ZDE.">
Ú s t í n/L. - Idea byla výborná, realizace už nikoliv. Ústečtí fanoušci se za laskavého přispění akciové společnosti GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries vydali lodí do Litoměřic, kvůli nástrahám počasí však plavbu museli přerušit už ve Velkých Žernosekách. Na hokej se pak dostávali všemi možnými způsoby. Dík velké nezdolnosti však parádní výhru Slovanu viděli všichni. Fotogalerii z akce si můžete prohlédnout ZDE.

Při ohlédnutí za akcí Se Starou mysliveckou lodí za Slovanem se dá konstatovat, že téměř vše, co se mohlo pokazit, se pokazilo. Ústečtí fanoušci však všechny nástrahy úspěšně zdolali a parádní vítězství Slovanu v krajském derby sto dvaceti trosečníkům nakonec neuteklo. Cesta do Litoměřic však byla vskutku mimořádně spletitá.

První trhliny v plánu doplout do Litoměřic na hokej lodí se začaly objevovat už pár dní před celou akcí. Město nechalo odstranit molo v centru města a místo odplutí se muselo narychlo posunout do přístavu pod Mariánskou skálou. Z tohoto důvodu byl objednán autobus ústeckého dopravního podniku, který měl fanoušky na start plavby dopravit. Loď však kvůli husté mlze nemohla pokračovat pod zdymadly dále po proudu, a tak se nástupní místo muselo rychle přesunout proti proudu až za hrad Střekov do Vaňova. Kdyby to však byla jediná komplikace...

Po úspěšném startu plavby byla nálada na palubě takřka vynikající. Přes drobné problémy například s čepováním piva se osazenstvo dobře bavilo, k náladě přispěl i uvítací panák Staré myslivecké od sponzora akce. Až cestujícím snad ani nevadilo, že se kvůli husté mlze nemohou kochat půvabným labským kaňonem.

To však vadilo kapitánovi lodi. Ani po druhé odpolední se nezdálo, že by se počasí mělo zlepšovat, ba naopak, za Prackovicemi začala mlha ještě houstnout. Ve chvíli, kdy nebylo z kapitánského můstku vidět z řeky ani na jeden břeh, bylo jasné, že se dále bezpečně pokračovat nedá. Loď nouzově zakotvila v žernoseckém přístavišti.

Část fanoušků čeká na vlak do Litoměřic

Urychleně bylo třeba vyřešit, jak dostat trosečníky do Litoměřic. Autobus dopravního podniku dorazit nemohl, poprvé se však při vší smůle usmálo na fanoušky štěstí. Prakticky v ideální čas jel směrem do Litoměřic linkový autobus, který část skupiny dopravil na místo a dokonce zastavil přímo před stadionem. I zbytek musel řádně improvizovat. Někteří šli pěšky, část se vydala na vlak, skupinkám kráčející kolem silnice do Litoměřic nabídl v nouzi nejvyšší odvoz dokonce i otec brankáře Jakuba Soukupa.

Po příjezdu do Litoměřic se naštěstí začalo vše v dobré obracet. Perfektní výkon hokejistů notně vylepšil náladu v ústecké části hlediště, tři body a šest branek v síti soupeře byly velkou náplastí na cestovatelské strasti. Pro cestu zpět se naštěstí díky ochotě dopravního podniku podařilo sehnat autobus, který dopravil většinu fanoušků zpět do krajské metropole.

Závěrem dovolte, abych se jménem organizátorů velmi omluvil za veškeré komplikace našich spolucestujících. Jsme si vědomi všech problémů, které se po neočekávaném přerušení plavby vyskytly. Snažili jsme se ze všech sil situaci alespoň částečně zachránit a věříme, že jste si akci přece jen užili, byť jinak, než jste asi čekali. Snad jsme si smůlu vybrali. O případné kompenzaci ze strany Labské plavební ještě budeme jednat.

  • Fanklub Lion Patriots děkuje akciové společnosti GRANETTE & STAROREŽNÁ Distilleries za nejen finanční podporu celé plavby. Bez jejího přispění by se akci podařilo uspořádat jen stěží. Zároveň děkujeme litoměřickému klubu za zajištění vstupenek na utkání. Zásadním způsobem přispěl ke zdárnému konání lodního výjezdu také pan Josef Vejlupek, kterému rovněž děkujeme. Nejvíce však děkujeme všem zúčastněným. Bylo pěkné dokázat, že to ještě umíme!
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže