vypočítává Jiří Kuchler rozdíly mezi bývalým a součásným zaměstnavatelem, tedy Kadaní a Ústí. Nadaný útočník v úterý 2. srpna v 18:00 nastoupí právě proti Kadani v dresu Lvů v rámci přípravného zápasu. Současný stav přípravy hodnotí také trenér Pavel Hynek.">
Ú s t í n/L. - "Zázemí se nedá srovnat, Kadaň je malý klub, tady je to na extraligové úrovni," vypočítává Jiří Kuchler rozdíly mezi bývalým a součásným zaměstnavatelem, tedy Kadaní a Ústí. Nadaný útočník v úterý 2. srpna v 18:00 nastoupí právě proti Kadani v dresu Lvů v rámci přípravného zápasu. Současný stav přípravy hodnotí také trenér Pavel Hynek.
V pětatřicetistupňovém vedru je zimní stadion skvělým útočištěm. Nezdá se tak ale pro Ústecké Lvy, kteří trénují v dopoledních i odpoledních hodinách. Po chvíli je led uprostřed kluziště mírně roztátý a vzrůstá počet hráčů, kteří stále častěji zakopávají o rýhy v ledě. Kvalita ledu je na stejné úrovni jako jeho teplota. Někteří hráči ale sotva tahají nohy, při bruslení od mantinelu k mantinelu se po chvíli elán vytrácí a na řadu přichází píle a sebezapření. “Trénujeme ve velkém počtu, kdy pátou pětku tvoří junioři. Od pondělka, kdy jsme začli s dvoufázovými tréninky, je kladen důraz na objem, trénink má především kondiční charakter a je předčasné to hodnotit. Někomu trvá se zapracovat dva tři týdny, někomu stačí pár tréninků,“ říká Hynek.

Zatímco na prvním letošním tréninku se za hvizdu trenérovy píšťalky po ledě pohybovalo jen 20 hráčů, v druhém týdnu se ve stínu velkých jmen prohánělo také pět juniorů. Další den už se ale ne zimním stadionu neobjevili. “Dopoledne se střídáme, jedna parta je v posilovně a druhá na ledě, pak se vytočej. Odpoledne chodíme už jen ve čtyřech pětkách, i když s náma junioři dvakrát byli. V těch extrémních vedrech, které jsou v tomhle týdnu, ten led v pěti pětkách nic nevydrží,“ vysvětluje Hynek. Přípravné zápasy klepou na dveře a nabízí se otázka, zda se v nich kromě nových akvizic jako Kysely, Antoše apod. můžeme těšit také na juniorské objevy? “Určitě bychom chtěli nějakého juniora zapojit, máme jedenáct přípravných zápasů a v některém z nich se objeví,“ prozrazuje své úmysly lodivod Ústeckých.


První z přátelských utkání je na programu ve Lví aréně v úterý 2. srpna od 18:00. Ústečtí Lvi změří síly s rivalem z Kadaně. Právě odtamtud přišel před letní přípravou Jiří Kuchler. “Nějaký trejd měl být už v minulé sezoně, ale to nedopadlo. Po sezoně mělo Ústí zájem, ale ze strany Kadaně tu byly určité komplikace, protože jsem byl jejich hráč a oni mě chtěli dát do Chomutova. Já jsem ale chtěl sem,“ rezolutně odmítá jinou cestu po tříleté štaci v Kadani. V prvním možném termínu po změně angažmá si tedy Jirka stoupne proti „svým“. “Jak jsem četl na internetu a v novinách, tak oni hodně pozměnili kádr, takže ten tým třeba ani nepoznám,“ nebojí se.

Přátelské zápasy jsou jakoby třetí části letní přípravy, kterou mívají hráči většinou raději. “Ty přípravný zápasy nejsou jako mistrák, ale aspoň je to změna oproti tomu trénování,“ přiznává Kuchler. A jak by Jiří Kuchler srovnal zázemí v obou klubech? “Zázemí se nedá srovnat, Kadaň je malý klub, tady je to na extraligové úrovni. Tam měl sice člověk jinou roli, ale tohle je něco jiného, nedá se to srovnat. Tady jsou skvělí hráči, takže tady musím vzít roli, jako mi dají, ale v takovém kolektivu člověk jedině roste a zlepšuje se,“ skoro se rozplývá Kuchler.


Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže