku, nyní máme těžké týdny. Trénujeme naplno, do toho se hrají zápasy a nyní to není záležitost k řešení. Máme 10. srpna. O střelecké potenci se můžeme začít bavit až začne liga.

Proti loňsku panuje letos pro hokej výrazně příznivější počasí. Je to znát na přípravě? Trénuje se lépe?
Určitě se trénuje lépe, ale i tak třeba minulý týden byl hodně těžký. Byli jsme tři a půl hodiny na ledě denně. Únava přijde vždy několik dní po tréninku. Tento týden procházíme zatěžkávací zkouškou. Je výborné, že i v té únavě jsme to zvládli. Trénovat nepřestáváme. Budeme trénovat dále, ale je to o tom, abychom dělali méně chyb a šance, které máme jsme proměnili.

Co konkrétně se nacvičuje?
Různé věci. Přesilovky, individuální věci a hlavně se hodně bruslí.

Máte za sebou tři zápasy s prvoligovými týmy. Budou vás čekat ale i extraligoví Sparta nebo Kladno. Lze to porovnat?
Prvoligový je to trošku jiný než extraligový hokej. Ten poměr pak záleží, jak extraligoví chtějí hrát. Navíc něco jiného je Sparta a někdo z konce. To by byl asi jiný boj. Poměr Sparta a Ústí je jiný. Jsou jiné rozpočty, jiní hráči. Nedá se takto říct. Zatím jsme odehráli tři dobré zápasy a myslím, že jsme v každém zápasy byli lepší. Doufám, že to bude pokračovat.

Na závěr mimohokejově. Jak se vám v Ústí líbí?
Mně se v Ústí líbí. Zatím je to dobrý. Někdy jsou takové malinké zácpy, ale zatím dobrý.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže